Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?
Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.
"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."
Halkan jegyzem meg, hogy az, hogy egynelő jogok illetik meg az embereket, az nem azt jelenti, hogy mindnekinek jár az, ami egy rászoruló kisebbségnek igen.
Vagy ha nekem nehezemre esik a járás és ezért TB-s támogatásra kapok egy járóbotot, akkor már te is követeled magadnak a botot, hiába nincs rá szükséged?
Jogegyenlőség van: Ha szükséged lesz rá, kapsz. Ha nehezen jársz, kapsz botot. Ha nagoyn görcsös a menstruációd, kapsz te is plusz szabadnapokat.
Tehát jogegyenlőség van, nyugi, neked is megvan erre a jogod.
Akkor a férfiaknak egy másnapossági fizetett szabadság is járjon...
Azért fizetés, mert testi funkciója van...akkor én fingok egyik nap sokat és fizetett szabit érdemlek:)
Legyen szabi, de NE fizetett..., így korrekt.
Egyébként az jutott eszembe, hogy azoknak is járhatna akkor hasonlóan szabadnap, akik a változókor miatti tünetektől szenvednek. Legalábbis szerintem.
48 évesen még nincs nyugdíj.
Az a baj kérdező, hogy ezek a tünetek naponta jelen vannak az életemben, annyi szabadságot meg nem adnak.
Anyám 50 éves, nyilván még dolgozik és változókorban van kb 6-7 éve.
Igen, ez jogos, nem olyan kiszámítható, mint a menstruáció.
Valahol jogos az a felvetés, hogy ott tartunk, hogy a középosztálybeli fehér férfi élete a legnehezebb már...
De ezzel egyetértek. Igazából csak azzal van a bajom, hogy ez is csak egy újabb olyan "extra juttatás" lesz, amivel pont azok fognak visszaélni, akik eddig is lehúzták a munkáltatót többnyire.
18
Sok munka maga a nyugdíj...
Persze, majd minden fityfenére már szabadnap kell...tessék kilépni és az lesz...ez már nevetséges siránkozás, mint Petike reggel, hogy "nem akarok iskolába menni!"....ugyanmár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!