Hogy hozzam fel itthon, hogy összeköltöznék a barátommal?
Érettségi előtt állok, én is Budapesten fogok továbbtanulni.
Viszont a szüleim nem tudnának havi 90-100 ezret elkölteni csak az albérletre, ezért anya tesójáéknál laknék Érden.
Szeretem a nagynénéméket, de borzasztó zűrös és hangos család, bármikor találkozunk, tuti van náluk valami balhé és olyankor maxon ordít mindenki... Nem bírnám ezt naponta hallgatni.
A barátomnak viszont van lakása Pesten, közel az egyetemhez. Mondta, hogy szeretné, ha odaköltöznék hozzá, mert annak semmi értelme, hogy neki ott van a lakás, el is férnék, de inkább ingáznék Érd és Pest között naponta. Én is örülnék ennek nagyon, mert amúgy is sok időt töltünk együtt, nem olyan a kapcsolatunk, hogy heti egyszer találkozunk és kész.
3 és fél éve együtt vagyunk, a szüleim ismerik.
Szoktunk együtt járni nyaralni, síelni, kirándulni (mármint hogy ő jön velem és a szüleimmel, meg én is az ő családjával, kettesben eddig még csak háromszor voltunk), tehát azért jó a kapcsolata a szüleimmel... Csak azért ez az összeköltözés elég kényes téma, főleg, hogy csak most leszek 18.
Az önálló kereset még elég messze van, mivel még csak most kezdem az egyetemet.
A szüleim pedig mondták, hogy a tanulás jelenleg az első, támogatnak anyagilag is, amíg egyetemre járok, ne az legyen, hogy fáradt és kialvatlan vagyok a diákmunka miatt, és emiatt megy majd nehezen az egyetem.
Ezt úgy vezesd fel, hogy "arra gondolt a Peti, hogy...". És kb. ennyi a történet. Elmondod neki az érveket, hogy nem lenne magánéleted ott, sokat veszekednek, bejárósnak kell lenned, az plusz pénz, és amúgy is együtt vagytok már több mint 3 éve. Ezek elég jó indokok.
Ugyanakkor fogalmam sincs hogy miért ilyen puccosak a mai fiatalok (bár én is egyetemista vagyok) hogy nem jó nekik a koli. Erre az eshetőségre nem gondoltál még?
A kolit, diákmunkát légyszi ne keverjük ide.
Nem erre irányul a kérdés, elhiszem, hogy nagyon sokan elvégezték akár az orvosit úgy, hogy mellette végig dolgoztak, eltartották magukat és koliban laktak.
Több barátom volt kollégiumban. 2 hónapnál tovább egyik sem bírta, pedig nem is mindannyian államiban voltak, volt, aki a magánkolit hagyta ott, mert nem bírta az ottani légkört... Én nem vagyok az a típus, aki oda lenne a közös bulikért, azért, hogy együtt aludjak 2-3 emberrel. Nekem csend és nyugalom kell (meg egy normális, és tiszta fürdőszoba káddal).
Nem vagyok egyáltalán puccos, az idei lesz a 3. nyár, amit végigdolgozok. Viszont a környezetemre nagyon figyelek, hogy mindig rend és tisztaság legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!