Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretnék tanácsot kérni...

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy hogy látjátok vagy mit csinalnatok a helyemben? Egy nagyon kényes számomra fájó téma. Lent folytatom.

Figyelt kérdés
Szóval van egy 16 éves húgom. Kamasz, iskolába jár. Köztünk nagyon sok a korkülönbség 12 év. Féltestvérem egyébként apáról, nagyon jóban vagyunk mindent megtudunk beszélni, viszont ő rosszabb körülmények között él az anyukájával (apánk tőlük is elment) mint jelenleg most én. Én férjnél vagyok, külön lakásban élünk, járunk szórakozni, ide oda, jól megvagyunk. Viszont... A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. Legalábbis nekem tuti nem. Mivel tanul nincs jövedelme,amit a férjem már szóvá tett hogy tök jó hogy jön mindenhova, de kezd sok lenni hogy több ezer azért megy állandóan el mert ha magamnak veszek kaját akkor a testvéremnek is fogok. Ha én iszok egy buliban akkor ő is. A férjemmel közös kasszan vagyunk. Legutolsó alkalommal athozta a ruháit a húgom, hogy mossam ki mert összeveszett az anyjával. (Itt bukott ki a férjem) Nekem ez nagyon fájt, de tudom hogy valahol igaza van. Ti hogy oldanatok meg ezt a helyzetet? Mindkettőjüket szeretem. Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk? Kérlek titeket csak normális válasz jöjjön, normális stílusban. Köszi

máj. 24. 22:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/149 anonim ***** válasza:
96%

De nektek a férjeddel külön életetek van. Egyszerűen egy pár szeret kettesben lenni, nem csak szexuálisra gondolok, egyszerűen együtt lenni, beszélgetni, kettesben nyaralni, közös élményeket szerezni, a jövőt tervezni. Ezt úgy nem lehet, hogy ott van egy gyertyát tartó testvér.

Ne haragudj, nem bántásból. De esetleg "félsz" a férjeddel kettesben lenni, beszélgetni? Nem menekülsz előle így egy kicsit, hogy nehogy kettesben legyetek? Csak gondold át ezt magadban, nem kell ide választ írnod rá.

Az anyagiakban megértem a férjed aggodalmát. Számold ki, amennyit költesz a húgodra havonta. Nem viccelek. Kaja, pia, belépőjegyek. Mennyi ez havonta? 50ezer? 100ezer? Akkor érdemes megfontolni a részben közös kasszát. Például a bevételetek, fizetésetek fejenként 80%-a megy a közös kasszába (rezsi, megtakarítás, háztartás, nyaralás stb), mindenki magára költi a megmaradt 20%-t. Ebből a férjed azt vesz magának, amit csak akar, de a tesód költségeit egyedül neked kell állni, férjednek semmi köze hozzá.

Kicsit messzebbre megyek időben.

Gondolj bele, ha majd mondjuk ballag a tesód. Te szeretnél neki egy nagy összeget adni ajándékba. Vagy a jogsiját úgy döntesz, kifizeted. A férjednek miért kéne ezt veled feleznie? Beleadhat az ajándékba, de nem a felét.

Nem beszélve arról, hogy ha ehhez hozzá szoktatod a húgod, mindent megveszel neki, elviszed nyaralni stb, elveszik számára a pénz értéke, lehet lusta lesz majd érte megdolgozni.

máj. 25. 01:52
 22/149 anonim ***** válasza:
90%

Nem arról van szó, hogy a húgod éhezik, ugye? Hogy szakadt ruhákban kell járnia, ha nem vesz neki az anyja ruhát. Mert ismertem ilyen szívtelen anyát, aki inkább a cigire, és a nagyobb tv-re költött, míg a lánya rövidnadrágban volt télen harisnyában, mert nem akart az anyja a szétszakadt hosszúnadrág helyett újat venni. Borzalmas, de ilyen is van. Na ilyen rokonnak, barátnőnek kell segíteni.

De a hetente iszogatás, bulizás, programok az luxus.

Tudod inkább miben támogasd? A jövőjében. Tegyen le 1 vagy 2 nyelvvizsgát, vagy emelt érettségit. Legyen jó szakmája, vagy menjen felsőoktatásba, ha olyan terület érdekli. Ebben támogasd, a tanulásban, hogy képes legyen a saját jövőjét megalapozni, munkát vállalni, megtakarítani, elköltözni, amikor itt az ideje.

máj. 25. 01:58
 23/149 anonim ***** válasza:
13%

16

Hol írta a kérdező, hogy alkoholt iszik?

máj. 25. 02:42
 24/149 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, mihamarabb ömlessz vért a pucádba, vagy egyhamar elvált nő leszel... És itt igaza is lenne a férjednek... Meg faterral is elbeszélgetnék a felelősségről, meg, hogy ha már baxxa fizetni a gyerektartást normálisan, meg feszt virágról virágra száll, legalább kötesse el magát, vagy valamit találjon ki... Meg a lány anyját is felkeresném és megmondanám, hogy ha még egyszer idehozza a ruháit kimosatni a kisasszony, mert "kedves anyuka" ennyit sem tud megtenni, legközelebb nem én fogom felkeresni, hanem a gyámhatóság... Sajnos van egy rossz hírem: az asszertív kommunikációval bizonyos EQ-és/vagy IQ-szint alatt egy kalap guanót sem ér.
máj. 25. 04:32
 25/149 anonim ***** válasza:
93%

