Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/305 anonim ***** válasza:
25%
*papírozzátok
2021. máj. 16. 08:54
 212/305 A kérdező kommentje:

A barátom lakása jó környéken van, 2 éve lett felújítva/átalakítva. Bútorokkal, berendezéssel együtt adja ki. Nem mondhatom neki, hogy a kb 500 ezres bérleti díj helyett kérjen el pár tízezer forintot.

Jó a kapcsolata a tesómmal, de szerintem ez pofátlanság lenne nagyon.

2021. máj. 16. 09:04
 213/305 anonim ***** válasza:
8%
Nagyon kényelmetlen lehet, hogy ő egy külön szobába van, elég gáz, ha ennyi befolyásolja a nemi életedet.A home offichoz meg egy gép kell, nem egy külön szoba. Ne csinálj már úgy, mint ha ezek akkora problémák lennének, mert marha unalmas már ez a siránkozáa
2021. máj. 16. 09:07
 214/305 anonim ***** válasza:
27%
500 ezres bérleti díj miért az a lakás beszélni is tud?
2021. máj. 16. 09:09
 215/305 A kérdező kommentje:

Számunkra problémák. Főleg, mert azt sem tudod, hogy a barátom mit dolgozik. De annyit elárulok, hogy nem egy laptop/táblagép kell a munkájához, aztán vígan elvan a nappaliban, vagy bárhol. Jó, hogy azt nem írod "megoldásként", hogy menjen le napközben és dolgozzon a kocsijában, ott egyedül lehet. :D

Had döntsük már el, hogy minket mi zavar és mi nem, mi kényelmes és mi nem.

2021. máj. 16. 09:10
 216/305 anonim ***** válasza:
22%

Fél milliós bérleti díj? Ugye csak elírtad a nullákat?

Nem hosszú távra, csak egy fél évre, amíg a tesód összeszedi magát. Talál munkát stb.

De a te döntésed. Csak ez is egy opció volt, a békés megoldásra. Nem látok bele a kapcsolatotokba.

2021. máj. 16. 09:11
 217/305 anonim ***** válasza:
15%
Azért 500 ezret semmilyen lakásért nem lehet elkérni. Pláne, hogy azt írtad, picike, el se férnétek. Jó környéken is max 150-200. Kiadnatok neki mondjuk 100-ért, és mindenki boldog.
2021. máj. 16. 09:12
 218/305 anonim ***** válasza:
16%
Remélem a párod lakását senki nem veszi ki
2021. máj. 16. 09:17
 219/305 A kérdező kommentje:

Számunkra pici.

A környék áraiból kiindulva simán lehet ennyit kérni és van, aki ki is fizeti ezt az összeget. Egyik barátnőmnek is abban a házban van lakása, ami kisebb is, erkély sincsen, 435-ért adta ki ismerősnek. Budapesti árak ezek, gondolom egy vidéki városban ilyen bérleti díjat tényleg nem fizetne ki senki.

2021. máj. 16. 09:17
 220/305 anonim ***** válasza:
10%
Biztos szobafestő és home officeba nyomja :D kb. annak kell egy külön szoba. Mi lenne, ha bejárnál órákra és nem zavarnád a munkába?
2021. máj. 16. 09:18
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!