Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.
"Pl lehet a költségeket csökkenteni. Olyan helyre menni ahol a hambi olcsóbb."
Tehát azért egyenek olcsóbb helyen, ahol esetleg nem olyan az étel, mint ahogyan ők szeretik, hogy a hugit meg tudják hivni? Ne rohogtess már. Nem a ferjjel van itt a probléma. Nem akar plusz egy főt eltartani.
40!
Példát írtam. De kapaszkodj, Kati akar HTB is lehet közös kasszánál. Szerencsére nem kell hozzá a te engedélyed. TE úgy élsz, hogy te akarsz. Más meg úgy, ahogy neki jó. Remélhetőleg nő vagy és majd te maradsz otthon a gyerekkel gyeden meg gyesen, a férj meg ragaszkodik majd a külön kasszához
34
Mikor bulizzon minden hétvégen ha nem most?
Teljesen normális hogy bulizik és tök jó hogy a tesójával aki vigyáz rá. Nem félrészegen egy kamasz buliban bedrogozva.
Miért kellene neki ezért pénzes pali?
16 évesen nem kell megdolgoznia érte. Az lenne a normális hogy nem kell megdolgozni az ételért a buliért csak tanulni.
Minden egészséges kamasz bulizik. Minden hétvégén. Ez egy időszak aminek hamar vége. Nem hiszem hogy a nővére mellett igazi bulit mondthatunk ahol vigyáz rá.
Kérdező nagyon rendes tesó vagy. Normális amit csinálsz. A válaszolóknak itt felének sincs testvére vagy leszarják egymást.
41 attól hogy valami olcsóbb nem biztos hogy rosszabb minőségű. A drágább sem biztos hogy olyan jó.
Máshogy is lehet költségeket csökkenteni. Pl szülinapra csak egy bonbon stb…
Neked biztos nincs tesód ugye?
42es, igen én maradtam otthon CSED-en és GYED-en. Maximum összeget kaptam, valamint van egy kiadott lakásom, még GYED-en is megvolt bőven a havi nettó 500 ezrem. Mióta visszaálltam dolgozni, a lakbérrel együtt nettó 860 A férjem nettója 200 ezerrel kevesebb... lehet meglepő neked, de nem mindig a nőnek van kevesebb bevétele.
De ennyi erővel Kati vállaljon 4-5 munkát, Jani meg maradjon otthon HTB-nek hiszen megtehetik igaz?
41 attól hogy valami olcsóbb nem biztos hogy rosszabb minőségű. A drágább sem biztos hogy olyan jó.
Máshogy is lehet költségeket csökkenteni. Pl szülinapra csak egy bonbon stb…
Vagy nem tartják el a kislányt. Az az igazi költség csökkentés.
44!
De, van testvérem. Nem, nem tartom el. Valóban, az olcsóbb nem feltétlenül rosszabb. De ha én A akármit szeretem, akkor nem B-t fogom megvenni csak azért, mert olcsóbb. Ennyi.
"De ennyi erővel Kati vállaljon 4-5 munkát, Jani meg maradjon otthon HTB-nek hiszen megtehetik igaz?"
Kati meg Jani majd eldonti, NEKIK mi a legjobb. NEKED nincs hozzá közöd. Lehet Jani dolgozik, lehet Kati, lehet mindketten, lehet hogy Jani keres többet, lehet hogy Kati. A lényeg az, amit keresnek KÖZÖS és ők ketten majd eldontik mire és hogy költenek belőle.
Azokkal értek együtt, akik szerint meg kellene húznod a határokat.
Neked a legközelebbi hozzátartozód már a férjed. Fiatal házasként, gyerek nélkül - ki kell élveznetek ezt az időszakot, alapvetően kettesben.
Eleve nem szerencsés egy tinilányt magatokkal vinni rendszeresen. Az a probléma, hogy neki nincs pénze, neked meg van,nem igazán átugorható. Az, hogy néha meghívod, belefér, de rendszeresen nem szerencsés - a testvérednek sem teszel ezzel jót.
Az anyját szerintem hagyd ki ebből, elég abszurd kérés lenne, hogy adjon pénzt arra, hogy a ti életstilusotokat tudja követni a kislány.
Ami még egy intő jel, hogy hozzád jön, mert összeveszett az anyjával - legközelebb majd ott is akar aludni és aztán ott felejti magát.
Amit javaslok:
1. beszélj a férjeddel, állapodjatok meg szabályokban: havi mondjuk max 1 alkalomra viszitek magatokkal a lányt, ekkor mondjuk 6-7000 forintnál többet nem költötök rá. Ennyit biztosan elbír a kassza (és akkor ugye ha átjön akkor gondolom nálatok is eszik). Nem alszik nálatok stb.
2. Beszélj a húgoddal: mondd el neki, hogy szereted, de meg kell értenie, hogy neked a férjed a családod, neki meg elsősorban az anyja. Mondd el neki, hogy a mosógépes akció túlzás volt, nincs olyan, hogy csak úgy beállít a szennyesével.
3. gondold at a motivációdat- valaki írta, hogy talán magadat látod a lányban és meg akarod neki adni, amit te nem kaptál meg. Ha így van, ezt azért tedd magadban tisztába. Plusz gondold át, mivel teszel jót valóban a húgodnak. Azzal, hogy buliba viszed, mutatsz neki egy képet, hogy így is lehet élni -de a mögötte lévő munkát és tanulást nem. Szóval talán ezt is meg kellene neki mutatni valamilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!