Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hozzam fel itthon, hogy...

Hogy hozzam fel itthon, hogy összeköltöznék a barátommal?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt állok, én is Budapesten fogok továbbtanulni.

Viszont a szüleim nem tudnának havi 90-100 ezret elkölteni csak az albérletre, ezért anya tesójáéknál laknék Érden.

Szeretem a nagynénéméket, de borzasztó zűrös és hangos család, bármikor találkozunk, tuti van náluk valami balhé és olyankor maxon ordít mindenki... Nem bírnám ezt naponta hallgatni.

A barátomnak viszont van lakása Pesten, közel az egyetemhez. Mondta, hogy szeretné, ha odaköltöznék hozzá, mert annak semmi értelme, hogy neki ott van a lakás, el is férnék, de inkább ingáznék Érd és Pest között naponta. Én is örülnék ennek nagyon, mert amúgy is sok időt töltünk együtt, nem olyan a kapcsolatunk, hogy heti egyszer találkozunk és kész.

3 és fél éve együtt vagyunk, a szüleim ismerik.

Szoktunk együtt járni nyaralni, síelni, kirándulni (mármint hogy ő jön velem és a szüleimmel, meg én is az ő családjával, kettesben eddig még csak háromszor voltunk), tehát azért jó a kapcsolata a szüleimmel... Csak azért ez az összeköltözés elég kényes téma, főleg, hogy csak most leszek 18.

2018. ápr. 24. 18:13
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
91%
Én úgy vetném fel, hogy a pasim felajánlotta és én jó ötletnek tartom mert... Amiket elmondtál. Én megengedném a szüleid helyében, felnőtt vagy (illetve akkor már az leszel). Ha pedig nem engedik meg, költözz nagynénédékhez, max később átcuccolsz. A munkát pedig gondold meg, egyetem utolsó 1-2 évében sokszorosan kifizetődik, ha a későbbi szakmádban már van némi gyakorlatod mire a kezedbe kapod a diplomádat.
2018. ápr. 24. 20:57
 32/51 anonim ***** válasza:
87%
Tudom, hogy nem a kérdésre válasz, de nálunk a gimnáziumi kapcsolatok nagy része megszakadt az egyetem alatt. Én mindenképpen úgy tálalnám a helyzetet, hogy lehetőség szerint, ha szükséges és minden kötél szakad, akkor még be tudj költözni Érdre.
2018. ápr. 24. 21:13
 33/51 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon gyerek vagy
2018. ápr. 24. 22:03
 34/51 anonim ***** válasza:
90%

20. vagyok, ha jól emlékszem

Én még mindig nem értem, hogy miért írnak itt ilyeneket, hogy "nagyon gyerek vagy, hogy összeköltözz valakivel" stb...Most ezt komolyan gondoljátok? Mindjárt 18 éves lesz és elsősorban azért KELL elköltöznie, mert elkezdi az egyetemet egy másik városban. Ennyi idősen rengetegen elköltöznek otthonról a továbbtanulás miatt, mert nem mindenki él egyetemvárosban vagy a környékén, így más megoldás nincsen, csak a költözés kollégiumba/albérletbe/saját lakásba/rokonhoz. Vagy akkor, akinek nincsen egyetem a lakhelyén, akkor az ne is tanuljon tovább vagy mi?

Mint írtam, én is egy közösen bérelt albérletben laktam, ráadásul köztünk még csak nem is volt semmi kapcsolat, az egyik lányt egyáltalán nem is ismertem. Eleinte tök szar és nagyon nehéz volt, mert eleve meg kellett szokni, hogy milyen több emberrel együtt élni, de mi még csak nem is ismertük egymást...Nekem nincsen gyerekem és még fiatal is vagyok, de ha belegondolok, akkor ezerszer jobban örülnék annak, ha mondjuk a barátjával vagy akár egy ismerősével költözne össze a gyerekem, nem pedig totál idegenekkel, mert az kockázatosabb és a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy nem könnyű. Őt legalább ismeri, szereti és együtt vannak már 3 és fél éve. Nyilván fiatalok és még bármi történhet, egyáltalán nem biztos, hogy például jövő ilyenkor még együtt lesznek, ezt nem lehet megmondani. Ugyanakkor most szeretnék, kipróbálják és majd meglátják, hogy hogyan működik a dolog. Ha valami miatt nem működik, akkor akár még mindig megbeszélhetik az érdi rokonokkal, de időközben majd úgyis megismerkedik a szaktársaival és, ha esetleg valami miatt költözni kell pl. szakítanak vagy akármi, akkor legalább már lesznek barátok, akikkel esetleg össze tud cuccolni.

