Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/305 A kérdező kommentje:
Online oktatás alatt mégis hogyan járjak be, ha még az egyetem is zárva van? :)
2021. máj. 16. 09:19
 222/305 anonim ***** válasza:
65%

Mégis mekkora az a lakás, ami két embernek kicsi, de el lehet érte 500 ezret kérni? Hagyjuk a hülyeséget azért. Oké, hogy nem vidék, de azért ez vicc kategória.

[link]

Ezek közül bármelyik lakásban kényelmesen elfér 2 ember.

2021. máj. 16. 09:22
 223/305 A kérdező kommentje:

Nem tudom pontosan, szerintem olyan 55-65 nm. A gyk válaszolói mindenben ennyire kotnyelesek? Mindig ti akarjátok meghatározni a válaszolóknak, hogy hogyan éljenek és hol, meg kivel? :D

Nem csak a lakás mérete számít ilyenkor, nyilván az is dob az áron, hogy a bútorok honnan vannak, milyen minőségű anyagok vannak a lakásban, mennyire gépesített stb.

2021. máj. 16. 09:26
 224/305 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként én eddig maximálisan neked adtam igazat, nem értettem a sok mocskoolodo kommentet.

De most komolyan nem értem már, hogy milyen választ vársz.

Ha csak annyi a kérdés, hogy "hogyan mondd meg", akkor ez a válasz: egyenesen és minél hamarabb, hogy találjon másik helyet.

De ez esetben eléggé felesleges a kérdés, hiszen hogyan lehet még máshogy megmondani? Levélben? Sms-ben? Cetlit hagyni az asztalán? Belerakni egy szerencsesütibe?

Szóval nem világos számomra, hogy ebben mi a kérdés.

Szerintem sokan azt gondolták, hogy inkább az a kérdés, hogy hogy a lehetne mégis megoldani úgy a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen, ezekre viszont abszolút nem vagy nyitott.

Szóval nem vágom. Leülsz vele és megmondod, hogy x időpontig keressen más lakóhelyét, mert tovább nem tud ott lenni. Ennyi.

2021. máj. 16. 09:27
 225/305 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy sokak szerint az a megoldás, hogy marad minden ugyanígy, aztán a barátom kap egy íróasztalt és örüljön neki. De az valahogy nem jut el a sok idegbeteg válaszoló agyáig, hogy mi ketten szeretnénk élni, kompromisszumok nélkül.
2021. máj. 16. 09:29
 226/305 anonim ***** válasza:
72%

Nem kotnyeleskedem, mint mondtam, eddig maximálisan melletted álltam, csak kicsit kiverte a biztosítékot az, hogy szerinted 500-ért ki lehet adni.

Ha az 50-60 mm és az neked kicsi, akkor mekkora a te lakásod?

És ha a pasid lakása annyira jó környéken van és annyira tökéletesen felújított és felszerelt, miért nem oda mentek? Nekem ez magas.

Ha van két lakás, nyilván a jobbikba költözöm be és a másikat adom ki.

Szóval kezdem én sem érteni ezt az egészet.

2021. máj. 16. 09:30
 227/305 anonim ***** válasza:
78%
60 nm 500ezerert. És még csak nem is ház hanem lakás. De rettenet buta vagy te is. 🤣
2021. máj. 16. 09:34
 228/305 anonim ***** válasza:
96%

És a kérdező akkor fizessen két helyre rezsit? A féltesót nem tamogatjak anyagilag. Akart volna diakmunkazni már rég elment volna és beszáll a költségekbe,nem elnézi h a tesója fizet mindent.

Én nem hiszem ha ott marad fizetne bármit is. És ha egyedül lesz a lakásba több buli lesz meg amortizáció

2021. máj. 16. 09:36
 229/305 A kérdező kommentje:

Nem csak szerintem. Mások szerint is, és szerencsére van is igény erre. Látjuk ismerősöknél is. Ha kiveszik ennyiért, miért adná ki olcsóbban bárki?

Az én lakásom nagyobb, a dolgaim elférnek rendesen (ott nem férnének), szintén jó helyen van. Azért is költözik ő ide, mert ez a "jobb" úgymond, valamint nekem sokkal több cuccom van, mint neki.

Eddig az egyetemmel piszkáltatok, most egy olyan lakás miatt, amihez semmi közöm és nem is én adom ki... ?

2021. máj. 16. 09:37
 230/305 anonim ***** válasza:
16%
De ha barátod is alig fér el a lakásában mégis miért kér ennyit érte?
2021. máj. 16. 09:40
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!