Konyhán dolgozók! Ti hogy bírjátok elviselni nyáron a hőséget?
Még diákként dolgoztam egy nyáron a Balatonon konyhai kisegítőként. Bár sejtettem, hogy kemény lesz, de a valóság sokkal durvább volt.
Már délelőttől kezdve iszonyatos meleg volt (kinn 35 fok, konyhán meg kb. 50) folyt rólam a víz, és akármennyit ittam, úgy éreztem, hogy ki vagyok száradva. Nehezen kaptam levegőt, szédültem, hányingerem volt, és nem volt olyan nap, hogy ne migrénes fejfájással csináltam volna végig a műszak második felét. Közben persze nem volt megállás, rengeteg volt a munka.
Aztán mikor már 3x-ra ájultam és estem össze a konyha közepén, akkor beláttam, ezt nem fogom tudni tovább csinálni. Azóta sem dolgoztam ilyen helyen.
Vendéglátósok, ti ezt hogy bírjátok hosszú távon? Van esetleg valami trükk, amivel el lehet viselni a hőséget?
Minden elismerésem a tietek, amiért ezt hosszú évekig tudjátok csinálni!
Én a kfc-ben dolgozom diákként, és ltt is elromlott most a légkondi.
Elég meleg van, de szerimtem még valamivel jobb mint más helyeken.
Mondjuk tény hogy nem fizetnek sokat..700ft/óra kb
Erre születni kell! Vannak azok a tipikus konyhásnénik, meg vérbeli szakácsok, akiknek lételemük a konyha és bírják, mert strapabíró a szervezetük.
Aki nem konyhára való, az viszont kikészül.Én háromszor voltam különféle konyhákon próbanapon. Kb négykézláb mentem haza.A migrén meg a hányinger nálam is megvolt. Mert nem elég, hogy meleg van, az erős szagokat, zsírt el kell viselni.Minden maszatos, a konyhaszagot fürdés után is érzed magadon.Mivel hajtás van, egymást basztatják,vagy mennek az agyatlan, trágár marhaságok egész nap.Egy bolondok háza!
Egyébként láttam olyan konyhát, ahol nem lehet használni nyáron a légkondit, mert spórolni kel...
És még a takarítókat nézik le. Szegény konyhásoknak rosszabb dolguk van.Akkor már inkább takarítok.Százszor tisztább, nyugisabb meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!