Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hozzam fel itthon, hogy...

Hogy hozzam fel itthon, hogy összeköltöznék a barátommal?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt állok, én is Budapesten fogok továbbtanulni.

Viszont a szüleim nem tudnának havi 90-100 ezret elkölteni csak az albérletre, ezért anya tesójáéknál laknék Érden.

Szeretem a nagynénéméket, de borzasztó zűrös és hangos család, bármikor találkozunk, tuti van náluk valami balhé és olyankor maxon ordít mindenki... Nem bírnám ezt naponta hallgatni.

A barátomnak viszont van lakása Pesten, közel az egyetemhez. Mondta, hogy szeretné, ha odaköltöznék hozzá, mert annak semmi értelme, hogy neki ott van a lakás, el is férnék, de inkább ingáznék Érd és Pest között naponta. Én is örülnék ennek nagyon, mert amúgy is sok időt töltünk együtt, nem olyan a kapcsolatunk, hogy heti egyszer találkozunk és kész.

3 és fél éve együtt vagyunk, a szüleim ismerik.

Szoktunk együtt járni nyaralni, síelni, kirándulni (mármint hogy ő jön velem és a szüleimmel, meg én is az ő családjával, kettesben eddig még csak háromszor voltunk), tehát azért jó a kapcsolata a szüleimmel... Csak azért ez az összeköltözés elég kényes téma, főleg, hogy csak most leszek 18.

2018. ápr. 24. 18:13
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
28%
5-ös ( meg 10-es) te miről beszélsz? Egyáltalán nem is arról szólt a kérdés, mint amiről háborogsz.
2018. ápr. 24. 19:56
 12/51 anonim ***** válasza:
20%
2nem értem itt miért kell lepontozni aki önállóságra törekszik fiatalon már,dolgozik suli melett" Ez a kérdés nem arról szól hogy a kérdező önállósodni szeretne. hanem hogy össze akar költözni a csávójával, és kellenek a kifogások hozzá. Anyuék persze pénzelhetnék tovább igy is.
2018. ápr. 24. 19:57
 13/51 anonim ***** válasza:
80%
És miért ne költözhetne össze, főleg h maholnap 18,utána sok beleszolás már ugysem lesz. :D Komolyan,tuti a sok otthon rekedt frusztrált 30 as pontoz itt keserűségében.
2018. ápr. 24. 19:59
 14/51 anonim ***** válasza:
20%

13-as, igen, csak aztán ne kuncsorogjon vissza a 18 éves "felnőtt" kislány, ha mégsem jön össze a dolog a pasikával.

Ha a lányom ilyen nagypfával kijelentené, hogy ne szólj bele, csinálok, amit akarok, akkor bólintanék, kijelenteném a lakásból, és "csinálj, amit akarsz".

2018. ápr. 24. 20:01
 15/51 anonim ***** válasza:
17%
Költözzön, de akkor tartsa el magát! De a kérdező nem így gondolja!
2018. ápr. 24. 20:02
 16/51 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, semmi különös, a párom is az érettségi utáni nyáron költözött össze velem. Simán mondd el a gondolataidat, érveidet...
2018. ápr. 24. 20:05
 17/51 A kérdező kommentje:

Nem én nem gondolom így, hanem a szüleim! Undorító, ahogy itt páran kiforgatják a szavaimat.

Már beszéltünk erről anyáékkal. Mondták, hogy az nem zavarja őket, ha nyáron dolgozom, sőt, ennek nagyon örülnek. De azt nem szeretnék, hogy évközben, suli mellett is ezt csináljam.

Legyek egyetemista, élvezzem a szabadidőmet, lesz még elég időm arra, hogy dolgozzak... Most az első a tanulás lesz, majd ha nyáron időben végzek a vizsgákkal és lesz kedvem, dolgozhatok.

Nem értem, hogy ezt miért kell úgy beállítani, mintha annyira szörnyű dolog lenne és én várnám el!

Szerintem rengeteg korombelit támogatnak a szülei az erejükhöz mérten.

2018. ápr. 24. 20:06
 18/51 anonim ***** válasza:
34%
Mi még ugy nöttünk fel h dolgoztunk ki 16tol ki 18 tol,és nem a szülők pénzeltek bennünket. Sok szülő csak azért ilyen támogato mostanság h irányithasson.. Na és a nagy támogatás cserébe nulla önnáló döntés és privátszféra 18 felett.. Amugy meg normális családba hazamehet a fiatal ha nem jön össze vmi,nem normálisba meg előbb menne a hid alá,mint vissza..
2018. ápr. 24. 20:08
 19/51 anonim ***** válasza:
88%
Mondom Kérdező, ne parázz.... vagy rábólintanak simán, vagy az első félévben átszivárogsz...
2018. ápr. 24. 20:10
 20/51 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ülj le a szüleiddel és ezt beszéljétek meg. Mondd el, hogy mi a helyzet, hogy lenne még egy lehetőség is a lakhatásod megoldására, mert akár odaköltözhetnél a barátodhoz is. Vázold fel az érveidet, hogy közelebb van, nyugodtabb környezet és ő eleve a barátod, többet látnátok egymást, szívesebben élnél vele stb. tehát vesd össze a két lehetőséget és érvekkel támaszd alá. Ezt máshogyan szerintem nem lehet és egyébként szerintem meg fogják érteni, én abszolút támogatnálak, mert én is logikusabb megoldásnak tartom ezt az ötletet.

Egyébként én is nagyon bírom, mikor jönnek a kollégiummal, hogy ott a kollégium, minek az albérlet, az csak rongyrázás stb...Hát én is abban a tudatban éltem, hogy majd jelentkezem egyetemre és kollégiumba, felvesznek, aztán nem így történt. Az egyetemre gond nélkül felvettek, azonban a kollégium az már borzalmasan körülményes volt, kb. csak arról nem kellett semmilyen papírt beküldenem, hogy hányas cipőt hordok...Ezek a kollgégiumok nem ekkora létszámra lettek kitalálva, a kapacitásukhoz képest rengeteg jelentkező van és emiatt elég durván szelektálnak is, főleg, ha nagyobb egyetemről van szó. Első évben leginkább a szociális helyzet számít és, ha a saját tapasztalatomból indulok ki, akkor azért egy átlagos körülmények közül érkező diák nincsen egyszerű helyzetben. Én pl. nem vagyok se tartós beteg, se hátrányos helyzetű, se árva, a szüleim is dolgoznak és átlagosan keresnek, nincsen tanuló testvérem stb., így nem is kaptam kolit, még csak a közelében sem voltam, így albérletbe kellett mennem.

Valamint egyébként szerintem sem mindegy, hogy az ember kivel él együtt és, ha van egy ilyen lehetősége, akkor azt érdemes megragadni. Nem kellemes úgy élni, ha olyanokkal vagy összezárva, akiket nem kedvelsz vagy valami miatt állandó konfliktusok vannak, teljesen más az életviteletek stb., a tanulást is jelentősen hátráltatni tudja. Ahogyan ez fenáll a kérdező érdi rokonainál, úgy fennálhat akár egy kollégium esetén is. Mi sem tudtuk megengedni, hogy egyedül béreljek egy albérletet, így egy régi, de távolabbi ismerőssel és egy ismeretlen lánnyal költöztem össze, hát eleinte nagyon nem volt egyszerű...ha nekem lehetőségem lett volna arra, hogy a párommal vagy akár egy jó barátommal költözzek össze, akkor biztosan azt választottam volna.

2018. ápr. 24. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!