A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
Nem, nem ezt mondta. Hanem hogy szerinte a TESTVÉREM gondolja azt, hogy elférünk.
Azért, mert ketten szeretnénk élni, nem úgy, mint egy buliházban.
Így is szinte egész héten a barátomnál vagyunk, mert a tesómhoz feljönnek a barátnői, aztán ott alszanak, vagy ott ragadnak 2-3-4 napokat. Ezt még elsőéves egyetemistaként én is élveztem, már inkább zavar, hogy nem tudok kimenni a saját konyhámba csinálni egy kávét, mert a nappali televan alvó, másnapos/félrészeg lányokkal, a fürdőszoba úszik a szemfestékben, alapozóban, csillámporban.
Néha jó velük összeülni, bulizni, de örülök, hogy az alkalmak nagyobb részéről leléphetek a barátomhoz inkább. Ráadásul a párom sokat dolgozik otthonról (covidtól függetlenül). Kell neki egy dolgozószoba, amit a tesóm szobájából oldanánk meg.
Az se mindegy, hogy bejutna-e koliba. Tavaly sokan meg se kapták a kolit.
Ha úgy van akkor keresni kell albérletet neki. De akkor meg megint olyan hülye helyzet, hogy neked ott a lakás, de ő meg vegyen ki albérletet.
Tavaly egyik haverom pót igényléssel (vagy mivel) jutott be a legrosszabb kolik egyikébe, másik haverom még úgy sem került be 1 koliba sem, szóval ő bejárós lett, hajnal 4kor indult otthonról és busz, vonat, bicikli, kombinációkkal jutott el az egyetemre, majd haza.
Szóval ez így tényleg nem a szokványos "úgy is van koli" helyzet, mert nem biztos, hogy felvennèk, vagy meg tudnà azt csinálni, mint haverom.
És akkor még évekig éljünk úgy, hogy hol itt alszunk a párommal, hol ott és reménykedünk, hogy amikor felkelünk, nem egy csapat részeg lány lesz a nappaliban? Hogy nincs egy közös, biztos otthonunk?
Nem állapodtunk meg semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!