A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
Ja és a padi pasi akart lenni. Csak tipo volt de gyorsan javítom.
* nehéz helyzetbe hozod
Ez is javítva.
Szerintem ez a kérdés már bőven túl lett tárgyalva.
Megbeszéltük, nem lett belőle probléma, remélem a későbbiekben sem lesz. Arról pedig szó sem esett soha, hogy ő addig itt fog lakni, amíg le nem diplomázik... Valamint nem havi szinten kap 10-15 ezret, hanem hetente. Ne költsetek már olyanokat a kérdéshez, amiket le sem írtam. :D
A tényen akkor sem változtat hogy az elejen azt irtad hogy lakhatast biztositasz neki mert nem akarod hogy koliban lakjon.
Havi 40 ezer forintból pl. Pesten nem kap albérletet. Oh de csak az a getto terulet. Attol ugye jobb lenne a koli is de az attol is fugg hogy mit tanul es hol. Mert a kollegium arak is valtozoak. Kollegiumba tudna menni. Felreolvastam. Nem gyartottam elmeletet. Most tekintsünk el attol hogy baratnoi vannak ha helybeliek otthonrol jarnak be ergo elkepzelheto hogy egyedul kellene alberletet berelnie akkor mar nem tudna de a kollegium is sanszos hogy lesz e ferohely, mivel ott is van x ferohely ha nem a tanulmanyai elejen megy.
Egyetem, főiskola valogatja. Ha a koli se jonne ossze neki, se a baratnos kozos alberlet akkor maradna a szalloda vagy lovas panzio de ott napi szinten annyi az ottalvas mint a heti penze.
Igen, amikor még egyedül voltam, nagyon jól jött, hogy beköltözött, együtt buliztunk, nonstop volt társaságom. De másfél év alatt azért elég sok minden változott, halad az életem/életünk és már nem kényelmes ez a helyzet. Ezért változtatunk rajta.
Nem kell hozni a máglyát, nem kell rám kígyót, békát kiabálni. Ez van, a változás az élet velejárója.
Ahh ennyi választ nem olvastam el, de engedd meg kérlek kérdező hogy én is írjak neked.
A saját véleményem az, hogy én nem tenném ki a testvéremet. Ha fél, ha egész, ha "csak" fogadott.
Ő a családod része. Ha neki kellemetlenséget okoz az, hogy máshol él, vagy hogy kollégiumban kell laknia, nem kérném azt hogy költözzön el.
Átalakítanám a lakást úgy, hogy el legyen különítve egy rész a páromnak dolgozó sarok gyanánt.
Ti még nagyon rövid ideje vagytok együtt, még nem éltetek együtt, még nem "biztos" hogy együtt is maradtok, mert tényleg igaz az, hogy lakva ismerszik az ember. Akkor egy olyan kapcsolat miatt taszítanád el a testvéred, ami nem áll biztos lábakon?
Illetve, tényleg beszélj anyukáddal, beszélj a testvéreddel, egyáltalán ő mit szeretne.
De persze ez a te lakásod nem az enyém, az én lakásomban most mi 4-en élünk. Édesanyámék élet rossz pénzügyi helyzetbe kerültek, ezért beköltöztek hozzánk. Nekem is van férjem, mondjuk Ő imádja a szüleimet, és nagyon jól élünk együtt. Eszembe sincs "kidobni" őket, pedig mi éppen most tervezünk gyermeket. Legalább lesz a férjemen kívül is segítségem, szuper lesz, és érzem hogy ezzel valami jót is teszek. Mi 7-év után vállaljuk a gyereket, és 1-év után költöztünk össze.
Mindegy nem meggyőzni akarlak, ha úgy érzed nektek ez így rossz, akkor valahogy old meg hogy a testvéred minnel kevesebbet károsodjon ebből a dologból.
Nem olvastam végig, úgyhogy ha bármi elhangzott volna az tárgytalan.
1
Én 5 ezer Ft-tal a zsebemben álltam Budapesten. 2 nővérem már itt lakott, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludtam náluk.
2
Csúnya dolog csak féltesónak, csórónak meg nem tudom minek nevezni bárkit. Idáig nem kell elvinni a dolgot. Anyukátok közös, apukája nevelt gondolom téged is.
3
Kellemetlen szitu, mert a te apukád megengedheti magának, a testvéredet pedig nem akartad megkülönböztetésnek kitenni. Most viszont rákényszerültél mert kell a lakás.
4
Erről az alap szituról nem tehet senki. Se az akinek pénze van se az akinek nincs. Nem pofátlan itt senki csak furcsa a helyzet.
5
Az egyetlen módja annak, hogy a normális viszony megmaradjon, hogy segítesz a tesódnak. Keressetek együtt neki lakhatást.
6
Voltak a kérdező részéről nem éppen korrekt hozzászòlások, de szüksége van a lakására, ami az övé.
7
A kérdező apja pedig korrekt, hogy végülis közvetetten de a másik lányt is eltartja.
8
Törvényszerű volt már az odaköltözésnél, hogy az bekövetkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!