Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
 281/305 Pruty ***** válasza:
21%
Jól felültetek neki, rohadt egyértelmű hogy troll, eleinte hihetőbb, de a közepe és a vege fele szétment a sztori.
2021. máj. 16. 16:29
 282/305 anonim ***** válasza:
25%

Félre ne érts én csak nem értem. Szóval van egy féltestvéred, akit annak idején lelkiismeretedre figyelve nem akartad, hogy kollégiumba lakjon. Mi változott 1,5 év óta? Ja, hogy lett egy párkapcsolat? Akinek szintén van egy lakása? A testvéredet meg tanumányai elején utcára küldenéd, mert ugye írtad, hogy kb. 10 ezer és 15 ezer ft-ot kap? Kérdés, hogy hol tanul, nem tudom 10 ezer forintból szerintem manapság már a kollégiumi díjat sem tudja fizetni. Csak én nem értem? Attól most tekintsünk el, hogy a barátnőivel találkozik és írtad részegek a nappaliban?

Gondolom nem napi szintű.

Nem tudom milyen a testvéred, de gondolom nem rossz lány, azért anno neked is kellett volna ezt jobban meggondolni, mert attól függetlenül így ellentmondásba keveredsz önmagaddal és garantált, hogy a testvéred ezek után nem biztos hogy meg fog benned bízni.

Akkor minek mondtad neki, hogy menjen hozzád, és övé lehet a vendégszoba, ha mehetett volna kollégiumba? Így a szüleit is nehéz helyzetbe hozol a hirtelen döntés váltásoddal. Nem ő kérte te mondtad neki.

Nem érzed az ellentmondást?

Úgy viselkedsz vele, mint egy megvett kiskedvenccel akit bármikor kiraknál, csak mert neked lett egy pasid. Szép dolog hogy 1,5 évig támogattad, de akkor is necces, hogy jön egy pasi és a testvér máris utcára kerül már gondolatban.

A testvéred, családtag, egyetlen ember aki ha a jövőbeli pasijaidról kiderül az ellenkezője, ő az egyetlen aki mindig ott lenne neked, te most ezt sec perc alatt megvétózod saját magad ellen is, utcára tennéd csak mert lett egy pasid.

Őszintén szerintem ha ezt tudta volna ment volna inkább kollégiumba.

Én ilyen helyzetbe lennék bár én nem részegeskedtem volna a barátnőimmel a nappaliban, és cserébe takarítottam volna az egész lakást, és vettem volna kaját, és főztem volna, ha ezt tudtam volna az elején hogy te ilyen vagy, szalmaláng típusú testvér aki egy idő után a testvérével is ilyen, inkább mondtam volna neked azt, hogy nem, szép, és szomorúan gondoltam volna ezt hozzá, hogy szép felajánlás, csak tudom, hogy ez akkor hirtelen változna ha pasid lenne, és én lennék a szarba mert utcára kerülnék- aztán folytattam volna így inkább megyek kollégiumba.

Nem olvastam el mindent de szerintem ez a kérdés nagyon szomorú a testvérednek nagyon szar lesz utána érzelmileg, pláne, hogy nem ő kérte hanem te mondtad. Akkor kellett volna gondolnod a jövődre és az ő jövőjére. Szerintem ezek után változni fog a testvéri kapcsolatotok, nem fog benned bízni.

2021. máj. 17. 08:15
 283/305 anonim ***** válasza:
11%
*inkább mondtam volna azt, hogy nem, inkább megyek kollégiumba. És szomorúan gondoltam volna ezt hozzá, hogy szép felajánlás, csak tudom, hogy mézesmadzag típusú, mert ez akkor hirtelen változna ha padi lenne, és én lennék szarba mert utcára kerülnék.
2021. máj. 17. 08:19
 284/305 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező beleolvastam abba a megérti válaszba és abba is hogy troll kitalált fanfiction.

Azt tudod, hogy ez a valóságban még ha meg is érti a kapcsolatotok bár nem lesz kimondva egy megtört elszakadt kapcsolat lenne?

Pláne ha olvasná ezeket a válaszaidat, aminek ezek szerint a fele sem igaz.

