Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/149 anonim ***** válasza:
90%

"Pl lehet a költségeket csökkenteni. Olyan helyre menni ahol a hambi olcsóbb."

Tehát azért egyenek olcsóbb helyen, ahol esetleg nem olyan az étel, mint ahogyan ők szeretik, hogy a hugit meg tudják hivni? Ne rohogtess már. Nem a ferjjel van itt a probléma. Nem akar plusz egy főt eltartani.

máj. 25. 07:33
 42/149 anonim ***** válasza:
48%

40!

Példát írtam. De kapaszkodj, Kati akar HTB is lehet közös kasszánál. Szerencsére nem kell hozzá a te engedélyed. TE úgy élsz, hogy te akarsz. Más meg úgy, ahogy neki jó. Remélhetőleg nő vagy és majd te maradsz otthon a gyerekkel gyeden meg gyesen, a férj meg ragaszkodik majd a külön kasszához

máj. 25. 07:35
 43/149 anonim ***** válasza:
14%

34

Mikor bulizzon minden hétvégen ha nem most?

Teljesen normális hogy bulizik és tök jó hogy a tesójával aki vigyáz rá. Nem félrészegen egy kamasz buliban bedrogozva.

Miért kellene neki ezért pénzes pali?

16 évesen nem kell megdolgoznia érte. Az lenne a normális hogy nem kell megdolgozni az ételért a buliért csak tanulni.

Minden egészséges kamasz bulizik. Minden hétvégén. Ez egy időszak aminek hamar vége. Nem hiszem hogy a nővére mellett igazi bulit mondthatunk ahol vigyáz rá.

Kérdező nagyon rendes tesó vagy. Normális amit csinálsz. A válaszolóknak itt felének sincs testvére vagy leszarják egymást.

máj. 25. 07:37
 44/149 anonim ***** válasza:
12%

41 attól hogy valami olcsóbb nem biztos hogy rosszabb minőségű. A drágább sem biztos hogy olyan jó.

Máshogy is lehet költségeket csökkenteni. Pl szülinapra csak egy bonbon stb…

Neked biztos nincs tesód ugye?

máj. 25. 07:40
 45/149 anonim ***** válasza:
35%

42es, igen én maradtam otthon CSED-en és GYED-en. Maximum összeget kaptam, valamint van egy kiadott lakásom, még GYED-en is megvolt bőven a havi nettó 500 ezrem. Mióta visszaálltam dolgozni, a lakbérrel együtt nettó 860 A férjem nettója 200 ezerrel kevesebb... lehet meglepő neked, de nem mindig a nőnek van kevesebb bevétele.

De ennyi erővel Kati vállaljon 4-5 munkát, Jani meg maradjon otthon HTB-nek hiszen megtehetik igaz?

máj. 25. 07:45
 46/149 anonim ***** válasza:
95%

41 attól hogy valami olcsóbb nem biztos hogy rosszabb minőségű. A drágább sem biztos hogy olyan jó.

Máshogy is lehet költségeket csökkenteni. Pl szülinapra csak egy bonbon stb…

Vagy nem tartják el a kislányt. Az az igazi költség csökkentés.

máj. 25. 07:46
 47/149 anonim ***** válasza:
92%

44!

De, van testvérem. Nem, nem tartom el. Valóban, az olcsóbb nem feltétlenül rosszabb. De ha én A akármit szeretem, akkor nem B-t fogom megvenni csak azért, mert olcsóbb. Ennyi.

máj. 25. 07:52
 48/149 anonim ***** válasza:
87%

"De ennyi erővel Kati vállaljon 4-5 munkát, Jani meg maradjon otthon HTB-nek hiszen megtehetik igaz?"

Kati meg Jani majd eldonti, NEKIK mi a legjobb. NEKED nincs hozzá közöd. Lehet Jani dolgozik, lehet Kati, lehet mindketten, lehet hogy Jani keres többet, lehet hogy Kati. A lényeg az, amit keresnek KÖZÖS és ők ketten majd eldontik mire és hogy költenek belőle.

máj. 25. 07:53
 49/149 anonim ***** válasza:
93%
A férjednek igaza van.
máj. 25. 07:56
 50/149 anonim ***** válasza:
94%

Azokkal értek együtt, akik szerint meg kellene húznod a határokat.

Neked a legközelebbi hozzátartozód már a férjed. Fiatal házasként, gyerek nélkül - ki kell élveznetek ezt az időszakot, alapvetően kettesben.

Eleve nem szerencsés egy tinilányt magatokkal vinni rendszeresen. Az a probléma, hogy neki nincs pénze, neked meg van,nem igazán átugorható. Az, hogy néha meghívod, belefér, de rendszeresen nem szerencsés - a testvérednek sem teszel ezzel jót.

Az anyját szerintem hagyd ki ebből, elég abszurd kérés lenne, hogy adjon pénzt arra, hogy a ti életstilusotokat tudja követni a kislány.

Ami még egy intő jel, hogy hozzád jön, mert összeveszett az anyjával - legközelebb majd ott is akar aludni és aztán ott felejti magát.

Amit javaslok:

1. beszélj a férjeddel, állapodjatok meg szabályokban: havi mondjuk max 1 alkalomra viszitek magatokkal a lányt, ekkor mondjuk 6-7000 forintnál többet nem költötök rá. Ennyit biztosan elbír a kassza (és akkor ugye ha átjön akkor gondolom nálatok is eszik). Nem alszik nálatok stb.

2. Beszélj a húgoddal: mondd el neki, hogy szereted, de meg kell értenie, hogy neked a férjed a családod, neki meg elsősorban az anyja. Mondd el neki, hogy a mosógépes akció túlzás volt, nincs olyan, hogy csak úgy beállít a szennyesével.

3. gondold at a motivációdat- valaki írta, hogy talán magadat látod a lányban és meg akarod neki adni, amit te nem kaptál meg. Ha így van, ezt azért tedd magadban tisztába. Plusz gondold át, mivel teszel jót valóban a húgodnak. Azzal, hogy buliba viszed, mutatsz neki egy képet, hogy így is lehet élni -de a mögötte lévő munkát és tanulást nem. Szóval talán ezt is meg kellene neki mutatni valamilyen módon.

máj. 25. 08:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!