Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/305 anonim ***** válasza:
12%
Azért is vannak szerintem néhányan felháborodva mert egy olyan lakásból akarod ki tenni a fél tesód amiért te nem dolgoztál meg hanem apád vett nem mindenki ilyen szerencsés ebben az országban hogy mindenki kapjon lakást azért mert 18 éves lett neked apád nélkül lenne lakásod? Mit szólnál ahhoz ha te lennél az a bizonyos fél testvér akinek költöznie kell?
2021. máj. 15. 22:36
 192/305 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok párod lassan vissza mehet dolgozni az irodába mert kezd csillapodni a járvány lehet nem kell majd az a dolgozó szoba
2021. máj. 15. 22:41
 193/305 anonim ***** válasza:
97%
ha megtiltod, hogy lányt hozzon fel, még magától is el fog menni.
2021. máj. 15. 22:44
 194/305 anonim ***** válasza:
94%
197-es, ha te egy ruhát ajándékba kapsz, akkor szó nélkül, rendszeresen kölcsön kell adnod azt mindenkinek, aki nem kapott? Milyen hülye logika ez? :D Az, hogy a kérdező kapott egy lakást, a leghasznosabb dolog, amit egy szülő tenni tudott a gyerekéért, ha veled ezt nem tudták megtenni, nagyon sajnálom, nem indul mindenki egyforma esélyekkel, de nem kell ezért már 20 oldalon keresztül szapulni. Öcsém is kapott lakást szüleimtől, nekem szerencsére nem volt rá szükségem, de ha ott laknék és a testvérem (édestestvérem) adna három hónap haladékot, hogy költözzek ki,mert a párjával lakna inkább ott, közel se hisztériáznék ennyit, amennyit itt te most lenyomtál. Felnőtt emberek, teljesen természetes, hogy saját életet akarnak. Féltesó is dolgozhatna félállásban, adhatott volna bele a rezsibe, őt valahogy nem látom úgy elővéve emiatt...
2021. máj. 15. 23:34
 195/305 anonim ***** válasza:
10%

Látom a nagy többség szerint ki kell vágni a féltesót, mint macskát szarni.

Végülis, adott egy fiatal pár, 1-1 lakással, hát miaz már, hogy segítsék egyikük testvérének lakhatását!

Keressen egy lakótársat a féltesó és költözzenek a pasi lakásába. Bejön egy fél albérleti díj, plusz nem kell máshová fizetni a féltesó után.

2021. máj. 15. 23:40
 196/305 anonim ***** válasza:
10%
200-as nem feltétlenül azzal van a baj hogy a lakásból elküldi a testvért hanem az hogy nem biztos hogy fog kapni egy kolit albérlet eléggé drága mert ha mondjuk ha az egyetem közel van vagy helyben kolit nem kap és egy lakás és egy ruha között van különbség ezt nekik kell meg beszélniük hogy hogyan tovább
2021. máj. 15. 23:50
 197/305 anonim ***** válasza:
99%
201, ez szép de áruld már el milyen jogon dönti el bárki is hogy a kerdezo pasija csak egy fel bevetelre tartson igényt? Mert gyanítom ő az egész lakas bevetelére számít. Ez azert túlzás.
2021. máj. 15. 23:55
 198/305 anonim ***** válasza:
98%
202-es, ebben abszolút egyetértünk, hogy nekik kell megbeszélniük. De arra hivatkozva maradni, hogy nagyon nehéz pecót találni, úgy, hogy meg se próbálta, az se működik. Koleszt el lehet intézni, (nekem is most kellett és sikerült) kérvényt kell írni és előbb-utóbb találnak helyet. Próbálkozzon, keresgéljen és majd ha nem talál semmit és ennek ellenére dobják ki, az megint más lesz.
2021. máj. 16. 00:39
 199/305 anonim ***** válasza:
18%
204-es pedig pl én kolit nem kaptam pedig adtam be kérvényt meg várólistát is és mégsem aztán két fiúval éltem egy olyan lakásban aminek még normális fürdője sincs albihoz nagyon sokszor kauciót is kell fizetni ezt nem teheti meg mindenki
2021. máj. 16. 01:03
 200/305 anonim ***** válasza:
17%
Kár, hogy nem apukád nevén van a lakás. Akkor senki sem kérdőjelezné meg annak jogosságát, hogy a féltesódnak költözködnie kell, ha a tulajdonos azt mondja.
2021. máj. 16. 06:33
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!