Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/305 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, nem akarlak elkeseríteni de az általad linkelt lakások 65 és 77nmesek... ugye tudod mennyit számít százezrekben a négyzetméter? Tehát a kisebb is 15nm-el nagyobb mint a te pasidé...

Így kalkulálva a pasid lakása maximum 300 ezret ér kiadásliga ha a parlament szomszédságában van.

2021. máj. 16. 10:09
 242/305 A kérdező kommentje:

"És a pasinak ilyen lakása van mint a linkeken?"

Nem, direkt másmilyen lakásokról kerestem hirdetést. Az övé panel és lift sincs a 7.-re, légkondi sincsen. Viccet félretéve, nem pont ilyen, hasonló.

"Jaja, tisztázni előre. Mint a tesód nálad lakásának feltételeit."

Miért, te párkapcsolatban sosem beszélgetsz arról, hogy mi lesz később, vagy hogyan tervezed az életedet? Párom közeledik a 30-hoz, én sem leszek fiatalabb az évek előrehaladtával. Jó az ilyenekről beszélni, úgy kalkulálni, tervezgetni. A tesóm meg nem azért költözött ide, hogy az életemet éljem le vele.

"Kérdező, nem akarlak elkeseríteni de az általad linkelt lakások 65 és 77nmesek... ugye tudod mennyit számít százezrekben a négyzetméter? Tehát a kisebb is 15nm-el nagyobb mint a te pasidé..."

Nem írtam sehol pontos négyzetmétert, mivel nem tudom. Az egyik válaszoló kerekítette le 50 nm-re az általam írt 55-65 nm-t (amit szintén körülbelülre írtam).

2021. máj. 16. 10:12
 243/305 anonim ***** válasza:
26%
A kérdezőnek meg még jobb lakása van, de "otthon 20-30ezreken ment a vita".
2021. máj. 16. 10:12
 244/305 A kérdező kommentje:
Mivel a lakásom nem anyu által lett vásárolva. Azt hittem, hogy ez tiszta már az elejétől.
2021. máj. 16. 10:13
 245/305 anonim ***** válasza:
37%
és meg azt hiszi a kérdező, hogy irigyek vagyunk rá és hogy mi csak szeretnénk ilyen lakást bérelni :D Köszi, 2x kijönne egy ilyen a fizunkból (ami neked nincs) a férjemmel (aki neked nincs), jobb ezt tisztázni előre
2021. máj. 16. 10:14
 246/305 anonim ***** válasza:
15%

"Lift sincs a 7.-re."

Sokemeletes társasban kötelező a lift.

Hajrá, addjátok ki 500ért!

2021. máj. 16. 10:15
 247/305 A kérdező kommentje:
Jajj a lifteset direkt írtam, de még a gyengébbek kedvéért oda is írtam utána, hogy "viccet félretéve". Úgy látom, te tényleg hivatásodnak érzed, hogy mindenbe beleköss, amit írok. Sz_r lehet. :D
2021. máj. 16. 10:17
 248/305 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező és válaszolók. Ez csak felesleges vita és részletkérdés. Kérdező ma leül megbeszélni féltestvérével a dolgokat és kész és remélem leírja az eseményeket mert engem érdekelne. Most ne azon menjen a vita hogy a párja milyen lakást mennyiért és hol akar kiadni, ez már az ő dolguk és nem erről szól a kérdés
2021. máj. 16. 10:17
 249/305 anonim ***** válasza:
17%
Szóval anyukád egy olyan férfi után, aki tudott venni a gyerekének egy luxuslakást összejött olyasvalakivel, akinek még egy kolit fizetni is probléma. Elhiszem.
2021. máj. 16. 10:24
 250/305 anonim ***** válasza:
17%
255-ös igazad van énis kíváncsi vagyok hogy hogyan egyeztek meg kérdező ha akarod akkor majd írd le
2021. máj. 16. 10:26
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!