A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
Szedjétek már szét a kérdezőt.
Persze ha a féltesó tette volna itt fel a kérdést, akkor az ő fejét venné le itt mindenki, hogy egyáltalán hogy képzeli, hogy beköltözik, ingyen lakik, stb.stb...
Először is anyukáddal kell megbeszélned, hogy a következő szemesztertől nem lakhat ott. Ha te tartod el, az extra szemétség a szülőktől. Nem jutott eszükbe beszállni a rezsibe, kajába ha nálad lakik a gyerekük?
A szülők dolga megoldani a gyerekük lakhatását, nem a testvéré. Így is rendes voltál, bár jobb, ha ebből megtanulod, hogy nem érdemes túl nagy szívességet tenni valakivel, mert ha vége akkor nem megköszöni, hanem halálosan megsértődik.
A lakás a tiéd. Azt csinálsz benne/vele amit akarsz.
Egyszerűen mond el neki mi a helyzet és kész.
Azt írod, anyud másodjára nem választott jól, mert csóró az új ember.
És te? Életed szerelme a te lakásodra szorul az összeköltözéshez. Jó dolga van.
Nem az a gáz szrintem hogy ossze akartok koltozni a pasiddal.
Nekem az nem szimpi hogy eddig sem beszeltetek meg semmit,nem nyitottad ki a szad ha valami volt. Írtad hogy a baratnők ott vannak..ne haragudj de ha zavar hogy egy kavet nem tudsz a konyhadban megfozni, akkor mar reg beszelni kellett volna.
Most is várod hogy mit szól a tesód..de nem mondod. Ennek semmi ertelme. Igen ertheti ugy hogy majd 3an laktok..tudod nem gondolatolvaso. Minel hamarabb meg kene beszelni hogy a szulok es o is fel tudjon keszulni arra hogy a lakhatasat megoldja.
Valoszinu lesz durci erte, de ha nagylany vagy es babat tervezel ez a minimum, hogy egyertelmuen kommunikalsz az emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!