Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?
Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.
"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."
89, ezt magyarázd pl a programozóknak, akik úgy növelik a ifzetésüket, hogy kb évente-másfél évente munkahelyet váltanak. A jobhopereket nem szeretik a cégek, de mivel programozóból hiány van, ezért szemet húnynak fölötte, sőt, elég nagy boostokat nyomnak a fizetésekbe csak azért, hogy náluk maradjon az ember.
Én még soha a büdös életben nem láttam 25%-os fizetésemelést úgy, hogy nem jár előléptetéssel, de idén ezt is megláthattam. Mindezt úgy, hogy a kiinduló fizetés is eleve nettó 700 fölött volt:D Beteges. Mi ez, ha nem az, amikor a munkavállalók diktálnak?
Nem mondtam, hogy én IT-s lennék. Egy haverom az. És nem kezdő. Senior, azaz van 7 év tapasztalata:D
És fontos: a programozó nem IT-s. Aki azt írja, hogy "nálunk nem tudnak megcisnálni semmit sem időre", az nem programozó, hanem IT-s. Nem csinál semmi újat, csak telepíti a megfelelő szoftvereket, hibákat próbál elhárítani, stb... Ez nem programozás.
És lehet károgni, hogy GYK-n mindneki erről beszél, de attól még ez van. Sajnos nem én vagyok ez a szerencsés, csak kiemeltem a programozókat, ahol a leglátványosabb a piacra gyakorolt hatásuk.
"Régóta nem dolgozunk férfiakkal, ilyen-olyan okból kifolyólag."
Az ilyen fajta diszkriminációval semmi baj nincsen, de az már felháborító, hogy fizetni kell a betétért, meg a tamponért, ugye? 😂
Tehát a férfiakat nyugodtan lehet diszkriminálni, meg azokat a nőket is, akik nem csinálnak ügyet egy közönséges menstruációból.
Milyen értelmes, igazságos ötleteitek vannak.
Ja, mégsem.
Majd ha olyan szabadságot vezetnek be, amiből én sem leszek kizárva, akkor majd nekem sem lesz ellenvetésem.
Mit nem adnék azért, hogy nekem is "fájdalmas" legyen a menstruációm és én is dögölhessek otthon gyakorlatilag a semmiért!
Azér' jó betegek vagytok:D
Nameg frusztráltak... ezutóbbi mondjuk sokkal szomorúbb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!