Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?

Figyelt kérdés

Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.

"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."

2022. szept. 9. 13:25
 81/140 anonim ***** válasza:
55%
Amikor meg majd állásinterjún megkérdezik, milyen a menzeszetek, és az első ilyen szabadnap után repítenek próbaidőben akkor meg majd azért sírtok 🤣
2022. szept. 12. 00:38
 82/140 anonim ***** válasza:
44%

Akkor most hozzászólok én is a válaszokhoz, eddig csak olvasni jöttem fel.

#81, 84!

Tudod, 10 éve még én is ilyen voltam: sosem értettem, hogyan tud valaki rosszul lenni havibaj idején.

Nekem is anno talán fél evben 1x volt egy apró, nyomás szerű, még csak kellemetlennek sem mondható érzés a hasamnál és ennyi volt "a nagy görcs".

Most meg úgy vagyok már, hogy minden második hónapban majdnem hányok a fájdalomtól.

Nem tudom mitől alakult így, de most már én is átérzem azt, amiről sok barátnőm panaszkodott, én pedig csak legyintettem. Azt hittem én vagyok macsó, hogy nekem meg sem kottyan, hiszen alapjáraton egyébként a fájdalomküszöböm is magasabb a többi nőénél.

Egy fenét! Most, egy évtized után jött elő nekem is.

Hidd, el, te is fogsz még sírni pár év múlva a fájdalomtól.

Aztán te leszel az első, aki szabságért kúszik oda a főnökhöz. Vissza fog nyalni még neked az a bizonyos fagyi.

2022. szept. 12. 02:28
 83/140 A kérdező kommentje:

De miért nevetsz ezen? Neked ez ennyire vicces? Jó nagy bunkó vagy. Aki vissza akar élni ezzel, azt nyilván én is elítélem, de aki tényleg rászorul egy ilyen napra, mert annyira szenved, attól miért sajnálod? Annyira buta vagy, szomorú :(

Egyébként ha nekem (is) szántad megint ezt a hozzászólást, akkor feladom, többször leírtam, hogy nekem (most jelenleg és remélem így is marad) nincs szükségem erre a napra, ha olyan helyen dolgoznék, ahol jár, akkor se kapnék, nem is kellene. Amúgy teljes home officeban dolgozom szóval nekem amúgyis könnyebbek azok a bizonyos napok, de ez azért ritka, sokan bejárnak, és van akinek nehéz a menstruációs időszak.

2022. szept. 12. 07:41
 84/140 anonim ***** válasza:
38%
Már nem azért, de ha állásinterjún megkérdeznék tőlem, hogy milyen a menzeszem, én ott helyben felállnék és kisétálnék az interjúról. Ez egy red flag, ahol ilyet kérdeznek, oda nem érdemes menni.
2022. szept. 12. 09:38
 85/140 anonim ***** válasza:
63%

Jó neked hogy így válogathatsz az állások között. De azért felháborodnál, ha megkérdeznék.😂

Meg orvosi igazoláshoz kötik 🤣 Gondolom ez is bemondásos alapon megy, mint a hasmenés. Hamar 10-ből 10 nőnek kibírhatatlan görcsei lesznek mikor megjön😂 Amelyik munkáltató ezt önként bevezeti, lelke rajta. De ha országosan törvénybe foglalnál, akkor ne csodálkozzatok ha majd még a női munkakörökbe is inkább férfiakat vesznek fel, na akkor aztán tényleg lehet toporzékolni egyenlőségért meg miegymás 🤡

2022. szept. 12. 10:35
 86/140 anonim ***** válasza:
67%
Ma már férfiak is szülhetnek es menstruálhatnak. Szóval nekünk is jár a menzesz szabadság. Aki mást mond, az kirekesztő irredenta sovoniszta rasszista homofób transzfób náci kommunista Orbánista Putyinista.
2022. szept. 12. 10:56
 87/140 anonim ***** válasza:
28%
85, nem, nem bemondásra jár az ilyen diagnózis.
2022. szept. 12. 11:10
 88/140 anonim ***** válasza:
24%
Ja, és amúgy igen, válogathatok az állások között. Szar helyre nem megyek el dolgozni. Csak a 0 végzettséget igénylő munkáknál diktál a munkáltató, ahol tudásra van szükség, ott a munkavállaló alakítja a piacot.
2022. szept. 12. 11:14
 89/140 anonim ***** válasza:
11%

#85 Régóta nem dolgozunk férfiakkal, ilyen-olyan okból kifolyólag. Az egyik az, hogy a fiatalabb lányok többsége errefelé #girlbossban nyomja, sokkal többet vállalnak, tisztábbak, precízebbek és kevesebbet picsognak. Őszintén mondom, meglepő, de annyi de annyi férfi használhatatlan... Az egyetlen amitől tartani kell, hogy rájön a breeding görcs és felkoppintják.

#86 A világtörténelem kezdete ót léteznek transz emberek, csak elvakít a transzfóbiád.

#88 "Csak a 0 végzettséget igénylő munkáknál diktál a munkáltató, ahol tudásra van szükség, ott a munkavállaló alakítja a piacot." Szeretnéd te azt. Túl sok volt az lsd, babám.

2022. szept. 12. 11:42
 90/140 anonim ***** válasza:
82%
" ahol tudásra van szükség, ott a munkavállaló alakítja a piacot." Ezen jót mosolyogtam, köszi
2022. szept. 12. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!