Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

2024. máj. 24. 22:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/149 Nincstovább ***** válasza:
92%

Senki nem mondta, hogy ne támogassa, csak azt, hogy ezt így ilyen minőségben nem lehet csinálni :) A húga, nem a gyereke, nem az ő kötelessége felnevelni. És ahogy említette nem 1-2 ezer forintról van szó. Neked ha nincs pénzed, elmész a testvéred kontójára bulizni? :)

Odafurakszol a tesód meg a házastársa közé minden programra? Ezt ugye te se gondolod komolyan :)

2024. máj. 24. 23:30
 12/149 anonim ***** válasza:
17%

"nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni"

"ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem."

"Nekem ez nagyon fájt, de..."

A kérdező nagyon szereti a húgát és neki nem okoz gondot, hogy támogatja, csak a féltékeny, irigy és kicsinyes férjét zavarja.

Ha én most 30 éves, jómódú személyként a kérdező helyébe képzelem magamat, egyáltalán nem zavarna, mert a testvéremről van szó, akinek nincs törődő anyja és apja, csak én. Mindent megtennék, hogy jól és biztonságban érezze magát.

Az "anyjának kellene" meg "apjának kellene" mondatok nem fognak neki segíteni, csak az, ha a kérdező cselekszik és hálát adva a jobb sorsáért segít a tesójának, hogy túlélve ezt a nehéz tinédzserkorszakot neki is jó élete legyen később.

Nyilván, ha szeretnék kettesben lenni a társammal, akkor mondonom a testvéremnek. Biztosan a kérdező húga is megértené ezt. Nem értem ezt a szívtelen magyar hozzáállást.

2024. máj. 24. 23:42
 13/149 Katona Dius ***** válasza:
94%

Tini koromban minket sem vetett fel a pénz és én sem voltam jóban anyámmal. Ha nem volt pénz bulizni, nem mentem.

Szerintem nem azzal van a baj, hogy alkalmanként elmegy a hugi és meghívják. De heti szinten nem lenne képem elvárni a nővéremtől, hogy finanszírozza a bulikáimat.

Valamilyen szinten egyet értek a férjjel, nem azért dolgoznak, hogy a hugit buliztassák. Néha-néha belefér, persze. És szerintem azzal nem lenne gondja a férjnek sem. Viszont a kérdező írta, hogy MINDENHOVA ahova mennek, vinni kell a hugit is, mert elvárás. Sosem tudnak ketten elmenni szórakozni. És emellett még MINDEN alkalommal finanszírozni az étel/ital fogyasztást is.

Én kérdező helyében mondanám huginak, havi 1-2 alkalommal szívesen viszem, állom az ő részét is. A többire kérjen anyutól/aputól pénzt, vagy dolgozzon meg érte.

Mosni meg tud magára 16 évesen, csak nem okoz gondot beindítani egy mosógépet. Én 12 éves korom óta mosok, míg anyámmal laktam, felváltva mostunk, teregettünk, és csináltunk egyéb háztartásbeli munkákat.

2024. máj. 25. 00:00
 14/149 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Szerintem a húgodnak is fel kéne fognia már 16 évesen, hogy nem a ti dolgotok eltartani.

Lehet, hogy ti jobban éltek, de ezek szerint annyira mégse, ha egy harmadik embert már nem tudtok eltartani.

A szüleidnek kellene őt eltartani.

Azt se hiszem, hogy az anyjának kellene a lánya bulizásait fizetni, vagy a 3000 forintos hamburgerét. Abból már 5-8 hambit össze lehet dobni otthon. Fiatalon én se kaptam sosem zsebpénzt, azt ettem, amit otthon főztek. Gondol az anyukája is főz a húgodra, mert ha nem, akkor már rég nem lenne nála.

Akinek nincs pénze, az ne mástól várja el, hogy fizessenek neki. Ezt ennyi idősen már neki is meg kéne értenie, mégha te is kínálod fel neki ezt a lehetőséget, akkor is.

Párodtól meg tök jogos, hogy kezd elege lenni ebből.

Még nem is szültél, de már van egy gyereke.

Szerintem kicsit csökkentsd a találkozások mennyiségét. Itt a nyár, a húgod már betöltötte a 16, menjen el diákmunkázni. Legalább megtanulja, mennyit kell dolgoznia, hogy elmehessen saját erőből veletek bulizni.

2024. máj. 25. 00:45
 15/149 anonim ***** válasza:
73%

10

Nembiztos az hogy úgylesz bàrmit hozhat az èlet..làsd nàlam

Volt

Egy bàtyàm..

