Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/305 anonim ***** válasza:
15%
Nem veszed észre, hogy legalább 5 kukülönböző ember mmondja ezt neked, nem ugyanaz? Nem tűnik fel? Én nem vagyok irigy, nekem is vettek lakást a szüleim, bár én nem lettem azért ilyen életképtelen, mint a kérdező
2021. máj. 15. 21:15
 182/305 A kérdező kommentje:

De, feltűnt. Mindannyian ugyanannyira vagytok nevetségesek és fárasztóak.

A feltételezéseitekkel, trágár kommentjeitekkel, alaptalan vádaskodásaitokkal. Rossz lehet az irigység és a megkeseredettség. :(

2021. máj. 15. 21:18
 183/305 anonim ***** válasza:
13%
Van lakásunk, férjünk, jól fizető munkánk. Miért is lenne itt bárki irigy rád, akinek ebből csak 1 van meg? De úgy őszintén érdekelne az okfejtésed ;)
2021. máj. 15. 21:31
 184/305 anonim ***** válasza:
73%

Hú, csak a kommentek elejét olvastam el, de tiszta röhej:D

A kérdező így is többet tett a féltesójáért, mint amennyi elvárható lett volna tőle. Nyilván az a normális, hogy a rokonoknak segítünk, de egy egyetemista gyerek eltartása nem a féltesó feladata lenne, hanem a szüleié.

Megköszönhetik neki, hogy 1,5 áven keresztül adott neki lakást, eltartotta. A család is sejthetné, hogy ez nem tart örökké, és mondjuk 1,5 év alatt összespórolhattak cvolna annyi pénzt, hogy egy szaros albérletet kifizessenek a gyereknek.

De persze a szülő nem hibás, csak a féltesó, aki eddig eltartotta:D Hát tiszta vicc.

Kérdező, hogy választ is adjak:

Megmondod így egyenesen a féltesódnak és a szüleinek is, hogy komoly kapcsolatod lett és szeretnétek kettesben élni, ahogy a felnőtt emberek szoktak. Május van, július elsejéig keressen más lakhatást.

Ha nagyon csóró a család és nem akarod szarban hagyni a gyereket, akkor esetleg beszéljétek meg azt, hogy a párod lakásába költözzön ő, ha nem is ingyen, de az átlag albérletárak alatti összegért.

2021. máj. 15. 21:33
 185/305 anonim ***** válasza:
85%
Én nem adnék ki lakást olyannak, aki részeg bulikra használja, és eddig a popóját is kitörölték, ergo le fogja rohasztani a lakást, nem takarít, meg semmi. Összevissza lesz hányva a részeg csajok által a parketta meg a fal, minimum. Ott már aztán tényleg egyáltalán nem fogja vissza magát, kontrolláló jelenlét híján.
2021. máj. 15. 21:37
 186/305 anonim ***** válasza:
19%

Utolsó: Azért ez nem biztos. Csak ismeri a tesóját, hogy mennyire lehet ezt megbeszélni vele. Egy idegen ugyanúgy lelakhatja egyébként..

Vagy meg kell mondani anyunak, hogy ha valamit tönkretesz a gyerek a lakásban, akkor az viszont az ő költségük.

2021. máj. 15. 21:41
 187/305 A kérdező kommentje:
Nem szívesen hoznám ezt fel, mint ötletet. A párom azt a lakást bevételi forrásként adja ki, az üzletbe pedig jobb nem belevinni családi kapcsolatokat. Nem akarok ebből ismét valamilyen kellemetlen helyzetet.
2021. máj. 15. 21:45
 188/305 anonim ***** válasza:
91%
Valószínűleg nem is te fogod felhozni.. hanem a tesód vagy a szülők...
2021. máj. 15. 21:50
 189/305 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak az első. Leülsz a tesóddal és a szüleivel, hogy ennyi volt és kész. Szerintem teljesen érthető az álláspontod.
2021. máj. 15. 21:53
 190/305 anonim válasza:
98%
Nem olvastam végig a válaszokat, de az nem opció, hogy édeasanyádnak megmondod, hogy intézze el ő a testvéreddel ezt? Mert te az apádtól kapott lakásba költözteted a párod és hárman már túl sokan lennétek.
2021. máj. 15. 22:06
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!