Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/149 Katona Dius ***** válasza:
89%
Esetleg ha tudsz, segíthetsz neki munkát keresni.
máj. 25. 12:46
 72/149 anonim ***** válasza:
96%
Ami pénzt mist a húgodra költessz,azt nyigodtan félre rakhatnátok a jövő beli terveitekre. Pl gyerekvállalás,autóvásárlás,lakásfelújítás,bármire. A megtakarítani valót adod oda. És bulira,nem életbe vágóan fontos dolgokra. Igaza van a férjednek,hogy ez sok neki. Nem csak anyagilag,de nem írom le én is. Esetleg néha megkérhetnéd a húgodat,hogy segítsen neked a nagytakarításokban,vagy bevásárlásban. Azzal is honorálná a ráköltött pénzt. De a legjobb az lenne,ha beszélnél vele. Pl hogy mostantól nem tudjátok magatokkal vinni,mert néha jó lenne kettesben is kikapcsolódni.
máj. 25. 12:57
 73/149 anonim ***** válasza:
66%

"apám fizet neki gyerektartást, igaz csak 15 ezret (nevetséges) amit az anyjának ad."

A gyerektartás általában 20%. Apád 75 ezret keres?

máj. 25. 13:06
 74/149 anonim ***** válasza:
56%

Awww, a vodkanarancs a kiscsaj kedvence? Akkor itasd le.

Remélem nem lesz saját gyereked, mert borzalmas ember vagy.

máj. 25. 13:14
 75/149 A kérdező kommentje:

Igen amikor elváltak a bíróság ezt állapította meg, azóta is ezt fizeti se többet se kevesebbet.

Miért itatnam le? Azért mert iszik egy pohár piát? Szerinted az ő korosztálya nem próbál ki mindent? Örülök hogy nem cigarettazik, vagy nyúl illegális dolgokhoz..

máj. 25. 13:18
 76/149 Katona Dius ***** válasza:
68%
Szerintem 1-1 pohár piával nincs gond, nem fogok álszenteskedni, ennyi idősen mi is megittuk a magunkét. Sőt, velem anno apám leült, hogy igyunk meg eggyüt egy pohár ezt-azt, hogy úgy tanuljam meg a határt, mennyit bírok, hogy ő ott van, ne akkor feszegessem a határokat, amikor nincs ott senki, aki tudna segíteni ha gáz van. Megtanultam mennyit ihatok anélkül, hogy lerészegenék, és sosem volt gond szórakozóhelyeken, hogy mondjuk totál beálltam és arról se tudtam hol vagyok. inkább a nővére felügyelete alatt igyon, mint vadidegenek között. Mert inni fog, ez tuti.
máj. 25. 13:28
 77/149 anonim ***** válasza:
68%

"Mert inni fog, ez tuti."

A kérdező húga nyilván, hiszen elérhetővé tette neki. De nem minden tizenéves iszik. Pl én sem ittam anno, mert totál feleslegesnek tartottam.

máj. 25. 13:30
 78/149 A kérdező kommentje:
Ez nálunk is így volt csak nagypapámmal. Ő kínált meg egy igazi házi froccsel. :D azóta se szerettem meg a bort.
máj. 25. 13:31
 79/149 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem teljesen igaza van a férjednek. Nyilván neked is, de úgyérzem te sokkal elfogultabb vagy annál, mintsem hogy meglásd, amit meg kéne. Nem a te dolgod pénzelni a hugodat és nevelni sem lenne. Oké, hogy vannak közös programok, de hogy minden egyes hétvégén a ti pénztárcátoktól függjön az ő szórakozása és mindig veletek lógjon, az nekem is sok lenne. Azzal, hogy ő TINIKÉNT nem ismeri a pénz értékét, szerintem nem felmented, hanem nagyon komolyan elrontod, elferdíted a saját valóságát. Minden hétvégén 3 ezer forintos hambikat enni, házon kívül iszogatni és társai, nem egy tini pénztárcájához szabott vállálás és kétlem, hogy ezt bárki is megteheti az átlag körből. Nem feltétlenül azért, mert a szülők nem engedhetik meg maguknak, hanem éppen azért, mert a neveléshez tartozik az is, hogy nem eszünk minden héten házon kívül 3 ezer forintért, plusz töltünk rá 2-ért egy vodkanarit buliból, mert valakinek (pl. neki diákmelóban) az jó ha nem egy napi fizetése lenne már... Onnantól kezdve, hogy erre ráérez valaki, valóban azt mondhatja, hogy nem pumpolok mást, nekem meg nincs ennyi pénzem, inkább eszek otthon két zsírosdeszkát mielőtt elindulunk, plusz veszek egy üveg bort 900-ért és így is tök jó buli lesz. Vagy nem tudom, nekem még ilyen tini korom volt és sosem nyígtam azért, mert nekem a fesztiváli gyros kell elszállt áron és nem tehetem meg... Ha igazán sikerül elkényeztetned még a fejedre is nő.

Szóval azt nem értem miért egy mosáson durrant el a férjed agya, de az alap elvét igen, ezen mindenkinek eldurranna. A mosásnál pl. megmondhatod, hogy figyu, ott a mosógép, tudod hogy kell használni, hajrá. A pénz témában meg legyetek sokkal tudatosabbak az ő érdekében is. Ha megérted, hogy neki sem az az érdeke, hogy beletett meló nélkül mindig csak azt lássa, hogy mindenre van keret, akkor szerintem jobban megérted a férjed és át tudjátok beszélni mi legyen az új felállás, őt mi is zavarja pontosan, téged mi zavar és mit tudtok ebből kihozni úgy, hogy az mindkettőtöknek megfeleljen.

máj. 25. 13:33
 80/149 anonim ***** válasza:
85%

"Én is úgy látom, hogy nem fogom tudni elkerülni azt, hogy szóljak mind az apjának mind az anyjának."

De, el tudod kerülni, úgy, hogy nem szólsz. Ennyi. Nehogy màr te kérd számon őket, miért nem finanszírozzák minden hétvégén a szórakozást neki, pláne az anyját, aki albérletben élve, kb. nulla gyerektartást kapva próbálja eltartani a gyerekét.

Vegyél már vissza, ember.

máj. 25. 15:17
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!