Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?
Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.
"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."
Ha pasik lennétek, azt mondanám, mi ez a fszméregetés itt:D
De így csak annyit mondok, hogy kusosljatok már. 60 komment óta semmi hasznos nem történt itt egymás ócsárlásán kívül. Aki ennyire frusztráltan ír, azt kétlem, hogy nem cibálja meg a menstruáció, már bocs. (Igen, ez most férfi megszólalás volt, ez van:D)
Mi lenne, ha mindenki elfogadná, hogy valaki ilyen, valaki olyan? Valakinek nehézséget okoz, ami másnak nem és vica-versa. Nem lesz ettől sem egyik, sem másik személy sem jobb a másiknál, sem rosszabb.
De aki ezért beszól, az egy barom.
#122.
Még mindig az a barom, aki nem dolgozik. Akik pedig nagy hangon inceleznek, meg skizofrén pasinak gondolnak engem, azoknak nem magukból kellene kiindulni. :)
Szerencsére a legtöbb helyen nincs az általatok kívánt baromság bevezetve és soha nem is lesz. Ha meg majd befogjátok ti is, akkor én is abba fogom hagyni.
Amúgy kérdező, remélem tudod, hogy nem egy emberrel vitatkozol, csak gondolom sok embernek van nagyjából azonos pipája.
Szóval hiába vannak néha jó érveim nekem is, és időnként másoknak is, nem lesz belőle érdemi vita, mert a munkakerüléssel vádaskodó kommentelővel azonosítotok mindenkit, aki nem ért egyet.
Pedig közöm nincs a (most) #125-höz, az utolsó kommentem #103 volt, az elött meg még 50 körül pár.
Én is egy azonos pipájú vagyok, de nekem egyedül ezzel az undorító stílussal volt bajom, amit képviselt. Azzal nincs bajom, aki érdemien leírja az álláspontját, hogy szerinte mi miatt lenne rossz, teljesen elfogadható ha valaki szerint nem működne. Arról nem tehetek ha őket is lepontozzák, én a hasznos válaszokat felpontoztam. De aki szerint egy menstruációs betegség parazitaság meg királykisasszonykodás, annak a fejében van baj.
Nyilván az nem is működne ha mindenki elmehetne egy hónapban menstruáció okán extra szabadságra, mert az káoszt szülne a munkahelyeken, de az a kevés százalék akik diagnosztizált betegek, azok nyíltan megtehetnék orvosi igazolás által. Ez most is létezik vmilyen formában, csak nincs megbélyegezve hogy menstruációs szabadság mivel sokan nem kötik másik orrára a betegségüket, pont az ilyen "emberek" miatt mint ez az incel is.
#128 Ez az, eddig veled értek a leginkább egyet. Azt nem akarja/akarják megérteni, hogy nem a menstruáció miatt lenne a szabadság, hanem egy menstruációs betegség miatt. Értelmetlen lenne mindenkinek ezért szabadságot adni, mert a legtöbben valóban nem szenvedik ezt annyira meg. Viszont akinek ilyen betegsége van, annak tényleg rettenetes lehet. Nekem ugyan ilyen bajom sose volt, de egy kollégám egyszer a munkahelyen hányta el magát, mert hiába volt rosszul, csak bement dolgozni.
De egyébként figyelmesen olvasni is derogál a kedves incelnek és hű társainak, mert még a kérdésben is le volt írva, hogy a szabadnap a DYSMENORRHEÁS nőknek jár, nem mindenkinek, és orvosilag igazolni kell. Mint egy csomó más BETEGSÉGNÉL, itt is tesznek engedményeket. Ez a lényeg, hogy nem a menstruáció a probléma, hanem az, hogy egyeseknél ennek milyen a lefolyása, egy betegség miatt. Nem kell itt vitatkozni, mert ennyi erővel akkor is menj be a munkahelyedre, ha elkaptál valamit, vagy valamilyen autóimmun betegséged van és amiatt vagy rosszul. Ugye, hogy az már nem is hangzik olyan jól?
Nem is értem, hogy lett belőle ekkora vita, ilyen szidalmazás és mocskolódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!