Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/305 anonim ***** válasza:
6%

Én nem tenném ki a testvérem. Mégis csak a TESTVÉREM, családtag. Gondolj csak bele, te mit tennél fordított esetben? Hova mennél?

Be tennéd a kollégiumba ebben a bizonytalan helyzetben? Ha szeptemberben be is lehet költözni, bármikor jöhet egy hullám, hogy "ki kell költözni". Akkor hova megy? Nekem nem lenne szívem kitenni.

Maximum elbeszélgetnék vele arról, hogy mostantól oda költözik a barátom, és szeretném, ha nem aludnának ott a barátnői, mivel szeretnék a házban nyugodt életet, családi életet kialakítani.

Ha ez nem tetszik neki, előbb-utóbb úgyis el fog magától költözni, megoldja, ha "buli vágyó".

Szüksége van egy helyre, ahonnan nem rakják ki, ahol bármikor szívesen látják.

2021. máj. 16. 06:45
 202/305 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező, még nem is beszéltél a testvéreddel, hogy hogy tudja megoldani a lakhatást, de te már azon töröd a fejed, hogy hogyan lehetne átalakítani a szobáját?!

Nem lennék szívesen sem a fél testvéred, sem az édes testvéred, ne haragudj!

Igaza van valamelyik kommentelőnek, aki azt írta, hogy kezdődik az életre szóló harag.

Nehogy azt mond már, hogy nem fér el a testvéred egy szobában. Ráadásul a ház le pottyant, és te ajánlottad fel neki, erre most csak úgy kitennéd. Ha velem tenné még ugyanezt rokon, egy életre megharagudnék rá, az biztos! Felé sem néznék többet soha.

Én 2 opció közül választanék a "nagy testvér" szerepében:

1. Ha a házban van hely, vagy az udvarról megengedhető, építenék még 1-2 szobát (dolgozó szobát + gyerek szobát). Nem kis munka és pénz, de ha megoldható, érdemes bele fektetni, hiszen a jövőre nézve ha gyerekeitek lesznek, kell külön szoba neki(k).

2. Ha ez még nem kivitelezhető, vennék egy íróasztalt székkel, és dolgozhat a szobátokban is, vagy más helységben a házotokban.

És természetesen elbeszélgetnék a testvérrel arról, hogy a házban nincs buli sem barátnők ott alvása.

Néha komolyan nem értem, hogy lehetnek az emberek szívtelenek. Érdemes ezen kérdező elgondolkodni.

2021. máj. 16. 07:21
 203/305 anonim ***** válasza:
91%

Az, hogy a kérdező hogy jutott a lakáshoz, teljesen lényegtelen. Az övé és kész. Ha vette volna, akkor más lenne a helyzet? Egyáltalán nem. (Az, hogy egyesek igazságosság érzetét bántja, hogy az egyik kapott, a másik meg nem, tök lényegtelen a kérdés szempontjából).

Kérdező: Semmi más opció nincs, csak az, hogy leülsz vele megbeszélni. Magától nem fog eltűnni.

2021. máj. 16. 08:12
 204/305 A kérdező kommentje:

"Kérdező, még nem is beszéltél a testvéreddel, hogy hogy tudja megoldani a lakhatást, de te már azon töröd a fejed, hogy hogyan lehetne átalakítani a szobáját?!"

Igen. Mert nem opcióként kezelem a költözését, hanem tényként. Nem tudom, hogy meddig kéne szeretetszolgálatot játszanom? Hány év az, mire elkezdhetnénk élni a párommal a saját életünket, kettesben?

2021. máj. 16. 08:37
 205/305 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem beszélsz vele? Nem az lenne a legegyszerűbb?
2021. máj. 16. 08:40
 206/305 anonim ***** válasza:
88%
Kb soha. Először addig, amíg egyetemre jár. Utána pályakezdő, és kevés a fizetése. Utána meg megszokta, hogy kiszolgálják.
2021. máj. 16. 08:41
 207/305 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is ülj le vele beszélni hogy eddig és eddig van ideje elköltözni vagy koliba menni és kész. Ha meg nagyom érdekli miért vagy hogy akkor mond hogy barátoddal akarsz élni és kicsi a ház háromótoknak. Egyszer túl kell esni ezen a beszélgetésen es minnél elöbb tedd meg hogy neki is legyen ideje átgondolni a dolgokat.
2021. máj. 16. 08:43
 208/305 A kérdező kommentje:
Fogok vele ma beszélni, de én pár válaszolón teljesen meg vagyok rökönyödve. Hogy szerintük az rendben van, hogy mi a párommal kényelmetlenül érezzük magunkat, a párom dolgozni se tudjon itthonról rendesen, ne legyünk szinte soha kettesben, egy normálisat ne tudjunk szexelni se... Mert hogy családtag.
2021. máj. 16. 08:45
 209/305 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező én drukkolok neked, hogy lehetőleg simán menjen.
2021. máj. 16. 08:52
 210/305 anonim ***** válasza:
25%

Nem olvastam végig a több, mint kétszáz hozzászólást.

De opció lehetne, hogy a pasid lakásába költözne és megmondanátok, hogy onnantól ő fizeti a rezsit + albit. Ha jó a kapcsolatotok a tesóval, akkor kezdetben olyan összegbe állapodtok meg, amit tudna fizetni.

Már az nagy segítség, hogy nem kell kauciót kipengetnie.

De mindenképpen panírozzátok le. Családtaggal a legnehezebb az ilyen szituk.

2021. máj. 16. 08:53
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!