Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/149 anonim ***** válasza:
100%

Inkább tanítsd meg, hogyan kell beindítani a mosógépet. Ha bulizáshoz elég nagy, akkor ahhoz is.

Szép dolog, hogy segíted, de a minden hétvégén buli/program még egy 2keresős normál családban is luxus a gyereknek. Találd meg az aranyközéputat, vidd el havonta 1x. Hidd el a többi vele egykorúnak sem finanszírozzák a szülei, hogy minden hétvégén menni tudjon ide-oda.

Inkább próbáld terelgetni, tanuljon és segíts neki nyári munkát találni.

máj. 25. 06:46
 32/149 anonim ***** válasza:
98%

16 éves és nem 6. Bőven elvárható lenne, hogy ismerje a pénz értékét (nem tudja, mekkora kiadás 3-4 ezer Ft csak egy hambira, wtf?!), és azt is, hogy nem akaszkodhat egyfolytában egy közel 30 éves házaspárra; nem az ő szinte semmilyen tekintetben. 16 évesen járjon a barátaival bulizni olyan helyre, ahova azok valók és olyan anyagi színvonalon, amit a 16 éves gyerekek megengedhetnek maguknak. Teljesen felesleges rászoktatni arra, hogy neki minden ingyen van, és a saját korosztályával kellene tudnia megtalálnia ezekben az időkben a közös hangot, megtanulni ismerkedni, stb. Szocializálódni.

Nem azt mondom, hogy ne tarts vele kapcsolatot és ne hívd el ide-oda, de azért brutál tulzás, hogy mindenhova veletek meg. Mikor vagytok kettesben a férjeddel? Mikor töltötök időt a saját baráti körötökkel, akikkel a saját életetekhez kapcsolódó beszélgetést tudtok folytatni, és nem azt, hogy mikor írnak matek témazárót...

máj. 25. 06:49
 33/149 anonim ***** válasza:
93%

Talán az anyja azért nem ad bulira pénzt, mert nincs miből. Egyedül neveli, örül ha a rezsit, kaját, alap dolgokat elő tudja teremteni maguknak.

Őszintén kevés az olyan család, ahol megengedhetik maguknak, hogy a gyerek minden hétvégén több ezret elbulizzon.

Néha hívd el magatokkal, de nem kell átesni a ló másik oldalára. Nekem sem tetszene, ha valakit mindig magunkkal kéne vinni és sosem lennénk kettesben.

Az meg gáz, hogy 16 évesen az anyja mos rá, erre kéne kicsit odafigyelni, hogy önállósodjon, ne csak a szórakozáson járjon az esze.

máj. 25. 06:52
 34/149 anonim ***** válasza:
90%
Egyenes út ahoz, hogy a hugica pár év múlva összeálljon egy nála 15-20 évvel idősebb, pénzes férfival, mert teljesen elkapatod és hozzászoktatod, hogy minden hétvégén buli, ingyen eszem-iszom és más finanszírozza helyette. Nem tudja értékelni a pénzt, nem tudja milyen az amikor meg kell érte dolgozni, csak azt tapasztalja, hogy kell egy madarat találni, aki majd mindent fizet helyette.
máj. 25. 06:56
 35/149 anonim ***** válasza:
96%
Nem igazán értem, miért kell mindenhova vinni egy 16 évest... Neked nincs igenyed magánéletre? Nem kell neki elmondani hova mentek, nem kell mindenhova hívni, vinni
máj. 25. 07:13
 36/149 anonim ***** válasza:
100%

8as mi az hogy a férj keressen jobb munkát, hogy tudja fizetni a 3. kerék költségeit?

Tegyük fel, a te férjednek enne testvére. Mindketten minimálbért kerestek és azt mondaná neked valaki hogy kötelességed lenne másodállást vállalni hogy tudd fizetni a férjed testvérének a költségét?

Vállaljon másodállást a kérdező, az ő rokona. És legyenek külön kasszán, rezsi albi, havi két nagybevásárlás fele-fele, maradékot mindenki arra költi amire akarja.

máj. 25. 07:20
 37/149 anonim ***** válasza:
18%
27-es válaszomban mi volt ekkora máglyás eretnekség, hogy lepontoztatok a bányászbéka segge alá? Tényleg magyarázzátok el, mert nem értem.
máj. 25. 07:20
 38/149 anonim ***** válasza:
59%

37!

Elsősorban ezért: "AMúgy én ezért nem tartom egészségesnek a közös kasszát.

(Az egyik Suzuukit tankol és szervizel, a másik meg egy Porsche 911-est és máris megvan, mivel lehet egymást csesztetni.)"

A közös kassza lényegét nem sikerült épp megértened. Az ugyanis azt jelenti, hogy mindkettő beteszi a pénzét és mindkettő annyit vesz ki, amennyit akar. Ha Jani havi 10millat keres, Kati meg 200ezret, akkor 10millio 200e a havi jövedelmük, mindkettő 5 millát és 100ezret költhet. Ha külön kassza lenne, Kati éhen halna

máj. 25. 07:25
 39/149 anonim ***** válasza:
7%

16-17 évesen én is baromi sokat lógtam a bátyámmal és a feleségével. Rengeteg programra mentem velük én is és a tesóm soha nem kért érte pénzt. Volt mikor náluk is aludtam.

Nekem nagyon fura a férjed hozzáállása.

Ez az állapot a húgoddal csak egy pillanatnyi állapot. Ez nem fog 20 évig tartani. Max 1-2 év és lesz barátja, lesz munkája és nem akar majd veletek menni vagy akkor már tudja fizetni.

Szerintem mondjuk havi 20 ezer ha ilyen olyan programra elmegy a húgodnak nem nagy pénz. Pl lehet a költségeket csökkenteni. Olyan helyre menni ahol a hambi olcsóbb.

Később mikor férjhez mentem a férjem öccse jött velünk ebben a 16-17 éves korban. Eszembe sem volt tőle elkérni az ebéd árát, és ő neki is elmúlt ez a korszak.

Az én szemeben a férjed egy kicsinyes szar alak. Biztos lesz majd az ő családjában is akit segíteni kell így úgy. Az anyját orvoshoz vinni, vásárolni akkor ott is lehet benzinpénzt kérni.

Amúgy mennyi pénzt költesz a húgodra havonta?

máj. 25. 07:29
 40/149 anonim ***** válasza:
11%

38, vagy kati megemberelheti magát és kereshet normális munkát, bár értem én kényelmes ha eltartják ő meg dolgozgat picit.

Ekkor fizetésbeli különbségnél nem is engedném a közös kasszát, mert itt Kati kőkeményen kihasználja janit.

máj. 25. 07:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!