Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/305 anonim ***** válasza:
20%

Mi lenne, hogy ha a sok felesleges cuccodat szelektálnád? Ha 50 nm-en minimum nem fér el tőlük, akkor az kacat.

És nem, nem fogod tudni kiadni a putritokat 500ezerért, sajnálom, hogy ezt tőlünk kell megtudnod

2021. máj. 16. 09:41
 232/305 A kérdező kommentje:

Mert van, aki majd kifizet ennyit is?

Aki meg nem, az nem nézelődik azon a környéken, vagy nem lesz elvárás neki a minőségi burkoló, fapadló, normális bútorok stb. Hanem jó az Ikea, a sima járólap és társaik. Egy lakásnál nagyon sok minden határozza meg a végső árat.

Utolsó, mi lenne, ha befognád? Semmi hasznosat nem írsz, árad belőled a keserűség. És szeretnél te olyan putriban lakni, mint a párom lakása. :)

2021. máj. 16. 09:43
 233/305 anonim ***** válasza:
69%

Végig tudtam, hogy mese az egész. Mostmár remélem mindenki másnak is világos.

500ért kiadható 50nm-es lakás, és az a rosszabbik. :-) Akkor abból 1 szobát nem gond kifizetni a tesónak.

2021. máj. 16. 09:53
 234/305 A kérdező kommentje:
Nézz szét akkor Budapest jobb kerületeiben, hogy mennyi a bérleti díj. :)
2021. máj. 16. 09:55
 235/305 anonim ***** válasza:
82%

500 ezerért kiadni?:-D ugye ezt csak poénból írtad?

Az én lakásom 80nm, a II. kerületben Józsefhegyen, 2 szoba nappali gardrób minőségi bútorokkal garázzsal, portaszolgálattal, és 230+rezsiért van kiadva. 500 ezerért itt az 5 szobás, minimum 200nmes, úszómedencés HÁZAK vannak kiadva, full minőségi bútorzattal (olasz márvány, lakberendezett stb) az erdő szélén csodás kilátással. Csak hogy tudj kalkulálni.

Látszik fogalmad sincs ap énzről, vagy pedig kamuzol.

2021. máj. 16. 09:58
 236/305 anonim ***** válasza:
67%
Azért az megvan mindenkinek miért akkora örök szerelemről beszél a kérdező? Mert ő nem olyan "rosszul választott" mint az anyja, hanem olyat akinek a lakását fél millióért ki lehet adni. :D lesznek itt még olyan pofára esesek a kis aranyasonak. Múltkor szeged belvárosában hirdettek egy kis putris lyukat 32 millióért. Le is ugattak gyorsan hogy csak attól mert valami jó helyen van még nem ér ennyit. KB így tudom elkepzelni a kérdezőt is, hogy azt hiszi csak a környék számít és milliókat nyereszkedhet rajta. Az egész jellemed úgy ahogy van gusztustalan.
2021. máj. 16. 10:01
 237/305 A kérdező kommentje:

Most csak azért is megnéztem az ingatlan.com-ot, és még ott is hirdetnek hasonló árkategóriában (mert gondolom azt nem kell mondjam, hogy nem minden tulajdonos ezt a platformot használja :) ):

[link]

[link]

Kinek mire van igénye, pénze, olyan lakást választ magának. Szerintem a párom már nagyfiú, képes eldönteni az itteni "segítőkész" válaszok nélkül is, hogy kinek szeretné kiadni a saját lakását és mennyiért. A nm-t és az árat is tájékoztató jelleggel írtam. Fogalmam sincs, hogy pontosan mekkora a lakás, és a párom is körülbelülre mondta, hogy mennyiért tudná kiadni.

Nagyon elkanyarodtak már sokan a témától, volt probléma az, hogy hogyan tanulok az egyetemen, hogy apám miért támogat, most éppen az a baj, hogy a barátom mennyiért adná ki a lakását... Nem értem, hogy emiatt miért engem támadtok, mikor nekem ahhoz semmi közöm?

2021. máj. 16. 10:03
 238/305 anonim ***** válasza:
13%
242-es igen észre közben még egy éve nincsenek együtt de már gyerek tervben van még nagyobb lakás nagyon
2021. máj. 16. 10:03
 239/305 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy már tervben van a gyerek, hanem hogy beszéltünk róla. Szerintem ezt jó tisztázni még a kapcsolat elején, hogy ki hogyan látja a jövőjét. És akkor nincs félreértés később sem.
2021. máj. 16. 10:05
 240/305 anonim ***** válasza:
63%
És a pasinak ilyen lakása van mint a linkeken?
2021. máj. 16. 10:06
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!