Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/305 anonim ***** válasza:
84%

Komolyan képesek egyesek azt írni, hogy a kérdező rossz testvér? :DDD Nem vagytok normálisak. Megtehette volna, hogy egyedül lakik a saját! lakásában, helyette megengedte, hogy a féltesója beköltözzön hozzá, sőt, elviselte a naponta feljáró barátait is, és még a rezsit, kaját is fizette helyette. Azt a pénzt elkölthette volna másra is, de ő úgy döntött, a testvérét segíti vele. A pénzt pedig erre az apjától kapta, akinek semmi közé a kérdező testvéréhez, neki csupán egy idegen. Szóval milyen rossz testvérről beszéltek ti? Egyszerűen szánalmasak vagytok.

Kérdező, szerintem egyszerűen mondd meg a tesódnak, hogy a párod szeretne beköltözni a nyár végén, és jó lenne, ha addigra ő is találna magának másik lakhatási lehetőséget.

2021. máj. 15. 16:37
 132/305 anonim ***** válasza:
92%
A lakás a kérdezőé, a testvére ingyen lakik ott, és tulajdonképpen őt is a kérdező apja tartja el, amihez a kérdezőnek törvényileg is joga van amúgy huszon X éves korig, ha tanul, de a féltestvérének se a lakáshoz se a pénzhez nincs több köze, mint hogy a kérdező jófej. Az meg remélem, leesik mindenkinek, hogy a jog is egy humán szak technikailag? (Töri, magyar, humán tárgyak szerintem legalábbis, nem kéne így ledegradálni)
2021. máj. 15. 16:43
 133/305 anonim ***** válasza:
10%

Nem életszerű, hogy ha 3 fiatalnak 2 lakás a rendelkezésére áll, akkor problémájuk van egymás elviselésével. Még ha a féltesó haverjai oda is keverednek néha.

Aztán belezavarodott a kérdező abba, hogy ki az aki fizeti a féltesó dolgait.

Itt elég nagy szája van, de a tesónak nem tudja megmondani, hogy koccolni kell lassan.

Kamu!

2021. máj. 15. 16:44
 134/305 anonim ***** válasza:
9%
A jog az szerinted komoly szaknak számít? :) na ugye, hogy nem
2021. máj. 15. 16:45
 135/305 anonim ***** válasza:
94%
A probléma az, hogy KÉT fiatalnak áll rendelkezésre két lakás, a harmadikat meg elviselték eddig
2021. máj. 15. 16:46
 136/305 anonim válasza:
90%

A testvéred, nem pedig a gyereked, nem neked kell gondoskodnod róla. Oldják meg a szüleid a lakhatását, te pedig éld a saját életed. Ha kicsit is értelmes a testvéred hálás lesz, hogy eddig nálad lakhatott és gondolt arra, hogy ez egyszer el fog jönni.

Ennyi idióta kommentelőt te jó ég!!

2021. máj. 15. 16:47
 137/305 anonim ***** válasza:
67%
#139, igazán örülök, ha neked a jog a kisujjadból kirázva menne, de szerintem igenis komoly szak.
2021. máj. 15. 16:47
 138/305 anonim ***** válasza:
9%
De ne lepődj meg, hogy másnak a komoly szak egészen mást jelent :)
2021. máj. 15. 16:48
 139/305 anonim ***** válasza:
30%
És az se biztos hogy kap a tesód kolit mennyire messze van az egyetem a lakhelyéről mennyire rosz a szociális helyzete?
2021. máj. 15. 16:53
 140/305 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem szólj neki már most h szeptemberre igényelje meg a kollégiumot. Ez így korrekt. Idöbe szolsz neki. És addig is az átjáróházat be lehet fejezni
2021. máj. 15. 16:56
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!