Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?

Figyelt kérdés

Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.

"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."

2022. szept. 9. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/140 anonim ***** válasza:
26%
Támogatom, ha a férfiaknak is jár. Jogegyenlőség van, nem?
2022. szept. 9. 13:27
 2/140 Metionin ***** válasza:
70%

1. Ha a férfi is igazolja a dysmenorrheát, akkor simán.

Egyébként én támogatom, jól jött volna sulis koromban, mert amíg nem szedtem fogamzásgátlót, mindig erős görcsök, hányás, szédülés volt az első 1-2 napon és úgyis hazaküldtek. Ha valakinek fájdalmai vannak, úgysem fog megfelelő teljesítményt nyújtani sem az iskolában, sem a munkahelyen. Korábban is furának tartottam, hogy ha valakinek pl. fosós-hányós vírusa van, az maradhat otthon, aki meg menstruáció miatt fos-hány-görcsöl hogy alig bír mozdulni, az jöjjön be szépen, hiszen ez természetes, nem kell hisztizni.

2022. szept. 9. 13:31
 3/140 anonim ***** válasza:
71%

1es, ha férfiként szerzel orvosi igazolást arról, hogy kórosan görcsös a menstruációd, akkor jár neked is, nyugi:D

Férfiként én ezt egy jó ötletnek tartom. Eleve, ez nem azt jelenti, hogy minden nőnek jár +1 nap szabi, hiszen nem minden nőnek okoz ez akkora problémát. De láttam már földön kuporgó, hányó nőt aki az egész napját így tölti csak azért, mert épp megjött neki. Ilyen állapotban tök fölösleges a munkahelyen lennie, neki sem jó, a munka sem halad.

CSAK a gyakorlati megvalósítás legyen korrekt. Azaz ne csak simán +12 szabadnapja legyen az erre jogosultnak, hanem külön szabadságtípusként legyen feltüntetve (mint pl a kegyeteli szabadság) és a munkáltatónak jogában álljon kérdőre vonni a munkavállalót, ha az irreális időközönként él vele. Azaz pl a hónap elején és közepén, azaz amikor biztos, hogy nem mensi miatt veszi ki. Nyilván nem szabály, hogy mindnekinek 28 napos ciklusa kell, hogy legyen, de mondjuk 25-35 napos ciklusok felfedezhetőek legyenek benne.

Magyarul: ne éljenek vissza vele.

2022. szept. 9. 13:37
 4/140 anonim ***** válasza:
66%

drága első hozzászóló, hidd el, bármelyik nő akinek fájdalmas a menstruációja, inkább bemenne dolgozni mint szenvedne.

Én az első napot nagyon megszenvedem, ájulás közeli állapot, hányinger, hasmenés, minden. Képtelenség úgy dolgozni, úgyhogy én támogatom 100%-osan. Ez nem egy szabadnap a mókázásra, semmi irigyelni való nincs benne.

2022. szept. 9. 13:39
 5/140 anonim ***** válasza:
60%

Teljesen oké.

Nálunk nincs, de igazolás nélkül távol lehetünk három napot, pl hogyha megfázunk, akkor nem kell orvoshoz menni, csak hogyha 4. nap is betegnek érezzük magunkat.

Évi 4-5 alkalom adódik, amikor a második napon piros zászlót lövök fel, mert meghalok és/vagy csak reggel 3x megy a hasam.

Olyankor a vonatig nem jutok el, nemhogy az irodába.

2022. szept. 9. 13:40
 6/140 anonim ***** válasza:
26%
Férfiaknál lehet felőlem máshogy hívni, mondjuk kijózanodási napnak, az nekem már mindegy. De a jogegyenlőséghez ragaszkodom. Kamu orvosi igazolást meg nem nehéz szerezni.
2022. szept. 9. 13:41
 7/140 anonim ***** válasza:
55%
6, kijózanodási nap? Ja, hogy te alkoholista vagy! Így mindent értek.
2022. szept. 9. 13:43
 8/140 anonim ***** válasza:
56%
Berúgni választás kérdése, menstruáció miatt szenvedni nem az. A berúgást időzítheted hétvégére, azt viszont nem tudod szabályozni mikor jön meg. Komolyan ezt kell sajnálni tőlünk? Örülj inkább neki, hogy neked nem kell ezzel szívnod. Eszem megáll.
2022. szept. 9. 13:44
 9/140 A kérdező kommentje:

Ha ne adj isten a te lányodat kellene olyan állapotban látnod, hogy szerencsétlen mozdulni sem tud a fájdalomtól, akkor is így gondolkodnál? Bár feltételezem nincs lányod, sőt, talán még párod sem volt soha, mert nagyon úgy tűnik, nem láttál még nőt közelről.

2022. szept. 9. 13:51
 10/140 anonim ***** válasza:
53%
Miért zavar egy lányt, ha én is kapok egy szabadnapot?
2022. szept. 9. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!