Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
 101/149 A kérdező kommentje:

98-as köszönöm a segítségedet. Én leírtam valamit az életünkből, de olyan szinten elment a téma, hogy meg se közelíti a valódit. Én nem akarok senkit megbántani, de a húgom anyját apját se védeni. Apánk elég sokat pial, segítséget nem kaptunk tőle sokat. A húgom anyja had ne mondjam a lánynak sosincs semmi a kezében de az anyuka eltűnik a sötétben a szolis borevel, a fekete hajával és a mukormevel. Engem ez bosszant. De ez már megint nem ide való ..

Próbáljuk megoldani, mert szeretem a férjemet és nem akarok elválni.

Mindenkinek köszönöm

máj. 25. 20:51
 102/149 anonim ***** válasza:
79%

Egy szaros 16 éves amúgy mit keres FELNŐTTEK buliján, ráadásul minden héten? Mit szokott ott csinálni, megbeszéli a haverjaitokkal, hogy fú igen, rettenetesen nehéz ez a tizedik osztály, a matek tz meg képzeld, az Annusék is lebuktak az ofő előtt, hogy cigiztek a mosdóban?

Menjen a saját korosztályával házibuliba, a piát majd szépen megoldják, pénzt meg kerít rá, ahonnan akar. Nem, egy szülőnek baromira nem kötelessége egy 16 éves bulikázását fizetnie, még alkohol nélkül sem. Húgodnak van hol laknia, van tiszta ruhája, kap enni-inni, nem kell aggódnia a holnap miatt, elmehet az osztálykirándulásra, be van fizetve az osztálypénz, gondolom van okostelefonja, tv/laptop/tabletje, sminkelős biszbaszai, saját szobája szép bútorokkal stb-je is. Ez hol sanyarú sors? Nem, a saját szórakozását szépen állja maga, ha már ilyen baromira felnőtt hozzá. Érdekes, nem mozira, színházra, múzeumra, komolyzenei koncertre kell a pénz, ezek nem olyan mencik, mint a vodkanari, de az is tesó pénzéből…

Ja a csp, gyerektartás meg az anyjának jár, neki kell megvenni ezekből a gyerek alapvető felszereléseit, nem a kölöknek, hogy partikázza csak el nyugodtan. Szép is lenne.

máj. 25. 21:02
 103/149 A kérdező kommentje:
Nem sajnos ez amit felsoroltal nincs neki, nincs neki saját szobája (kishugaval van), a ruhái 80% az enyém, az osztály kirándulásra meg akkor mehet ha apanktol kikonyorogte.. okostelefonja van igen. Tablet? Sose volt.
máj. 25. 21:08
 104/149 A kérdező kommentje:
Ja és még a kis 3 ezer forintos szar parfüm is tőlem van :)
máj. 25. 21:09
 105/149 A kérdező kommentje:
De szerintem menjen az anyja mukormot csináltatni én meg majd fizetem a lány lakkjat.. azt akarja a gyerek amit lát. Ha hülyeséget akkor azt.
máj. 25. 21:11
 106/149 anonim ***** válasza:
97%

"De szerintem menjen az anyja mukormot csináltatni én meg majd fizetem a lány lakkjat"..

De ne fizesd, bmeg, ezt fogd már fel, hogy neked nem kell fizetned semmit, pláne nem ilyen extra dolgokat. Majd a húgod lemeccseli az anyjával, ha sz*rul nőtt fel, de ez nem a te dolgod, neked senkit nincs jogod számon kérni, ne mártírkodjál már, mintha bárki rád kényszerítené, hogy finanszírozd a testvéred. Ezért dolgozik a férjed szerinted, hogy a 16 húgod piájàt meg körömlakkját fizesse?

máj. 25. 21:22
 107/149 A kérdező kommentje:
Felfogtam én, csak néhányan úgy támadnak egy 16 éves lányt hogy a hátterét nem ismerik. De ezeket ki se akartam írni, de ilyenek után kénytelen vagyok. Itt se anyukát se apukát nem kell védeni.. ezt biztosithatom. A férjemnek természetesen igaza van valahol.. a pénz kérdésben biztosan.
máj. 25. 21:33
 108/149 anonim ***** válasza:
88%
Harcias voltal, hogy majd te beszelsz a hugod anyjaval. Nem vele kene okoskodni, hanem apatokkal, aki kepes szaros 15ezret odadobni havonta a volt parjanak. Haromszorosa a minimum manapsag, de inkabb a negyszerese, amit kapnia kellene az anyjanak. Abbol talan jutna valamennyi zsebpenz a hugodnak a haromezres hambikara is..
máj. 25. 22:25
 109/149 A kérdező kommentje:
Ezt elismerem, hogy az a 15 ezer semmire nem elég és szégyen. Viszont nem csak ezen múlik egy gyerek zsebpenze. Tök jó lenne ha több lenne a gyerektartás de akkor anyuka se verje el felesleges dolgokra.. mert abból van dögivel.
máj. 25. 22:33
 110/149 Darius- ***** válasza:
79%
107- A hozzászólók pártatlanok. Téged fűz érzelmi szál a húgodhoz, aki egy pioca. Elsos
máj. 25. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!