"A húgom nyilván mindenhová jönne velünk ha bulizni megyünk, ha csak egy városi programra mindenhová ami nem is lenne baj. "

Dehogynem baj! Basszus, birka türelmű lehet a férjed, ha tűri, hogy ti hárman vagytok ebben a házasságban, mintha egy egyedülálló anyával kezdett volna! Mikor vagytok kettesben? Ne haragudj, de ez a pénzügyi vonzat nélkül is kiverné a biztosítékot, hogy állandóan rajtatok lóg. Egyrészt, nem a korosztályotok, neki is a sajátjaival, barátaival kellene lógni, nem közel harmincasokkal, nektek meg elsősorban egymással. A pénzről nem is beszélve...Tudod, ki finanszírozná állandóan...Számold össze, egy évben mennyibe is fáj a ti közös kasszátoknak a +1 fő...gyanítom, egy kisebb nyaralás ára 1 főre simán összejön belőle! Van neki apja, meg anyja, finanszírozzák ők, a barátaival meg szórakozzon, és ne egy fiatal házaspár közé verjen éken azzal, hogy állandóan rajtuk lóg!

máj. 25. 06:07
 26/149 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem veletek lakik, hogy kerül mindig oda,ha mentek valamerre? Meg mondjuk azt sem értem, hogy nektek is örökös buliból áll az életetek? Neki sincs jobb dolga, mint rajtatok lógni, nincsenek barátai, nincs tanulni valója?
máj. 25. 06:19
 27/149 anonim ***** válasza:
37%

Mindenben a középutat pártolom.

Valaki írta korábban, hogy a kislánynak a nővére az egyetlen támasza és elég kicsinyes dolog a férj részéről, ha sajnálja a "kissógornő"-től azt a pár hamgurgert vagy mosást.

Én is úgy vélem, hogy nem ördögtől való, ha egy bevétel nélküli kislányt segít az egzisztenciálisan befutott testvére. Ha a férj ezt nullára akarja redukálni, az kicsinyesség, ha a kérdező ki akarja maxolni, akkor meg túlzás.

Valahol mindenkinek igaza van és senkinek sem.

Ha a kérdezőnek fontos a húga és az, hogy segítse, akkor azt beszélje meg a férjjel. AMúgy én ezért nem tartom egészségesnek a közös kasszát.

(Az egyik Suzuukit tankol és szervizel, a másik meg egy Porsche 911-est és máris megvan, mivel lehet egymást csesztetni.)

A férjnek meg kellene értenie, hogy a nejének fontos a kishúga, a nőnek meg kellene értenie, hogy a férjnek fontos a vele lévő közös családi élet, a hugicának meg kellene értenie, hogy a nővére házas/családos, tehát nem telepedhet korlátlanul és jól is elsülhet minden. A mértékletességben hiszek. Nem abban hogy zéró, nem abban hogy full, hanem valahol középen, fél úton. Az más kérdés hogy a kislány anyja meg nyugodtan fossa le a bokáját, ha így bánik a kislánnyal.

máj. 25. 06:39
 28/149 anonim ***** válasza:
89%

"Szolnatok a tesotok anyjanak, hogy adjon már pénzt a lánynak és ne tőlünk várja, hogy minden hétvégén fizessünk"

De ezt nem az anyja várja el, hanem a húgod. Bmeg, lehet, hogy egyedülálló anyaként nem is férne bele az anyjának, hogy minden hétvégén programot fizessen a lányának, ez nem "kötelessége", nem az eltartás részi heti 3-5-10 ezret adni szórakozásra.

De nagyon gáz ez az egész helyzet, és nem igaz, hogy nem látod. 16 éves lány minek lóg folyton egy házaspár nyakán, ti sosem mentek ketten sehova a férjeddel?

A ruháját minek viszi oda, 16 éves, ha nem mossa ki éppen az anyja, mert összevesztek, tegye be a mosógépbe sajàt maga, ne legyen már ilyen életképtelen.

Megértem a férjedet, azokat meg nem, akik képesek olyanokat írni, hogy keressen többet, hogy fizetni tudják a csajnak a dolgokat, hát nemár :D

Kérdező, nem az anyjának kell szólni, hogy adjon pénzt a csajnak, hanem a testvéredet nem elvinni magatokkal mindenhova. Szeresd, legyetek jóbam, havi 1-2 alkalommal esetleg menjen veletek valahova, de ne cseréld le a férjedet a testvéredre.

máj. 25. 06:41
 29/149 anonim ***** válasza:
93%
27-es, nem írta a kérdező, hogy a férje azt mondta, soha sehova nem hívhatják el a kiscsajt, de azért ez tényleg durva, hogy mittudomén, havi 30-40 ezret ők költenek a szórakoztatására. Fiatal, 30 éves párnak nincs mire spórolnia?
máj. 25. 06:43
 30/149 anonim ***** válasza:
98%

"Az más kérdés hogy a kislány anyja meg nyugodtan fossa le a bokáját, ha így bánik a kislánnyal."

De hogy bánik vele? Nem tudtunk meg semmit azon kívül, hogy egyszer összevesztek, és anyuka valamiért nem mosta ki a kiscsaj ruháját, lehet azért, mert pont azon vesztek össze, hogy a csaj semmit nem csinál otthon.

Ki nem veszik össze sosem a kamasz gyerekével?

máj. 25. 06:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!