Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?
Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.
"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."
32, nőgyógyászati probléma, hormonzavar?
Nagyon sok nőnek nem áll be óramű pontosságra soha az életben.
Ez azért nem egészen így van. Remélem férfi vagy és azért írtál ekkora butaságot.
32, őőőő nem, sőt, a legtöbb nőnek nem óramű pontosságú a ciklusa. Persze ha fogamzásgátlót szed, akkor ok, de azt nem is hívjuk menstruációnak.
Ráadásul egy betegségről van szó, ahol még nagyobb az esélye, hogy pontatlanul érkezzen.
Ha 25-35 napon belül van a ciklus hossza, akkor az egészéges hosszúságúnak mondható. Akkor is, ha egyszer 25, máskor 30 napos.
#1, #6 Equity/equality kérdés. (Magyarul szerintem ezekre nincs külön szó.) Az equality jelentené azt, amit te írtál. Vagyis mindenki kap egy menstruációs szabadnapot, még a férfiak is, hiába nincs értelme, felesleges és nevetséges. Ezért van az, hogy amikor valaki jogegyenlőséget akar, valójában az equity-re gondol, nem az equality-ra. Angolul is sokszor tévesen használják. Az equity jelenti azt, hogy azok kapnak ilyen szabadságot, akik valóban rászorulnak (ezen esetben a nők, közülük is csak azok, akiknek szükségük van rá). Ahogy az egyik válaszoló is írta a botos példában, nem kap botot, akinek nincs rá szüksége. Ez az equity, és erre van szükség.
A kérdéshez is hozzászólva, teljes mértékben támogatom. Felesleges bemenni dolgozni és szenvedni, nem haladsz semerre. Ha értelmesen csinálják, visszaélni sem lehet vele. (Ha meg egy férfi megy be egy valahonnan összeszedett ilyen igazolással, remélem úgy kirúgják, hogy az ablakon repül ki.)
1. Legyen minden menstruációs termék INGYENES és iskolákban, munkahelyen elérhető.
2. Fontos a menstruáció destigmatizálása
3. Vezessék be a menstruációs szabadságot a rászorulóknak (cisz vagy transz)
4. Kapjon a gyerek normális felvilágosítást biológia órán (tanuljanak az interszex és transz testek működéséről is)
5. Fontos a transz emberek is bevenni a beszélgetésbe és olyan döntéseket hozni, ami nem kirekesztő számukra
Azt ugye vágod, hogy a férfiből nővé operáltak nem menstruálnak? 😅 Most igazán nem értem, miért kell ebből LMBTQ kérdést csinálni, mikor az égvilágon semmi köze hozzá.
#32 Te amúgy láttál már valaha nőt? 🤣 Ezt az agyament hülyeséget... a menstruáció nem óramű pontosságú, és rohadtul senki nem tudja előre megmondani, hogy mikor fog megjönni. A korábbi ciklusok átlaga alapján kb. azt lehet belőni, hogy melyik hétre fog esni. Ahogy írták, 25-35 nap között mozog egy normális ciklus. Nekem is van, hogy 27 napra jön meg, máskor meg 32.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én is támogatnám. Nem egyszer volt, hogy egész nap csak szenvedtem, és vártam, hogy végre mehessek haza, semmit nem tudtam csinálni. Annak tényleg semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!