A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
255-ös, pontosan! :)
A barátom szerint néhány válaszoló itt már jobban túlreagálja a kérdést, mint a tesóm fogja amúgy. Felesleges ez a feszültségkeltés.
Ha te is és a pasid is ilyen gazdagok vagytok, akkor itt az égvilágon semmi probléma nincs.
Kiadjátok a csodakérót 500-ért, a tesónak meg fizettek egy átlagos fél albérletet 70-80-ért.
Jézusom:D
Azért elég beteges, hogy sokak szerint nem csak az apám kötelessége lenne támogatni másnak a gyerekét, hanem még a barátomnak is. Persze, mert mi nem pénzből élünk...
Le a kalappal a kérdező előtt, hogy egy 200+ hozzászólásos trollkérdést össze tudott hozni! 😂
Van itt minden, amire dőlnek a kommentelők: Egyetemista lány, akinek az apukája 20 évesen a segge alá tolt egy 70+ négyzetméteres lakást, proli nevelőapa, aki még egy szobabérléssel se tudja támogatni a kistesót, a tesó felhozza piálni és hányni a barátait. Ja, a barátod meg valami milliomospalánta, ha már 27 évesen 100 milliós ingatlanon üldögél, ami nem elég két embernek.
Ha jóindulattal feltételezem, hogy nem kamu a kérdés, akkor egyszerű a helyzet. Beszélsz a tesóval ÉS a szüleivel, hogy nyár végéig másik helyet kell találniuk. Egy szavuk se lehet, másfél évig a lakhatásáról és a kajájáról is te (illetve az apád) gondoskodott. Én jelenleg nagynénémék lakásában élek, fizetve a rám eső rezsit + kedvezményes lakbért. Ha azt mondanák, hogy szeptembertől nem tudok itt lakni, megköszönném, hogy eddig ott lakhattam és szó nélkül kezdenék el keresni másik helyet. Addig vissza se gyere kommentelni, amíg nem beszéltél a tesóval, 5 perc alatt el lehet intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!