Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/149 anonim ***** válasza:
94%
140-eshez +1. Majd ha a gyerekednek lesz ambíciója, azért remélem, azt legalább nem fogod lefikázni és ha mást nem, legalább "ennyivel", de támogatod...
máj. 26. 13:24
 142/149 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk az azért tény, hogy a kozmetikus egy eléggé telített piac. Emiatt annál is inkább segíteném a húgomat, hogy tanuljon minél többet minél jobban, gyakoroljon, mert a JÓ kozmetikus na az hiánycikk, kóklerből meg nem kell több. Még jobb lenne, ha bőrproblémákra specializálódna. A nyelvtanulást meg végképp szorgalmaznám, már itthon is lehet, azért csíp majd meg egy Bp belvárosi szalonban állást, ahova külföldiek is járnak, mert beszél angolul. Mucsaröcsögére nyilván nem létszükséglet, de sosem tudhatja, hová sodorja az élet a mai világban. A lenézés meg igen gusztustalan, gondolom neked valami fenenagy fancy diplomád van. De ha jól sejtem, jársz azért kozmetikushoz vagy fodrászhoz, körmöshöz.

Bár nekem egyre inkább az az érzésem, hogy a kérdező az elkényeztetett pisis kislány.

máj. 26. 13:50
 143/149 anonim ***** válasza:
80%

De hova rakja hugod a gyakorlati pénzt,ösztöndíjt?

A te régi ruhá8dat hordja a szórakozást ti fizetitek. Akkor ?

máj. 26. 14:50
 144/149 anonim ***** válasza:
39%

"De hova rakja hugod a gyakorlati pénzt,ösztöndíjt?"

16 éves, tehát gimnáziumba vagy szakközépiskolába jár, lévén a kozmetikus képzés érettségire épül. Így aztán se osztondija, se gyakorlati pénze nincs. Szerintem

máj. 26. 15:42
 145/149 anonim ***** válasza:
72%
Ha kozmetikusnak tanul azt vagy szakiskolába vagy tecknikumba=szakgimnáziumba tudja. Nekik jár ösztöndíj,és kell gyakorlati hely ahol fizetést is kell kapnia.
máj. 26. 15:51
 146/149 anonim ***** válasza:
87%

Nem épül érettségire a kozmetikusi szakképzés. Már nem OKJ van.

Kedves kérdező, ez nem kényes téma. Hozzászokattad a kiscsajt ahhoz, hogy mindent megkap, amit csak akar, de az anyját is együtt szidod vele, aki megdolgozik azért, amit akar. A kiscsaj is tud munkát keresni. Egyébként a helyedben kipróbálnám, hogy vajon akkor is a nyakatokon akar-e lenni, ha operába mentek, vagy csak a pia meg a bulika érdekli? Ha a színház nem tetszene neki vagy a múzeum már smafu, akkor csak kihasznál és igaza van a férjednek.

máj. 26. 16:51
 147/149 Nincstovább ***** válasza:
90%

#142 :D

Szintén ez az érzésem, egy jó ideje. Amióta nem normálisnak nevezte azokat, akik a diákmunkát szorgalmazták xD

máj. 26. 19:56
 148/149 anonim ***** válasza:
85%

Nem a te felelősséged. Pont. Nem lehet mindenkit megmenteni a szüleitől.

Különben nagyon egyszerű a megoldás: mivel te továbbra is támogatni akarod a húgodat, külön kassza kell a férjeddel. Mindenki arra költi a saját pénzét, amire csak akarja. Probléma megoldva.

máj. 27. 08:33
 149/149 anonim válasza:
100%

Én meghatároznék egy költségkeretet közösen a párommal, amit a húgomra költhetek havonta, mondjuk 10-15k. Ha elfogy a keret, akkor abban a hónapban nem hívnám már közös programra. Ezt a húgoddal is nyugodtan megbeszélheted, meg fogja érteni, hogy ti sem nyomtatjátok a pénzt.

Ezen kívül a diákmunka is ténylegesen jó megoldás lehet. Én szerettem volna 15-16 évesen diákmunkázni, de a szüleim nem támogattak benne. És egyedül, segítség nélkül nem tudtam megoldani az ezzel járó problémákat, így neki futottam, de nem lett belőle semmi. Szóval lehet, hogy neki is csak segítségre van szüksége, hogy el tudjon indulni a diákmunka irányába és utána már szívesen csinálná.

máj. 27. 15:03
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!