Terrorizàlt amig fizikailag felettem volt..(6èv korkül) engem bàntott amikor tehette

Elkezdett aztàn inni anyàmat zakltta szavakkal…addigra viszont èn voltam fizikailag sokkal felette kidobtam többször

Lecsuktàk,ÈN fizettem meg vertem adóssàgba magam hogy a rendes ügyvèdet fizetni tudjam

Stb stb

Aztàn felesègülvette a règió szukàjàt

Behozta a csalàdi hàzba

Anyàmat szapulta az a csicsa kidobtam ôket nagyondurvàn azvolt az utolsó nap hogy hozzàjukszóltam(7-8ève)

Rà pàr hònapra kezdôdött a “buli”

9feljelentès ellenem (mind kitalàlt bôdületes faxsàg) az eggyik gyöngyszem közüle

“Agyon akarom lôni az egèsz csalàdot a 2babàval eggyütt”

(Szerbiai vagyok)nem halkan jöttek a rendôrök… aztaem

Tudtam mivan apàm tiszti fegyverèt (megjegyzem az eggyetlen tàrgyam apàmtol)elvettèk

Elakartam ôket szàndèkosan ütni fènyes nappal (akkorra meg màr a vàrostol ahol èltek 150km re voltam) mèg alszanak ràjuk akarom gyujtani a hàzukat…pàr alkalom utàn már rutinos volt..rendôrök jöttek bevittek nyilatkozat ès mehettem haza… kriminàl psychològus

Na ès ott kifakadtam hogy elègvolt!ès mondtam hogy a következô ilyen kitalàlt feljelentès után bemegyek a rendôrsègre adok nyilatkozatot ès utànna az összes kitalàciójukat megvalósítom…(a legjobbkor a legjobb helyen tudtam ezt kinyögni..) de azis csak ember ès tudja látja hogy milyen “ügyeim”voltak aztmondta hogy ezt meg sem hallotta,megèrti hogy ez nekem rosszul esik de ilyet nem mondhatok mert magam alatt vàgom a fàt…szóval az hogy majd örök èletre meghàlàlja azZ csak egy általànos normàlissan mũködô dolog..de nálunk èpp a kivètel vagyok…hiàba öccs lètemre mennyi mindent nyujtottam a fax bàtyàmnak

Ez lett a hàla..ja ès az a regionàlis ribi anyàmnak írt utolsó üzenetèben aztírta

“Úgyfogom nevelni a gyerekeimet hogy tevagy a legxarabb nagyi a vilàgon”

8ève hogy nemláttam nemhallottam felôlük s nemis akarok…DE ha egyszer sorsszerũen összefutok a batyussal…biztos hogy leszàmolok vele mindenèrt meg a hülye felesègèèrt hogy ilyen megnyilvànulàst nem hogy megengedett neki,hanem tàmogatta is a mocsok papucs tetũje…ès szerintem ha akarnàm bàrmikor utànnuk tudnàk nyúlni úgy hogy sokkal rosszabb dolgok törtènnènek velük mint amit feltèteleznènek….nemvagyok makulàtlan nagyon sok van a rovàsomon DE azok eggyiksem a csalàdom vagy a baràtaim szeretteim ellen irànyult soha…sôtt konkrètan a bàttyàm miatt kerültem bajba mert kihúztam a s3ggèt a bilibôl

Pontossan tudjàk hogy hol kikkel mot csinàltam meg mièrt..ès vègül onnan jön a kès ahonnan nem is szàmitottam volna soha….

2024. máj. 25. 00:46
 16/149 anonim ***** válasza:
87%

"Ha én iszok egy buliban akkor ő is."

Vállalom a vaskalapos szerepét, de itatod alkohollal a tinit?

2024. máj. 25. 00:56
 17/149 Katona Dius ***** válasza:
85%
Erre nem mertem reagálni :D Előzékenyen úgy fordítottam, kólát/fantát/vizet kap a csajszi :D
2024. máj. 25. 00:59
 18/149 anonim ***** válasza:
8%

16.

Te 18-21-25èves korodig

Nemittàl alkoholt meg lehet mèg mindig nem…?

Tinilànyrol van szò aki az idôsebb nôvèrèvel iszoGAT

1 inkább olyan körben iszogasson ismeroedjen az alkohollal mint egy csapat tini tàrsasàgàban..

2 biztos hogy nem üvegszàm vèsik a tömènyebbnèl tömènyebb italokat….

Mit ihat meg?1-3rövid meg nemtöbb pohàr bor/boros valami esetleg 1-2sör?

Nameg gondolom nem rendszeressen…

Èn 16èvesen màr tobbmindenbe belekòstoltam 26èvesen mèg màr beis nôtt a fejem làgya s mondhatom meglett ember vagyok màra

:)

2024. máj. 25. 01:03
 19/149 anonim ***** válasza:
94%

"Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk?"

Megértem, hogy szereted a tesód, es

Szabad kérdeznem?

Ha jól értem, majdnem minden hétvégén nálatok, veletek van a tesód.

Mikor vagytok így kettesben a férjeddel? Csak hétköznap este 1-2 órát a munka (esetleg házimunka, sport) után? Mikor mentek kettesben nyaralni, randizni, táncolni, moziba, akárhová. Mikor beszélgettek kettesben, például a jövőről, akár gyerekvállalásról?

Mikor találkozik a húgod a barátnőivel, nélküled, mikor sportol, tanul nyelvvizsgákra stb? Vannak korabeli barátai?

2024. máj. 25. 01:41
 20/149 anonim ***** válasza:
84%
*szereted a tesód és gondoskodni szeretnél róla.
2024. máj. 25. 01:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!