Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/149 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem az is fontos, hogy pontosan hogy kezdődött el a folyamat, aminek az a vége, hogy a hugod már szinte kérdezés nélkül megy veletek mindenhova. Ha úgy, hogy te hívtad és minden másban is te voltál a kezdeményező, akkor én biztos nem ültetném le beszélgetni, hogy mostantól redukáljuk az együtt programozást (a mosásos sztorit azért meg lehetne beszélni), hanem szimplán nem hívnám, akár nem is számolnék be róla hova megyünk, max utána, hogy milyen volt és magától is venni fogja a lapot, szerintem ez neki is kevésbé lesz sértő, mint egy nagy beszélgetés.
máj. 25. 09:54
 62/149 anonim ***** válasza:
98%

Egy program, két program, összes program.

Most csak a ruháját hozta át kimosni, mert összebalhézott az anyjával.

Legközelebb megkér, hadd aludjon ott, mert összeveszett az anyjával.

Aztán egyszercsak már haza se akar menni többet.

Te nem látod, a férjed pontosan látja. Ezért volt a ruhamosatás az utolsó csepp, amin kiakadt.

máj. 25. 10:41
 63/149 anonim ***** válasza:
93%

Az én lányom is 16 éves, de abszolút csak a saját koroszalyaval jár programokra.

Havonta egyszer vigyétek el és azt fizesd te, ne a ferjed. Sztem ez belefér.

máj. 25. 10:43
 64/149 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és igen.. 13 évesen már mosott a lányom (illetve a mosógép), szóval ezt nem értem, miért vitte át a szennyest.
máj. 25. 10:44
 65/149 Nincstovább ***** válasza:
91%
Amúgy van egy olyan érzésem, hogy a kislány sok mindent elhallgat annak érdekében, hogy a kérdező nyakán tudjon maradni. Már említette valaki, de nekem is az az érzésem, hogy a kislány inkább ment volna szórakozni, ahelyett, hogy a házimunkában besegített volna, ezért anyuka megunva a vitát, azt mondhatta, hogy “Akkor ott mosod a szennyest, ahol akarod”, az is lehet ennyi se történt, de a kislány bedurcizott, korához híven, összerámolt és elvitte a nővéréhez. Nem hiszem, hogy olyan nagy baj lenne anyukával, de mint tudjuk a tinik hajlamosak túlzásokba esni. És ha még 16 évesen nem érzi a súlyát a pénznek, akkor valószínűleg eddig nem is nagyon volt jelentősége annak, hogy beossza a zsebpénzét… Mindenesetre én még mindig úgy látom az lenne a leghelyesebb, ha anyukával és a kislánnyal egyszerre ülne le a kérdező beszélgetni és akkor minden kiderülne, hogy miért lóg ennyit a nyakukon a kislány, akinek valljuk be, nem sok keresnivalója van egy fiatal házaspár körül :)
máj. 25. 10:52
 66/149 anonim ***** válasza:
92%

A férjed helyében alaposan átgondolnám ezt a házasságot, ahol számodra pl tök evidens, hogy gyerek húgod jönne velünk kb mindenhová bulikázni meg programozni.

Nem, nem jön! A férjed nem a gyereket akarja rendezgetni, hanem kettesben akar veled lenni, és nagyon türelmes.

Én már elváltam volna, ha azt látom, hárman vagyunk a kapcsolatban. A nejem én meg egy kamasz, aki nem a saját lányom.

máj. 25. 10:56
 67/149 anonim ***** válasza:
32%

"eléggé falhoz vagyok állítva"

Az édesanyjával kell erről beszélned - úgy értem, az anyagiakról.

máj. 25. 11:08
 68/149 anonim ***** válasza:
97%
Miért nem a közös apjukkal, aki ott hagyta? Az édesanyának biztos van elég gondja így is és nem a lány bulizása az első amire pénzt kell neki teremteni!
máj. 25. 11:12
 69/149 anonim ***** válasza:
97%

"Itt egyszerűen az a sikk, hogy tojj le magadon kívül mindenkit."

Ez olyan demagóg, már ne haragudj. Az, hogy házaspárként nem visznek magukkal minden hétvégén egy rokont programozni, nem azt jelenti, hogy letojják, nem csak ez a két véglet van, hanem létezik egy egészséges átmenet.

máj. 25. 11:36
 70/149 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ennyien írtatok. Most volt időm elolvasni.

Néhányat reagálva, kap alkoholt a vodkanarancs a kedvence :) szerintem nem bűn. Hogy kerül mindig hozzánk? Találkozik a barátnőivel? Legutóbbinal például a barátnőivel ment ki (pünkösd) és általában onnan csapódik hozzánk. Csak felhív vagy rám ír, hogy mi is kint vagyunk e vagy merre vagyok. Kisvárosban élünk. Viszont volt arra példa, hogy a barátnőivel ment és ők ettek viszont a húgom nem tudott mert egy vasa se volt. És ez tényleg így volt ahogy írom... Nekem elmondta, hogy milyen kellemetlen ez. Hát.. egy telefont elengedtem apánk felé. Ő azt mondta egyen otthon ne egy fesztiválon ahol kétszer annyi. Engem anyukám nevelt fel, sose így nem jártam. Tökéletes édesanyám van. Neki nincs, teng leng mindkettő szülő alberletrol alberletre.

Egyébként apám fizet neki gyerektartást, igaz csak 15 ezret (nevetséges) amit az anyjának ad.

A tanulásról meg hiába jártattam a számat, kozmetikus lesz. Nyelvvizsga szoba se jön.

Én is úgy látom, hogy nem fogom tudni elkerülni azt, hogy szóljak mind az apjának mind az anyjának. Most a szünetben meg szépen felhozom hugomnak a nyári melót. Pont ráér..

máj. 25. 12:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!