A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
A kérdésben van egy ilyen "hol nálam, hol a páromnál alszunk".
Ebből nekem volt már egy olyan érzésem, hogy ő se a híd alatt lakik, vagy áll a bejárati ajtónál végig, bár nem volt kimondva, hogy van saját lakása.
De mégis miért lett volna szó a barátom lakásáról?! Fel sem merült, hogy én költözzek oda, egy pillanatig sem. Nem tartozik a sztorihoz, semmi közötök nincsen hozzá.
Nem, nem fér el tovább. Mert a párommal kettesben szeretnénk élni. Miért akartok elszámoltatni, hogy felnőtt emberekként miért akarunk kettesben lakni, nem egy felesleges harmadikkal?
Valakinek elég egy íróasztal, másnak nem. Én sem tudnék a nappalinkban tanulni úgy, hogy közben valaki főz a konyhában, a másik átsétál a lakásom háromszor, mert megy tusolni, vagy kiül az erkélyre, vagy keres valamit az előszobában stb. Ez nem így működik, nem 18-19 évesek vagyunk már.
75, en sem ertem hogy jön a kerdeshez.
Jogotok van ketten elni, senkinek semmi koze hozza. Csak szoljal a tobbieknek mert tenyleg sokba fáj egy új albi, a koliba is jelentkezni kell stb..szóval minel hamarabb tudnak róla annál jobb.
Ettől függetlenül még mindig nem fair ilyen kellemetlen helyzetbe hozni tesódat és anyukádat, teljesen jogosan fognak rád haragudni.
Amúgy meg a kérdésre válaszolva: anyukáddal, tesóddal és tesód apukáhával szépen leülsz, és elmondod hogy a párodat magadhoz akarod költöztetni, tesó nem maradhat július/augusztusnál tovább semmiképpen sem mert kettesben akartok élni, oldják meg. Légy igazi felnőtt és közöld ezt mihamarabb ha ahhoz elég felnőtt vagy, hogy a pároddal összeköltözz.. Egyébként minél tovább húzod, annál jobban kicseszel velük. Ennyire nem lehetsz te se lelketlen.
Ha az a szerencsétlen dolgozna és el tudná tartani magát akkor azt mondom jogos.
De az hogy egy kvázi gyereket utcára dobsz aki ráadásul a testvéred az ultra gáz. És nincs ideje se, pár héten belül pakoljon.
Valljuk be, fikarcnyit se szereted a testvéred.
Miért nem szamoltatod el mondjuk anyádat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!