Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok
vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes
számomra fájó téma. Lent folytatom.
Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi
A férjednek igaza van, te sem örülné ha a ő is valakinek folyton fizetné a költségeit.
Csökkentsd le a költséges közös programjaitok számát, havi 1-2-re az szerintem simán elnézi szó nélkül. Csináljatok olyan programokat, amik nem kerülnek semmibe sem.
Egy egyedül álló szülőtől nem igen lehet elvárni, hogy szponzorálja heti szinten a gyerek szorakozását. Tudom ez kegyetlen sokak szemébe, de gondolom a kaja, rezsi, lakáshitelt fizetése fontosabb az anya szemében. Valószínűleg azért nem ad neki pénzt, mert nincs miből.
máj. 25. 08:04
52/149 anonim válasza:
43! Mikor bulizzon minden hétvégén? Majd akkor ha megkeresi a rávalót. Nem a szülők és nem is a testvér feladata, hogy a heti szintü bulizást finanszírozzák! Oké, kellenek a programok, de nem minden hétvégén! Sokan akik rendesen dolgoznak sem mennek minden hétvégén buliba...van akik nem engedhetik meg maguknak, vannak akik 1-1 hétvégén kitakarítanak, rendezik a ház körüli dolgokat és van olyan is aki hétvégén dolgozik. A kedves hugika meg egy álomvilágban él, mert minden hétvége csak a buliról szól, amiért jelen esetben semmit nem kell letennie az asztalra, még a saját ruháit sem képes kimosni!
máj. 25. 08:07
53/149 anonim válasza:
Ne haragudj, de mi az, hogy áthozta a koszos ruháit, mert összeveszett az anyjával? 16 éves és nem tudja használni a mosógépet?? Es azt te komolyan mondod, hogy 16 évesen "nem ismeri a pénz értékét", nem tudja, mit jelent minden alkalommal fulletetést és bulizást fizetni? Ha ez mind igaz, akkor a húgod ertelmi fogyatékos. Ha nem fogyatékos, akkor te egy elkepesztően naiv balek vagy, akit a 16 éves húga heti szinten fej, és most már csicskáztat is. A férjed nem azért akadt ki, mert egy spúr, hanem mert szeret téged és fáj látnia, milyen vak és ostoba vagy ebben az ügyben. Hahó, olvasd már el, amiket leírtál és gondold már végig. Az én 14 eves lányom zsebpénzt kap és pontosan tudja, hol drága a hambi és hol nem.
máj. 25. 08:12
54/149 anonim válasza:
Fordítsuk meg!
Ha arról lenne szó, hogy a férj mindenhova viszi magukkal az anyját, ráadásul a közös kasszából finanszírozza, mindenki fel lenne háborodva, hogy milyen szemét az anyós, meg hogy a feleség helyében elválna...
máj. 25. 08:41
55/149 anonim válasza:
De az más, 54-es, tudod, a feleség családja a jó mindig, a férjé a sz*r.
máj. 25. 08:46
56/149 anonim válasza:
De jó a húgodnak, hogy minden hétvége csak a szórakozásról szól! Sosem kell tanulnia, házimunkából kivennie a részét stb.
Miért nem azzal segítesz neki, hogy pl. kifizetsz neki egy nyelvvizsgát vagy segítesz neki diákmunkát keresni?
A hétvégi program miért nem arról szól néha, hogy közösen főztök, sütit csináltok?
Miért azt tanítod neki, hogy az élet csupa szórakozás és semmit nem kell tennie érte, mert majd más kifizeti, megoldja helyette?
máj. 25. 08:47
57/149 anonim válasza:
Majd pár év múlva mikor saját gyereketek lesz és havonta elmennétek kicsit kettesben valahova és megkéred a húgod, hogy vigyázzon pár órát a kicsire, majd megkapod, hogy ő inkább a barátaival megy szórakozni, különben sem bébiszitter, esetleg közli veled a tarifát, hogy mennyiért vállalja.
máj. 25. 08:58
58/149 anonim válasza:
12, engedd el... Itt egyszerűen az a sikk, hogy tojj le magadon kívül mindenkit.
máj. 25. 09:01
59/149 anonim válasza:
"athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával"
16 évesen már ki kéne tudnia mosnia a ruháit.
máj. 25. 09:08
60/149 anonim válasza:
Én sem örülnék neki, ha a párom testvére mindig jönne velünk programozni, pláne, hogy nekünk kell fizetni az ő költségeit is. Annak sem örülnék, ha az én testvérem jönne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!