2018. ápr. 24. 22:30
 35/51 anonim ***** válasza:
68%

"Én még mindig nem értem, hogy miért írnak itt ilyeneket, hogy "nagyon gyerek vagy, hogy összeköltözz valakivel" stb...Most ezt komolyan gondoljátok?" - ezt mondjuk én se értem... hacsak nem vallási alapon ellenzik a házasság előtti együttélést/szexet... mondom, az én párom is érettségi után költözött össze velem, és nem volt semmi különös probléma. Valójában két harmincas közt sokkal nehezebb az összeköltözés, mert már van egy rakat kialakult rigolyájuk, többnyire az évtizedes szingliségüket kell feladni, náluk "hatalmas lépés" az összecuccolás. 18 évesen az ember még tökéletesen ahhoz van szokva, hogy másokkal együtt él, alkalmazkodik, tizedakkora a változás.

Kérdező, én drukkolok, hogy simán menjen a dolog.

2018. ápr. 24. 23:17
 36/51 anonim ***** válasza:
78%
Sokan vallási alapbol ellenzik igen,sajnos ez van,nem kell foglalkozni bigottékkal. Szerintuk 4 - 8 év után is csak egymás kezét lehetne megfogni,az meg nem párkapcsolat ahol nincs normális szexualitás,ami 16 felett tök normális alkalmanként is,de főleg több éves kapcsolatban,darab papir nélkül is..
2018. ápr. 24. 23:22
 37/51 anonim ***** válasza:
76%

Csak simán hozd fel nekik.

Ne foglalkozz itt némelyik válaszadóval, mert valószínűleg még a kommunizmusban nőttek fel, szóval addig nem vagy ember a szemükben, amíg nem dolgozol, hiszen nekik is ez az élet. Na meg az, hogy leendő felnőttekre ugatnak gyakorin.

Vagy ha nem azok, akkor pedig valószínűleg valami nagyon komolyan vallásosak. (Nem akarom leszólni azokat, akik vallásosok egyébként.) Az én apai-nagyanyám is valami nagyon durván vallásos volt. Mármint... nagyon durván. Őszintén, én azt nem kívánom senkinek, hogy olyan emberekkel kelljen foglalkoznia.

2018. ápr. 25. 00:29
 38/51 anonim ***** válasza:
76%
Hozd fel nekik nyugodtan, max nemet mondanak. Mondjuk szerintem ez sokkal nagyobb költség lenne nekik anyagilag. A rokon valószínűleg nem kér tőlük lakbért/rezsiköltséget, ètkezésre is csak minimálisat,ha kér egyáltalán. Míg a barátodnál nem ez lenne a helyzet, legalábbis én biztos nem hagynám, hogy a fiú tartson el, szóval fizethetik ki mindennek a felét... ami húzós.
2018. ápr. 25. 08:03
 39/51 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk szerintem akkora spúr ember nem létezik, aki a párjától lakbért kérne - akkor már a rokonnál sanszosabb a dolog. A rezsibe-kajába meg mindenhol illik beszállni.
2018. ápr. 25. 09:24
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi,ha tényleg ilyen régóta együtt vagytok,és a szüleid is ismerik, miért ne engednék meg? Én 17évesen költöztem anno az akkori barátomhoz,(akit 7hónapja ismertem) és konkrétan 4 perc alatt besétáltam a suliba...Attól még anyukámmal is találkoztam 2 naponta,és nem vesztünk össze, hogy "ide ugyan nem jöhetsz ha szakítotok" stb... Tudod,itt gyakorin mindenki már 16éves kora óta dolgozik több műszakban,közben 3 diplomát is szerez meg eltartja a családját...akit meg támogatnak az egy sz@r lusta élősködő. Akkor dolgozzál csak, ha tényleg muszáj,és lesz is értelme mert lesz végzettséged.(nyilván nem 30évesen akarsz elkezdeni dolgozni)
2018. ápr. 25. 10:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!