Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?

Figyelt kérdés

Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.

"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."

2022. szept. 9. 13:25
 101/140 A kérdező kommentje:
Mindenki magából indul ki. Ezek szerint, ha ennek a menstruációs szabi ellenzős idiótának joga lenne hozzá, hogy kivegye ezt a plusz napot, mert olyan helyen dolgozna, kivenné a semmire és otthon döglene vígan. Ezért nem érti meg, hogy mások, akiknek tényleg szüksége lehet egy ilyen napra, mert olyan fájdalmai vannak, hogy elájul, hányik, fosik, meg stb, nem örömükben vennék ki ezt a szabadságot.
2022. szept. 12. 18:05
 102/140 anonim ***** válasza:
43%

Azoknak kellene itt elmeorvos, akik egy menstruáció miatt nem járnak dolgozni.

Ja, amúgy meg nézz utána, hogy mi az a skizofrénia! Ugyanis, amiről te pofázol, az a disszociatív személyiségzavar.

Szerencse, hogy ilyen tájékozatlan emberek nem adhatnak kivételes jogokat a maguk kénye-kedve szerint senkinek.

2022. szept. 12. 18:05
 103/140 anonim ***** válasza:
62%

Azért az világosan látszik, hogy itt csak egy jó válasz van, mert aki bármilyen indokkal is ellenzi a dolgot, az le van butázva folyamatosan.

Pedig szerintem elég nyomós ellenérv az ötlet ellen, hogy szerintem mindenki ismer olyan nőt/lányt aki egy hónapban 2-3x kér könnyítést a munkában/suliban menstruációra hivatkozva, illetve az sem ritka, hogy valaki havonta kivesz egy hetet csak úgy, és a doki lazán igazolja.

Ahogy már mások is írták, 10 nőből 8-9 rohanna az orvoshoz ezért az igazolásért, szóval ugyanúgy igazságtalan lenne a rendeszer a valóban szenvedő nőkkel szemben, és diszkriminatív a férfiakkal szemben.

De gondolom én is buta vagyok, mert nem állok be az éljenzők sorába...

2022. szept. 12. 18:19
 104/140 anonim ***** válasza:
17%

11, én azért nem tartom nyomósnak az érvedet, mert én pl nem ismerek ilyet. Pedig a kollégáim 90%-a nő. Ezért nem fogadom el általános igazságnak azt, amit mondasz. Sőt, emiatt leginkább csak rosszindulatnak tartom.

Ha nekem is hasonló tapasztalatom lenne, mint neked, talán máshogy vélekednék. De mivel én nem látok erre példát, így egyértelmű, hogy amit mondasz, az általánosságban nem lehet igaz.

2022. szept. 12. 18:25
 105/140 anonim ***** válasza:
20%
Nem lep meg mennyire otthon van a mentális betegségekben, ordít róla.. :D Szerintem is hagyjuk szegényt, majd ő dolgozik úgyis minden otthon maradó menstruáló nő helyett! :)
2022. szept. 12. 18:25
 106/140 anonim ***** válasza:
33%
Látom már csak a személyeskedés megy
2022. szept. 12. 18:33
 107/140 anonim ***** válasza:
58%

#113.

Te kezdtél el a skizofrén diagnózissal dobálózni. Tudod, nem muszáj mindig magadból kiindulni. :)

Azt pedig lesheted, hogy valaha is, bármelyik menstruáló tetű helyett elvégezzem a munkáját.

Mehetnek a kisasszonyok is dolgozni, ha tetszik, ha nem! :)

2022. szept. 12. 18:38
 108/140 anonim ***** válasza:
71%
109 ha úgyis orvoshoz kell menni vele írassák ki magukat táppénzre. Ha meg zavarja arra az 1 napra a kicsit kevesebb fizu, vegyen ki a rendes éves szabiból, mint MINDENKI MÁS
2022. szept. 12. 18:41
 109/140 anonim ***** válasza:
19%
Az üzeneted után mit írhatnék #girlbossGrétike, aki szerint aki menstruálni mer az munkakerülő! Te elbírsz mindent, ennek mindannyian örülünk! Lesz ki vigye a szekeret!
2022. szept. 12. 18:41
 110/140 anonim ***** válasza:
62%

Leszarom, hogy ki menstruál és ki nem. Aki ennyi miatt nem dolgozik, az szégyellheti magát. Elvégezni pedig nem fogom a munkakerülő asszonyparaziták munkáját soha.

De ezt már leírtam. Ha nem fogtátok fel, akkor így jártatok. Engem aztán nem érdekel senkinek a hisztije.

2022. szept. 12. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!