Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?
Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.
"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."
#60 Szerintem ezeket a hozzászólásokat olyanok írják akik azt sem tudják mi a menstruálás mert még nőkhöz se volt közük, és megsértődve élik életüket miután "menstruáló munkakerülő nők" miatt valaha dupla annyit kellett dolgozniuk. :D
Botrány.
#62 menjél inkább temetést szervezni a nagy igazságtalanságodban, meg egyszer keressél rá arra is mi az a menstruálás, fogamzásgátló, tesztoszteron, oméh stb.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1192..
ha valaki segíteni akar rajta, ide írjon neki
#58.
Nő vagyok, hiába nem hiszed el. És szánalmasnak tartom azokat a nőket, akik egy menstruáció miatt hisztériáznak.
"A nő tudod nem választhat hogy megveszi-e vagy sem, muszáj megvennie hogy boldoguljon a hétköznapokban valahogy és minimum évi 1 milliót adunk ki rá."
Évi egy milliót? 😂😂😂
Hát, persze.
Egy csomag betét kb. 700 forint. Ha valaki két csomagot elhasznál egy hónapban, az 1400. Egy évben pedig 12 hónap van.
12×1400= 16800 forintba kerül egy átlagos nőnek évente a menstruáció. Ez igen messze áll az egy milliótól. Inkább gyakorold egy kicsit a matematikát.
Egyébként meg a vécépapírt is pont ugyanúgy muszáj megvennie az embereknek, mint a betétet, ugyanis az is az alapvető higiénia része. Vagy esetleg te úgy járkálsz, hogy nem törlöd ki?
Én nőként úgy gondolom, hogy semmivel nem rosszabb dolog menstruálni, mint szarni, aki pedig ennyi miatt nem dolgozik, az meg is érdemli, hogy kirúgják.
"Most az allergiás embernek se hívjuk ki a mentőt, mert te nem vagy allergiás?"
Az allergia egy betegség, ami súlyos esetben akár halált is okozhat, ellentétben a menstruációval. Úgyhogy tessék dolgozni nektek is! =)
Örülök, hogy te olyan szerencsés, vagy hogy egy menstruáció neked egy csomag betétről szól havonta.. De ha valóban "nő" lennél tudomásod lenne olyan nőtársaidról akiknek menstruációt érintő betegségei vannak, de úgy néz ki a te közeledben még nők sincsenek, amit meg tudok érteni a válaszod alapján.:D
De nyugodj meg, Magyarországon nem fog fenn állni bármi ilyesminek a veszélye, hogy extra szabadság vagy ingyenes betét! Így továbbra is élhetsz empátiátlan kis világodban, abban a hitben élve hogy a világ rólad szól! :) (Ha nő vagy, mármint nők szégyene.)
#65.
Azok a nők szégyenei, akik nem hajlandóak még dolgozni sem. De ezt már leírtam.
"de úgy néz ki a te közeledben még nők sincsenek"
Sajnos vannak a környezetemben más nők is rajtam kívül és elég sok munkakerülő van köztük. Persze, vannak ilyen férfiak is, csakhát az ő hisztijüket ritkábban tolerálja a társadalom, mint a női picsogást.
"De nyugodj meg, Magyarországon nem fog fenn állni bármi ilyesminek a veszélye, hogy extra szabadság vagy ingyenes betét!"
Hála legyen a jó égnek, hogy nem lesz ilyen soha!
Ugyanis a világ nem az éppen menstruáló kisasszonyok körül forog, hiába szeretnétek.
Részemről ennyi volt, további jó sírást kívánok nektek! Holnap vár a munka rátok is! :)
#66 Tudom nálatok aki beteg mer lenni, és nem 0-24 robot, az munkakerülő! Ismerem a magyar mentalitást.
Igen, vár rám a 4 napos munkahetem, a magyarhoz képest 3x-oros fizetésért, ahol emberszámba vesznek, és nálunk még esély is van rá, hogy bevezetik ezt is <3 Jó munkát neked is!:)
Kb a 40. kommentnél lemaradtam, most visszajöttem.
Csak halkan jegyezném meg, hogy Magyarországon is létezik kegyeleti szabadság, azaz közeli hozzátartozó halála esetén az alapon túl pár nap. Nekem a nagymamám halt meg nemrég, kaptam rá 2 nap szabadságot. Nem én intéztem a temetést, de ez nem is érdekelte a munkahelyemet, hogy mit icsnálok azokon a napokon, jár és kész.
És én már hívtam mentőt a feleségemhez, aki menstruáció miatt két hányás között a fürdőszoba kövén feküdve jelezte, hogy nem tudja megmozdítani a végtagjait, mert befeszültek az izami és nem tudja elernyeszteni. Konrkétan nem tudott megmozdulni.
Nem volt jó. De a férje vagyok és igyekszem mindent megtenni, hogy túlélje ezeket a napokat. Gyanítom a kollegái nem tennék meg feltétlen ugyanezt. Úgyhogy maradjon csak itthon amikor ilyen van, jó ez az intézkedés.
Hát.. na. Szerencsére nem ő hozza a döntéseket.
Nomeg aki munkakerüléssel vádolja a felségemet, annak a fejével fogom kitisztítani a WC-t, függetlenül attól, hogy férfi, vag ynő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!