Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?
Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.
"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."
Azt ugye vágod, hogy nem csak transz nők futkosnak a világon, hanem férfiak ésnem-bináris emberek is? Nem? Gondoltam.
És azért csinálok "LMBTQ kérdést" mert ez egy fórum, ahol mindenki hozzászólhat a kiírt kérdésekhez, én pedig hoztam egy olyan véleményt, ami nem cisz-centrikus, mint a válaszolók 99% százaléka. :)
42, ebben mondjuk osztom a 41es véleményét. A kérdés arról szól, hogy kóros menstruációért járna szabadság. Így elsősorban azokat érinti, akik menstruálnak, illetve hát ugye flemerült, hogy mennyire egyenlő bánásmód azokkal, akik nem menstruálnak.
Namost ehhez sehogy nem jön az, hogy hogy oktassanak az iskolákban. Ha a transzok menstruálnak, akkor őket is érintheti, egyébként meg ők is mennek ugyanabba a kategóriába, ahova a férfiak és a nem kórosan menstruáló nők: nem jogosultak erre a szabadsági formára.
43as vagyok, én nem értek veled egyet 44.
Én csak azt mondom, hogy jelenleg a menstruáció a téma, így fölösleges nemek és orientációk alapján megkülönböztetni embereket.
Ebben a kérdésben kétféle ember létezik:
1. Aki menstruál
2. Aki nem menstruál
Hogy az milyen nemű, minek vallja magát, kihezmihez vonzódik, ebből a szempontból pont nem számít.
A magyar "egészségügyi rendszerben" nem kell attól tartani, hogy sokan próbálnak majd élni ezzel a lehetőséggel, - mert a többség már lényegében meddő lesz, mire eljut addig, hogy orvos láthassa.
Újpesten van orvos és ügyeletes orvos, aki kategorikusan nem hajlandó kimenni beteghez - annak ellenére sem, hogy amikor hívták őket, nem tudott járni, aki kihívta őket. Ha ez vicces lenne valakinek: nem azért nem tudott járni az illető, mert tudatmódosító szer hatása alatt volt, hanem azért, mert rosszul volt ehhez. Szép kilátások ezek pl. egy szívbetegnek!
Én hülyeségnek tartom. Alapból nehéz a munkakeresés nőként, mert rögtön azt hiszik hogy amint felvesznek egyből elmegyek szülni.
Van már gyerek? Csok? Nem? Mikor csokozol? Ezek alap interjús kérdések. Persze azt nem hiszik el hogy nem akarok gyereket, és már van házam, tehát csokra se gyúrok.
Na most a menstruációs szabadság miatt is kevesebb az esély jobb helyekre bekerülni.. Inkább felvesznek egy nyuggert aki nem szül, nem vérzik, vagy egy pasit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!