Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/305 anonim ***** válasza:
93%
Nem lehet a gyakorlatit, de az eloadason sem amin csak felolvassak. Egyebkent sok technikarol animacio, meg youtube video van , az is jobb mint a felolvasó delutan..
2021. máj. 15. 16:15
 122/305 anonim ***** válasza:
87%
126, mert a tesojának nagyon meg kell azert dolgoznia meg az anyjaeknak hogy a kerdezonel lakjon..
2021. máj. 15. 16:17
 123/305 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdező!

Ha fontos neked a testvéred egyszerűen csak ülj le, mond el neki mi a helyzet és keressetek közösen megoldást.

Ha nem érdekel igazából, akkor meg nyugodtan mond meg neki, hogy júliusig találjon ki valamit és kész.

Nem értem mit kell ezen problémázni. Nyilván a testvéred is tudja és tudta is hogy ha komoly kapcsolatod lesz ez fog történni és nem együtt fogtok megöregedni.

2021. máj. 15. 16:18
 124/305 anonim ***** válasza:
85%
Itt komolyan ez a színvonal? És ti elmentek mellettem az utcán? Szégyen... De bezzeg ha a féltesó írta volna ki, egy ingyenélő szar lenne.... Ti nagyon boldogtalanok vagytok. A kérdezőnek van igaza.
2021. máj. 15. 16:19
 125/305 anonim ***** válasza:
91%
Érdekes, hogy egyesek szerint a kérdező szégyellje magát, mert az apja tartja el. De az, hogy a féltestvérét lényegében egy olyan férfi tartja el, akihez semmi köze, még csak nem is a nevelőapja, az teljesen normális.
2021. máj. 15. 16:26
 126/305 anonim ***** válasza:
88%
A srác előbb-utóbb szintén beköltöztetne oda egy lányt, akibe sikerül beleszeretnie. Nem egészséges együtt maradnia ennek a hármasnak.
2021. máj. 15. 16:27
 127/305 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak úgy nagyjából, szóval ha valaki ezt már írta és nem opció, akkor sajnálom.

Említetted, hogy a párodnak van lakása, és azt szeretné majd kiadni a közeljövőben, hogy össze tudjatok költözni. Az nem lenne opció, hogy a testvérednek adnátok ki azt a lakást? Elmondod neki, hogy nyár végéig ott maradhat, de el kell menjen diákmunkára ha tud, és amint meg van a megfelelő kezdőösszeg (nyilván, azt nem tartom tisztességesnek, hogy ugyan annyit kérj el, mint egy vadidegentől, de később majd emelhetitek a bért), akkor költözhet is.

Vagy ez nem opció? Párod nem akarja esetleg?

Egyébként kár a múlton filozofálni, megtörtént megtörtént, most azon van a hangsúly inkább, hogy haragban szeretnétek elvállni, vagy viszonylag nyugibn. Bár, nem tudom így sem mi lenne, ez is csak egy feltevés

2021. máj. 15. 16:28
 128/305 anonim ***** válasza:
93%
Legegyszerűbb megoldás, oda mész a tesódhoz, meg mondod, hogy szeretnétek a barátoddal összeköltözni, keressen diák munkát és albérletet vagy kolit. Esetleg ha a barátod úgyis kiadja az Ő lakását, beköltözhetne oda is, esetleg mivel tesók vagytok kaphatna egy kis kedvezményt( kauciót nem kértek vagy pár 10 ezerrel kevesebb bérleti díjat). Az a lényeg, hogy minél előbb szólj neki, hogy legyen ideje, valami megoldást találni és persze hagyj neki azért 1-2 hónap időt.
2021. máj. 15. 16:28
 129/305 anonim ***** válasza:
92%

Hát, én őszintén nem értem sem a problémádat, sem a válaszolók többségét.

NEKED van egy lakásod. Amiben eddig volt egy fölösleges szoba, de időközben lett párod, és nyár végétől már nem lesz. Ennyi a történet.

Sem a szülőknek, sem a testvérednek nincs joga haragudni, csak hálásak lehetnek azért, mert 1,5-2 évig itt lakhatott - ingyen. MOST még időben szólsz. Nyárra vagy hazaköltözik vagy bérel egy szobát / albit, amire telik. Ősztől meg szintén az anyagi lehetőségeitől függően vagy koli vagy szoba vagy albérlet. Elmehet nyári munkára és a legtöbb szak mellett valamennyit tud dolgozni is. Elég nagy már, majd megoldja.

Az, hogy megengedted, hogy ott lakjon, nem kötelez 3-5 év távlatában semmire. Nem örökbe fogadtad. És nem 3 hónap után rakod ki, hogy "bocs, mégsem". Változtak az életkörülményeid és kész.

Beszélj vele minél hamarabb, de ne magyarázkodj és ne keríts túl nagy feneket a dolognak. Ne látszon rajtad bűntudat.

2021. máj. 15. 16:36
 130/305 anonim ***** válasza:
75%
Ha 10-20 ezreken ment otthon a vita, akkor biztos,hogy egy komplett alberletet nem tudnak kifizetni.Esetleg szobaberles beleferhet a keretukbe.
2021. máj. 15. 16:37
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!