A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
Mondd meg neki és a szüleinek, hogy szemeszter végéig maradhat.
Minél később mondod meg, annál nehezebb dolguk lesz megtalálni a megfelelő megoldást.
Itt van egy csomó csóró aki szerint ingyen élni másnál teljesen rendbe van.
Ha anyukád érzelmileg zsarolna, hogy nem teheted meg ezt a testvéreddel, akkor mutasd meg neki egyszer a lakást (csillámporos fürdővel és másnapos lányokkal együtt).
Eszem megall. Két szobás lakás és nem fér el a tesó. Mert őfelségének dolgozó szoba kell. Az én párom is otthonrol dolgozik, de ő kijelentette hogy neki elég egy íróasztal és jól elvan.
Én nem tudnám kidobni a testveremet egy pasi miatt. Főleg hogy tanul, el se tudná tartani magát.
Tény hogy nem is neked kell eltartani. De ez nem egyedül a neveloapad hibája. Képzeld van annak a gyereknek anyja is. Az aki a tied. Nem úgy kellene mondani hogy anyad rosszul választott párt hanem úgy hogy rosszul választott munkát esetleg, nem? Nem csak a neveloapad dolga lenne.
Azt meg megmondhatnad a tesodnak hogy nincs buli, nem alszanak itt a barátnők és kész. Nincs probléma.
Szerintem ebből már nem fogsz tudni jól kijönni, és meg is értem a családot. Anyukádnak és tesód apukájának miattad most 2-3 hónap alatt kéne leakasztania egy kisebb vagyont, ha albiba akarják tenni tesódat, mert kolit ki tudja, hogy kap-e, és érdemesebb most albit keresni, mint augusztusban a nagy dömpingben. De a leírtakból erre így nem telik nekik. Én csalódnék a lányomban, ha így kitenné a testvérét. Az a más az albérlettel, hogy ott legalább TUDOD ELŐRE, hogy lejár a szerződés x. időpontban VAGY ha határozatlan idejű akkor fennállhat az esélye, hogy egy hónapon belül menned kell és eleve így rendezed az életedet, hogy ezeket a helyzeteket meg tudd oldani. Szóval ez így baromi nagy kicseszés nem csak a tesóddal, hanem anyukáddal is.
Amúgy ha neked az az alap, hogy egy szülő 2 szobás lakást tud venni a gyerekének Budapesten a mai Magyarországon, akkor erősen ajánlom hogy lépj ki a világba és kicsit nézz szét, mert jelenleg egy biztonságos bubiban élsz apád jóvoltából, de a való világ nem ilyen. És pont a te gyerekedből lesz a sznob akit mindenki utál, ha már neked most ilyen a hozzáállásod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!