Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hozzam fel itthon, hogy...

Hogy hozzam fel itthon, hogy összeköltöznék a barátommal?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt állok, én is Budapesten fogok továbbtanulni.

Viszont a szüleim nem tudnának havi 90-100 ezret elkölteni csak az albérletre, ezért anya tesójáéknál laknék Érden.

Szeretem a nagynénéméket, de borzasztó zűrös és hangos család, bármikor találkozunk, tuti van náluk valami balhé és olyankor maxon ordít mindenki... Nem bírnám ezt naponta hallgatni.

A barátomnak viszont van lakása Pesten, közel az egyetemhez. Mondta, hogy szeretné, ha odaköltöznék hozzá, mert annak semmi értelme, hogy neki ott van a lakás, el is férnék, de inkább ingáznék Érd és Pest között naponta. Én is örülnék ennek nagyon, mert amúgy is sok időt töltünk együtt, nem olyan a kapcsolatunk, hogy heti egyszer találkozunk és kész.

3 és fél éve együtt vagyunk, a szüleim ismerik.

Szoktunk együtt járni nyaralni, síelni, kirándulni (mármint hogy ő jön velem és a szüleimmel, meg én is az ő családjával, kettesben eddig még csak háromszor voltunk), tehát azért jó a kapcsolata a szüleimmel... Csak azért ez az összeköltözés elég kényes téma, főleg, hogy csak most leszek 18.

2018. ápr. 24. 18:13
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem is szimplán mondd el nekik az érveidet, aztán majd meglátják. Viszont, szerintem meg fogod bánni. A legtöbb ismerősöm egyetem alatt megbánta, hogy összeköltözött a pasijával és nem használta ki a szabadságát. Legjobb időszak az ember életében. Nem, nem a pasizásról, meg összevissza szexelésről beszélek, hanem a szabadságról és a kötetlenségről. Oda mész ahova akarsz, szakest, bulik, tanulás, szakkoli, előadások. Random esti programok a szaktársakkal. Akár egész este kint dumálhattok egy hintán, hajnali 5kor toltok egy mekit és nem kapod a telefonhívást, hogy áll a mosatlan, hol vagy. Nagyjából, azt csinálsz amit akarsz.
2018. ápr. 26. 07:11
 42/51 anonim ***** válasza:
76%
Azért megemlíteném, hogy az "amíg az én kenyeremet eszed..." típusú szülők, vagy a konzervatív szemléletű rokonok sokkal erősebben tudják gátolni az ember szabadságát, mint az ember párja.... mert ugye az ember a párját maga választja... a szüleit, rokonait meg nem. Ilyen szempontból csak az önálló albérlet ad nagyobb szabadságot... de ott meg az egyedüllét lehet rossz annak, aki azt nem bírja.
2018. ápr. 26. 09:27
 43/51 anonim válasza:
0%

En is szeretnek hozzaszolni a dologhoz. Igen, egy elég konzervatív, sokak által begyoposodott ember vagyok. Pesten egyetemre járok, muszaki irányba tanulok, 20 eves fiú. Csak hogy egy rövid jellemzés legyen.

Aki a kollegiumokat húzta le... Na azok jobb is, ha nem mennek koliba. En tanulmányi alapon vagyok bent. Igaz, tényleg rohadt sokat kell tanulni ezer. De végül is nem ezért megy az ember egy egyetemre? Ez az a hely, ahol lehet tanulni. Ami addig volt az csak bemutatkozo dolgok voltak.

Egy kollégium az egy olyan hely, ahol azonos érdeklődésu emberek vannak. Nagy eséllyel rengeteg új barátot ismer ott meg ah ember. Közösségi élet alap helye a koli. Kolumbozo szakmai ontevekeny csapátok tobbsegenek a székhelye. És az nem elfelejtendo, hogy bármikor elkialtod magad, hogy szórakozni akarsz,lesz tarsagod. Ha tanulni akarsz, hagyni fognak, mert ok is tanulnak. Ha segítség kell, segitenek, mert egyszer te is fogsz nekik valószínű segíteni. Errol szol a koli. Igen, mi pl negyen vagyunk egy szobában. Engem nem zavar. Idő kell mire megszokja az ember mindenkinek a rigojajat, de megéri.

Igazából leírhatatlan az, hogy mennyit er egy kollégium, mennyi mindent tud adni. Ugynakkor a naaagy szabadságos sincs korlátozva, ugyanúgy azt csinálsz amit akarsz. De közel is vagy az egyetemhez, meg meg sok ilyen mainstream indokot lehet mondani. De az biztos, hogy hiába van a kerdezeonek párja, nem is jelentkezik koliba, akkor ez van. Szenvedjen csak. Értem en, hogy az milyen jo, stb. De a válaszolok is lehuzzak a kollegiumot mint eshetoseg, az ugy nem oké szerintem...

Igen, en inkább koliba koltoznek, mint a páromhoz. Mert ha o lesz az akivel leelen az életem akkor ez a veges időtartam, par ev nem számít, cserébe egyetemet sokkal könnyebb elvégezni, sokkal inkább kinyílik a világ.

Varom a lepontozo, liberális, hudeszarakoli embereket, meg hogy nem is tudsz írni. Igen, telefonról írtam. Aki olyan, az tudta dekodolni, es remélem megértette mit akartam ebből kihozni

Ui.: Aki most felvetelizik, próbáljon meg majd mindenképp kolis lenni, megeri.

2018. ápr. 26. 23:30
 44/51 anonim ***** válasza:
80%

DE MINEK MENJEK KOLIBA NYOMOROGNI, HA MEHETNE EGY KOMFORTOSABB LAKÁSBA???? Én elhiszem,hogy nem szörnyű a koli, bár én sose mennék,van lakásom 18éves korom óta,de ismerek olyat aki koliban van és még él... ettől függetlenül,ha anno választhatta volna hogy a pasijához megy,egyértelmű hogy inkább hozzá ment volna.

Te meg kétlem hogy egyetemista vagy, ha még a "különböző" szót is m betűvel írod...

2018. ápr. 27. 07:56
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
*menjen
2018. ápr. 27. 07:56
 46/51 anonim válasza:
0%

Kedves előttem szolo!

Igen, beneztem éjjel. És sajnos egyetemista vagyok, de ketelkedhetsz benne. szíved joga. Továbbá nem szeretnem kommentelni a dolgot

2018. ápr. 30. 12:17
 47/51 anonim ***** válasza:
56%
kedves nem tudom hanyas, aki azt mondta h a 18 még gyerek: nekem van 2 barátom egyetemről, akinek volt egy osztálytársuk, aki 9.ben vagy 10.ben kimaradt a gimiből, összejött egy csávóval és már 3 gyerekük van. mi most voltunk másodévesek, mind a hárman 20 évesek vagyunk, szóval picit túlzásnak tartom amit mondasz. Oké a 18 éves frissen végzett gimis még épp csak h felnőtt, még nem is egészen az, de azért már nem egy 14-15 éves kis tini.
2018. jún. 28. 13:55
 48/51 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta?
2018. júl. 1. 19:58
 49/51 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2021. máj. 15. 14:04
 50/51 anonim ***** válasza:

"Az ő lakása ki LESZ adva."

Innentől nem áll össze, kamu.

Másfél éve így éltek, de a pasi lakása csak ezután lesz kiadva. Ja, biztos most épül, persze.

Szóval van 2 lakásotok, a tesód meg menjen ahová tud. Szép.

2021. máj. 15. 14:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!