Ha ilyeneket kitalálsz, akkor a testvéredről is lelkiismeret furdalás nélkül találnál ki necces dolgokat. Hogy te vagy a hu de jó nővér aki felkarolja szegény hugát. Tudtad hogy ezt nevezik nárcisztikus típusnak az ilyen embert? Aki eleinte nagyon kedves, már szinte annyira hogy a másik függő lesz tőle, aztán később kimutatja milyen, és komoly lelki károkat okoz a másiknak.

Óvatosabban kéne trollkodnod, mert ez a való életben még ha azt is mondja hogy megérti nagyon nehéz helyzetbe hoztad volna őt is és a szüleit is a te szalmaláng döntéseddel, pláne hogy tudod, hogy nekik nehezebb.

2021. máj. 17. 08:25
 285/305 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Már régen le van zárva a téma, nem kell ezen feszülni itt oldalakon át neked. De elég nevetséges, hogy szerinted ha valakinek testvére van, akkor élete végéig kéne elviselnie azt, hogy nála lakik, ott van szinte minden nap és egy perc magánélete sincsen.
2021. máj. 17. 09:24
 286/305 anonim ***** válasza:
14%
#282-nek minden szava igaz és reális, nem is értem, miért van lepontozva!!!
2021. máj. 17. 09:37
 287/305 anonim ***** válasza:
71%

Egyes válaszolok szerint támogassa csak a féltestvéret az a kötelessége aztam úgy jár mint ez a kérdező

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

2021. máj. 17. 12:24
 288/305 anonim ***** válasza:
20%

Írtam kérdező hogy én nem olvastam el mindent csak az első oldal válaszait és az utolsó oldalaknál mikor írták hogy kamu.

Amugy a mostani valaszoddal kerultel ellentmondasba: "Nem kell eltartanom élete végéig"

Az elejen meg te írod hogy te mondtad neki hogy költözzön oda mert segíteni akarod míg tanul. A vendégszobát te nevezted ki az ő szobájának nem ő. A szüleit is ezzel a hirtelen váltással hülye helyzetbe hoztad.

Azt akartam írni a hosszabb válaszommal hogy ne tégy olyat aminél ugy is tudod hogy váltani fogsz. Tudtad hogy az egyetem vagy a fősuli nem 1,5 év azt viszont nem hogy ha pasid lesz tök ellenkezően fogsz róla írni. Szerintem az necces hogy neked is van ingatlanod a párodnak is és a testvéredet hoztad kellemetlen helyzetbe hogy akkor menjen világá mert neked már barát van. Egy önhibáján kívüli váltás is nehéz de ez hogy a testvere vagy még nehezebb, ami a tanulmányokra is kihat.

Ezt mind megérteném ha ő akart volna odamenni, ő nevezte volna ki a vendégszobát sajátjaként és stb. De nem egy embert hozod kellemetlen helyzetbe hanem a szüleit is ha tényleg csak 10 vagy 15 ezer forintot tudnak neki csak adni a kamu kérdés alapján. Majd elolvasom az egészet. Egy koli sem olcsó nemhogy egy albérlet manapság.

Szegény testvert kidobott kiskedvencnek nezed. Megérti biztos mert kamu mint ahogy irtak nem olvastam meg az egeszet de majd elolvasom biztos lehetsz benne hogy a valosagban attol fuggetlenul utana mar nem bizna benned a testvered es lehet hogy ezt te eszre se venned.

2021. máj. 17. 12:25
 289/305 anonim ***** válasza:
12%

Elozo valaszolo az egy teljesen mas helyzet. Ott ra volt kenyszeritve gyerekkent hogy ossza meg amije van. Itt a testver jo helyzetbe van es sajat dontese volt hogy befogadja a testveret es segit neki mig tanul. Nem a testvére kérte sőt azt irta hogy a testvere "megérti", de attól még boritékolhatja a nővére hogy a testvére csalódott benne mint emberbe és teljesen jogosan. Első évek egyezemen, fősulin nagyon nehezek most meg a nyakaba akasztott koltozessel is neccesse tette neki ezt nem csak lelkileg de anyagilag is. Ha meg igaz lenne akkor ott lenne vége a tanulmanyansk mert 15 ezer forintbol nem tudna hol lakni meg koliba se.

Óriási a különbség.

2021. máj. 17. 12:32
 290/305 anonim ***** válasza:
89%

* egyetemen

* tanulmanyanak

Ja ee van olyan egyetem vagy fősuli ami mellett dolgozni se tud mielott valaki ezzel jönne.

2021. máj. 17. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!