Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?

Figyelt kérdés

Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.

"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."

2022. szept. 9. 13:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/140 anonim ***** válasza:
11%

Miért, az mennyire igazságos, hogy nekem a 20-on valahány szabadnapom itthon Xboxozással és filmezéssel tellik, amig sok munkatársamnak NAV-hoz rohangálással, temetés szervezéssel, stb amik után lényegében fáradtabban jönnek dolgozni, mintha ki se vették volna?

Ezen az elven nekem ne is járjon?

Ahogy írod, a több szabadság senkinek nem ártana meg, nyilván könnyebb pl 32-ből kigazdálkodni pár menstruációs rosszúllétet, mint 20-ból. Attól mert én azt a +12-őt is Xboxal tölteném, a nőknek miért lesz rosszabb?

2022. szept. 11. 09:56
 52/140 anonim ***** válasza:
34%
#51 Mert igazságtalan. Így is rohadt nagy gondok vannak ezzel, nem kellene még tetőzni is. Én inkább azt támogatnám, hogy az ilyen temetés szervezésre, stb-re is lehessen néha kivenni 1-1 nap szabadságot. Vagyis akkor, ha szükség van rá. De a te ötleted megint egyenlőtlenséget szülne csak. Most őszintén, te nem lennél dühös, ha neked évi 12 szabadnapod kínlódásra menne el, a kollégáidnak meg szórakozásra? De, az lennél, csak olyan buta vagy, hogy ezt nem látod be. Ezekre külön szabadság kellene, azt támogatom, de a mindenkinek plusz 12 nap valójában nem igazságos.
2022. szept. 11. 10:37
 53/140 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem a férfiaknak ne is járjon szabadnap, dolgozzunk csak az év 365 napján, persze mindezt az egyenlőség jegyében.

Miért csak akkor beszélünk nemek közti egyenlőségről, ha az igazából a nőknek könnyítés? Ha egyenlőség van (amit annyira hangoztatnak a nők) akkor legyen tényleg egyenlőség.

Mellesleg mi közöm/közöd ahhoz, hogy ki mivel töltené a +12 napot? A lényeg, miszerint több idő jutna a menstruációs rosszúllétekre az megvalósúlna.

De ha már igazságtalan szabadidőről beszélünk... Hány munkakör is van, ahol nem lehet elmenni nyaralni, de még egy hetet se kivenni, miközben mindenhol azt hallgatja az ember, hogy a többség milyen vízpart mellett töltötte a nyarat? Rengeteg ilyen munkakör van, most akkor mindenki lázadjon, hogy igazságtalanság?

Ja, és arról meg nem is beszélve, ahol csak papíron van szabadság...

2022. szept. 11. 11:06
 54/140 anonim ***** válasza:
34%

Nőként is felháborítónak tartanám, ha bevezetnék ezt a baromságot.

Én nem kerültem a munkát soha olyan piti semmiségek miatt, mint a menstruáció és ugyanezt elvárhatónak tartom minden más embertől is. Mindenki szívesebben szórakozna otthon, mint hogy bemenjen dolgozni, csakhogy a semmittevésért nem jár fizetés senkinek, hiába nem tetszik. :)

2022. szept. 11. 13:54
 55/140 anonim ***** válasza:
0%
Járjon fizetetlen, ha tényleg annyira szarul vannak hogy dolgozni sem tudnak.
2022. szept. 11. 14:12
 56/140 anonim ***** válasza:
47%

54 válaszára: Az abszolút érzéketlen vagy, a szolidaritást hiányolom itt is, mint amúgy általánosságban minden társadalmi témában. Menstruálást nőként munkakerülésre aposztrofálni.. hát.. gratulálok.

Normális helyeken, ami nem Magyarország, tekintettel vannak emberek emberekre, és normális helyeken ami nem Magyarország, nem 12 nap szabadságot kap egy dolgozó ember, hanem 24-et. Normális helyeken ha valaki rosszul van munkaidő alatt menstruáció miatt, azt hazaengedik, és nem hagyják a kollégái szenvedni azért mert nehogy má' mi meg még helyette dolgozzunk.

Alapvető hibás berögződések, gépiesített érzéketlen emberek, akiknek teljesen normális élet a kizsákmányolás, kihasználás. Még akkor sem jutna az ilyen nőknek felszólalni amikor 5000 forint lenne egy doboz tampon..

Rohadt szomorú.

2022. szept. 11. 14:33
 57/140 anonim ***** válasza:
37%

#56.

Inkább azok a nők az érzéketlenek, akik elvárják, hogy mások dolgozzanak helyettük, miközben semmi nem indokolná ezt. Egy normális munkahelyre fel sem veszik az ilyeneket dolgozni.

Az pedig még inkább undorító, hogy egyesek INGYEN akarnának tampont meg betétet kapni. Mégis mit képzelnek az ilyen nők??

Ingyen nincs semmi. A menstruációs eszközökért is fizetni kell, pont ugyanúgy, mint a wc-papírért, vagy pedig az élelmiszerekért. Hihetetlen, hogy egyesek milyen pofátlanok.

Ezen kívül elárulom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, de ha ennyire biztos vagy abban, hogy Magyarországon a legrosszabb élni, akkor elköltözhetsz nyugodtan.

2022. szept. 11. 14:44
 58/140 anonim ***** válasza:
47%

56 Szerintem te egy magát nőnek kiadó nőgyűlölő farok vagy, már azt hittem tényleg egy nő.

Különben külföldről írok, és igen, itt nem létezik olyan hogy még egy temetés intézését is úgy kell kimatekozni a munkahelyen, hogy esetleg sikerüljön. Itt az emberek figyelembe veszik egymás problémáit, és még egy gyártósor mellől is elengednek egy dolgozót ha nincs jól. Ez az alapvető normalitás, arról nem tehetek ha Magyarország még mindig ott tart hogy menstruálni is bűn a nőnek, és gyógyszerekkel tömve kényszerül talpalni 12 órát, mint valami rabszolga.

És ha szerinted a wc-papír meg a menstruációs termékek ugyanaz a kategória, akkor nagyon buta ember lehetsz. A nő tudod nem választhat hogy megveszi-e vagy sem, muszáj megvennie hogy boldoguljon a hétköznapokban valahogy és minimum évi 1 milliót adunk ki rá. Egy olyan dologra amivel születtünk, és nem változtathatunk rajta. A menstruálást a szaráshoz hasonlítani? Innen látszik hogy egy farok vagy, nem nő.

2022. szept. 11. 15:10
 59/140 anonim ***** válasza:
10%
Az előző az 57-nek
2022. szept. 11. 15:11
 60/140 anonim ***** válasza:
49%
#54 Lehet hogy neked annyiból áll a menstruáció hogy jön belőled a vér, de vannak akiknek olyan erősek a görcseik hogy ordítani tudnának, és az ájulás szélén vannak a fájdalomtól. Most az allergiás embernek se hívjuk ki a mentőt, mert te nem vagy allergiás? Egy kicsit több empátiát, az ég szerelmére...
2022. szept. 11. 15:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!