Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
 91/149 anonim ***** válasza:
97%
Persze, hogy nem lesz jó vége. Mert te rászoktatod, hogy milyen jó az, ha más fizet helyette mindent, és ez neki alanyi jogon jár, mert csak. Hipp-hopp eljut a sugarbaby létig, hogy ez később is így maradjon.
máj. 25. 17:19
 92/149 anonim ***** válasza:
95%

"amikor elváltak a bíróság ezt állapította meg, azóta is ezt fizeti se többet se kevesebbet."

Az elég régen lehetett. Az édesanya kérhet felülvizsgálatot és új összeg megállapítását.

máj. 25. 17:50
 93/149 anonim ***** válasza:
96%

"Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben?"

Megbeszélném a férjemmel. Valami kompromisszumot kötnénk.

Megértem, hogy szeretnél a tesódnak segíteni, de a férjednek igaza van, ez egyszerűen nem jó így.

Mire jutottál kérdező? Ki tudtok valamit találni a férjeddel, mi legyen? Jöttek szerintem hasznos valaszok, valamit tudsz hasznosítani?

máj. 25. 18:56
 94/149 A kérdező kommentje:
Akik azt mondják fizesse saját maga a dolgait 16 évesen nem normális komolyan. Azért mert valaki fiatal mert nem élhet jól? Ő nem kérte az életet. Két idióta csinálta ide őt a semmire. A húgom nem egy szemtelen lány egyszerűen nincs lehetősége olyan sok mint másoknak. Én se tudtam mindenem finanszírozni magamnak ennyi idősen. Nyáron diákmunkan voltam az év többi részén meg szülői segítségre szorultam.. sajnos ez van.
máj. 25. 19:45
 95/149 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a kérdésed. férjemmel fogok elsőnek beszélni, hogy mi lenne neki a megfelelő. Nyilván tudom hogy ez nem normális. Utána fogok a hugommal beszélni (nem anyagaiakrol hanem hogy szeretnénk együtt lenni kettesben)
máj. 25. 19:50
 96/149 A kérdező kommentje:
Igazából mi jövőre szeretnénk babaprojektet. Ezaz évünk van, hogy egymase legyünk.
máj. 25. 19:51
 97/149 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem te vagy a vodkás kiscsaj. Nem hiszem el, hogy egy majdnem 30 éves nő ilyen bugyuta.
máj. 25. 19:52
 98/149 Nincstovább ***** válasza:
91%

Én itt adtam fel. Segítő szándékkal írtuk, hogy menjen diákmelózni, így megtanulja a pénz értékét… erre azt írod, hogy nem vagyunk normálisak? xD Nincs annyi lehetősége? Miért? Mert az anyukája nem ad neki, kiskorúnak, alkoholra meg bulira? Kész röhej…

Tudod mit kiscsillag?

Vedd magadhoz nyugodtan, vállad felelőséget azért, mert apukátok nem húzott 16 évvel ezelőtt kotont. A férjed imádni fogja a döntésedet ;)

máj. 25. 20:32
 99/149 anonim ***** válasza:
93%

De 30 éves létedre mi a francot nem értesz azon, hogy neked semmi jogod számon kérni más szüleit annak kapcsán, mit finanszíroznak? És mit gondolsz, ha szólsz nekik, hogy fizessenek már X összeget neki havonta, majd fizetni fognak, mikor láthatóan nem tudnak/akarnak?

Megmondják majd, hogy ne szólj bele, aztán puszi, semmi nem változik. Abszurd elkéozeléseid vannak.

A kérdéstől pedig valóban elkanyarodtunk, de megírtuk: egyszerűen szüntesd be azt, hogy minden hétvégén viszitek magatokkal a testvéred és a férjed pénzéből is programoztatod, ha ő ezt nem támogatja. Valaki kérdezre, mit szólnál hozzá, ha az ő anyja/rokona akarna minden héten veletek menni és a férje fizetne minden héten, azt is figyelmen kívül hagytad.

Fogadtasd el a testvéreddel, hogy az élet ilyen igazságtalan, mert ez az igazság.

máj. 25. 20:38
 100/149 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, ha elvált asszony akarsz lenni, hajrá, akkor fogadd meg a 98-as tanácsát!
máj. 25. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!