Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?

Figyelt kérdés

Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.

"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."

2022. szept. 9. 13:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/140 anonim ***** válasza:
62%

Halkan jegyzem meg, hogy az, hogy egynelő jogok illetik meg az embereket, az nem azt jelenti, hogy mindnekinek jár az, ami egy rászoruló kisebbségnek igen.

Vagy ha nekem nehezemre esik a járás és ezért TB-s támogatásra kapok egy járóbotot, akkor már te is követeled magadnak a botot, hiába nincs rá szükséged?

Jogegyenlőség van: Ha szükséged lesz rá, kapsz. Ha nehezen jársz, kapsz botot. Ha nagoyn görcsös a menstruációd, kapsz te is plusz szabadnapokat.

Tehát jogegyenlőség van, nyugi, neked is megvan erre a jogod.

2022. szept. 9. 13:55
 12/140 anonim ***** válasza:
9%
Bszhatom, ha már a klimax állapotában vagyok.
2022. szept. 9. 13:57
 13/140 anonim ***** válasza:
26%

Akkor a férfiaknak egy másnapossági fizetett szabadság is járjon...

Azért fizetés, mert testi funkciója van...akkor én fingok egyik nap sokat és fizetett szabit érdemlek:)

Legyen szabi, de NE fizetett..., így korrekt.

2022. szept. 9. 13:59
 14/140 A kérdező kommentje:

Egyébként az jutott eszembe, hogy azoknak is járhatna akkor hasonlóan szabadnap, akik a változókor miatti tünetektől szenvednek. Legalábbis szerintem.

2022. szept. 9. 14:00
 15/140 anonim ***** válasza:
0%

14

Azoknak már van nyugdíj;)

2022. szept. 9. 14:07
 16/140 anonim ***** válasza:
35%

48 évesen még nincs nyugdíj.

Az a baj kérdező, hogy ezek a tünetek naponta jelen vannak az életemben, annyi szabadságot meg nem adnak.

2022. szept. 9. 14:10
 17/140 Katona Dius ***** válasza:
47%
Én tamogatom. Nekem is nagyon erős görcseim vannak,van,amikor tudok dolgozni mellette,de van mikor olyan erős,hogy szabadnapot kell kérjek. Így is megoldom,ha nagyon erős,de nem tiltakoznék,ha járna erre külön szabadnap.
2022. szept. 9. 14:12
 18/140 A kérdező kommentje:

Anyám 50 éves, nyilván még dolgozik és változókorban van kb 6-7 éve.

Igen, ez jogos, nem olyan kiszámítható, mint a menstruáció.

2022. szept. 9. 14:13
 19/140 anonim ***** válasza:
67%

Valahol jogos az a felvetés, hogy ott tartunk, hogy a középosztálybeli fehér férfi élete a legnehezebb már...

De ezzel egyetértek. Igazából csak azzal van a bajom, hogy ez is csak egy újabb olyan "extra juttatás" lesz, amivel pont azok fognak visszaélni, akik eddig is lehúzták a munkáltatót többnyire.

2022. szept. 9. 14:15
 20/140 anonim ***** válasza:
31%

18

Sok munka maga a nyugdíj...

Persze, majd minden fityfenére már szabadnap kell...tessék kilépni és az lesz...ez már nevetséges siránkozás, mint Petike reggel, hogy "nem akarok iskolába menni!"....ugyanmár.

2022. szept. 9. 14:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!