Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot?

Figyelt kérdés

Én nő vagyok, szerencsére nincsenek olyan erős görcseim, de teljesen megértem ezt a döntést. Engem nem zavar, sőt, támogatom. De nagyon sokan valamiért ellene vannak. Kíváncsi vagyok a gyakorikérdések népe milyen véleményen van. Szerintem most releváns lehet, hogy a válaszokat férfi vagy nő írja-e, úgyhogy, ha nem gáz, légyszíves írjatok nemet is a válaszotokhoz.

"Terézváros képviselő-testülete ma elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek... ...a szabadnap nem automatikus, a spanyol rendszerhez hasonlóan itt is orvosi igazolással kell alátámasztani a problémát."

2022. szept. 9. 13:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/140 A kérdező kommentje:

Nyugalom :) én csak válaszoltam arra, hogy a változókor nem egyenlő a nyugdíjas korral.

2022. szept. 9. 14:17
 22/140 anonim ***** válasza:
0%
Én se tettem mást...
2022. szept. 9. 14:19
 23/140 anonim ***** válasza:
15%

Nekem két kérdésem merült fel:

1. Mi lesz azokkal a nőkkel, akik olyan helyen dolgoznak, ahol nincs helyettesítésük, magyarul nem tudnak elmenni mens szabadságra, mert egyedül ők dolgoznak egy adott részen, és senki sem tud beugrani helyettük? (Szabadság tervezés esetén konkrétan az alatt a pár nap alatt is komoly szervezkedés van, ki menjen a helyére, és a másik ember munkáját ki csinalja addig.)

2. Mi van azokkal a nőkkel, akiknek rendszertelen a menstruációjuk, hol egyik héten jön meg, hol a másikon?

Hiába jelentik be, hogy 10-13-ig otthon szeretne maradni, ha közben lehet hogy késik másfél hetet és 20-23-ig fog görcsölni, mikor már vissza kell mennie dolgozni?

2022. szept. 9. 14:32
 24/140 anonim ***** válasza:
48%

23, nem túl nehéz kérdések.

1. Ugyanaz, mintha lebetegedne. Egyszercsak nem jön be és meg kell oldani vhogy, ez van.

2. Mint egészségügyi dolgot, nem előre kell bejelenteni, hanem aznap reggel. Esetleg előző este, ha már úgy van. Magyarul akkor, amikor tényleg van, nem pedig akkor, amikorra gondolsz, hogy lesz.

És ez ugye az önkormányzat tulajodnában álló cégek. Hát az állam icégek meg nem azok a fajták, amik úgy rohannának a munkával, hogy végtelen fennakadást okoz 1 nap kiesés. Mert ezt se feledjük: egyetlen napról van szó.

2022. szept. 9. 14:37
 25/140 anonim ***** válasza:
62%

24, tudod vannak olyan munkahelyek, ahol tényleg nem lehet megoldani. Sőt, dolgoztam olyan helyen, ahol a főnök megmondta, hogy aki táppénzre mer menni az adott héten, 10 ezer ft\nap kötbért kell fizetnie amíg otthon van. És komolyan levonták.

Tudom, nehéz elképzelni, ha még sosem dolgoztál ilyen helyen. Ettől függetlenül még létező jelenség.

2022. szept. 9. 14:43
 26/140 anonim ***** válasza:
47%

PCOSom van, és néha a menstruációm első napján olyan erős gorcseim vannak, hogy nem tudok megmozdulni. Ilyenkor el kell mennem aludni, mert konkrétan a levegővétel is fáj (egyszer el is hánytam magam miatta).

Dolgozni úgy tudtam járni, hogy telefájdalomcsillapítóztam magam, és egész nap kába voltam. Ha ezt tényleg bevezetik, örülök neki.

2022. szept. 9. 14:44
 27/140 anonim ***** válasza:
25%
Ajaj, maszturbációs szabadságot olvastam hirtelen...némelyik nőre rá is férne, hogy ne sárkány legyen másnap:DDD
2022. szept. 9. 14:46
 28/140 anonim ***** válasza:
41%

25, ismétlem, állami helyekről van szó.

Amit leírtál, az konkrétan törvénybe ütközik (a kötbéres).

És tegyük hozzá, hogy amit leírtál elhiszem, hogy létezik, de nem ez a jellemző.

2022. szept. 9. 14:57
 29/140 anonim ***** válasza:
39%

#27:

Jól van Pistike, húzzál már vissza házit írni.

2022. szept. 9. 15:03
 30/140 anonim ***** válasza:
45%

#1 hogy egy klasszikust idézzek:

"-Dehát férfi, nem tud gyereket szülni!

-De joga lehet hozzá."

Magyarán ugyanúgy jogosult vagy a menstruációs szabadságra, csak te éppenséggel nem menstruálsz. Tessék, egyenlőség.

A kérdésre reagálva szerintem nagyon jó ötlet, jó lenne, ha mindenhol bevezetnék.

2022. szept. 9. 15:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!