Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
 131/149 Katona Dius ***** válasza:
95%

Kötelező olvasmány kölcsönözhető a könyvtárból. Kár megvenni arra az egy olvasásra.

Az a gond, hogy te nem tudsz sokat változtatni a dolgon sokat.

máj. 26. 10:31
 132/149 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nem tudok. El is engedem a témát. Nem fogok ezen agyalni. Az a lényeg, hogy ez miatt itthon ne legyen feszültség.
máj. 26. 10:39
 133/149 anonim ***** válasza:
92%

"Kozmetikus lesz, szóval semmi ertelmeset nem tanul. Még az is kérdőjel hogy ebből a szakmából megtud e élni majd."

2 kozmetikus ismerősöm van, hidd el egyikük sem csóró kategória....

Off

A gyerekem már kinőtt az iskolás korbol, így én magam is. Soha, de soha egyetlen kötelező olvasmányt nem vettem meg sem én neki, sem anyám nekem. Tökéletes erre a könyvtár. 99,99%-ban xarsag a kötelező olvasmány, legalábbis abban az életkorban amikor kötelező, abszolút penzkidobas megvenni.

Meg mindig mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ha fizetés napján kiáll az út mellé és elosztogatja, az is a magánügye. Ha az én gyerekem lennél, akkor látnál utoljára, amikor megprobalod elmagyarazni hogy én hogyan neveltem az én gyerekemet és mire költsem az én pénzemet.n

Mindezt úgy, hogy én nem iszom, nem dohányzom és a gyerekem mindig mindent megkapott, amire szüksége volt.

máj. 26. 10:40
 134/149 anonim ***** válasza:
93%

Kozmetikus képzésre jár arra is jár ösztöndíj.

Minden szakiskola vagy szakgimnázium(technikum) tanulójának jár ösztöndíj,aminek összegét a tanulmányi eredmény növelheti. Gyakorlati helyen fizetést is kell kapnia

máj. 26. 10:53
 135/149 A kérdező kommentje:
Figyelj én nem vitazok. Senkinek nem akarom megmondani mire költse, azt csinál amit akar. Én a testveremnek akarok jót. Ha anyuka magára költi költse. Nem kötelessége támogatni a kolket, de utána ne is sirjon ha vissza se néz.
máj. 26. 10:56
 136/149 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes, erről a kistesóról sehol sem volt szó, csak mikor a saját szoba szóba került meg most. Kicsit sem fura…

De valóban attól van szörnyű gyerekkora a hugikádnak, hogy közös szobája van a kistesójával. Nem mellesleg rá is kell költeni, tehát pláne pont semmi felesleges pénz nincs a kisasszony bulikáira.

Az is érdekes, hogy az anyjának egy felnőtt nőnek “felesleges ivászat” van, de a szaros 16 évesnek bezzeg alanyi jogon kéne, hogy járjon, miközben még meg se tudja venni magának hivatalosan.

máj. 26. 11:08
 137/149 anonim ***** válasza:
96%
Ja egyébként kb az összes kötelező fent van a neten, általában ingyenesen. Én is telefonról olvastam el szinte mindet, több évvel ezelőtt. Azóta kizárt, hogy rosszabb lenne a helyzet.
máj. 26. 11:09
 138/149 anonim ***** válasza:
74%

Értem, mit akarsz mondani kérdező ezzel a kötelező olvasmány dologgal, ez egy példa akart lenni, elvi kérdés.

De ott a könyvtár, meg az internet, írták már többen.

Próbáld a tesód probléma megoldásra tanítani, illetve dolgozni, küzdeni, ami egész életében hasznos lesz. Legyél példa a húgod előtt, mást sajnos nem tehetsz. Például nem vesznek neki új ruhát a szülei. Te se vegyél/adj neki, hanem menjen el 16 évesen diákmunkázni. Legalább megtanulja a pénz értékét.

Sajnálom a tesód, de sajnos ezt dobta a gép. Ha úgy dönt, hogy majd lelép, elköltözik, és utána nem áll szóba a szüleivel, szíve joga.

máj. 26. 11:19
 139/149 anonim ***** válasza:
86%

Akik azt mondják fizesse saját maga a dolgait 16 évesen nem normális komolyan

Mert az normális hogy a férjed fizesse egy neki qvázi idegen kiscsaj dolgait, Ééértem...

Kérdező, mit szólnál, ha a férjed benyögné hogy oké akkor mostantól visszük anyámat is magunkkal mindenhova, ás fizetjük neki a bulit, piát, hamburgert. Gondolom boldogan mosolyognál hogy jajj de jó ötlet igaz?

máj. 26. 11:42
 140/149 anonim ***** válasza:
94%
Felesleges ivászat? Miközben a 16 évest már most vodkaztatod? Ne haragudj, kérdező, de te végiggondolod, hogy mit csinálsz? Teljesen felesleges luxus dolgokhoz szoktatod hozzá a gyereket, meg ahhoz, hogy buluban kötelező inni, miközben a tanulását nemhogy nem segited, hanem fitymálod. Kozmetikusként nagyszerű jövő all előtte, főleg, ha specializálódik valamire. Inkább ebben kellene őt tamogatni. Nyelv szóba se jön? Mondjuk ha vodkanarancs meg kézműves hambibambi helyett beírattad volna angolra, már lehet, hogy mehetne is vizsgázni. A nagy fontoskodásban, kérdező, te is csak a kart okozod ennek a szerencsétlen gyereknek. Állítsd le magad és gondold végig, hogy mivel tudnád értelmesen segíteni a tesódat.
máj. 26. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!