Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/305 A kérdező kommentje:
Persze, mert ez így működik. Ennyi erővel szeretetszolgálatként is működhetne rögtön, nem?
2021. máj. 15. 19:36
 162/305 anonim ***** válasza:
22%

Mi az hogy kerülgetni? Normális testvér kapcsolatban nem úgy érzi az ember hogy kerülgetni kell a másikat bzd. Nem szereted. Ilyen egyszerű.

Évekig? Borzasztó. Mert olyan nagyon sietni kell a kapcsolatban mikor még te is egyetemista vagy. Kidobod a tesot és lehet hogy 3 hónap múlva dob a pasi. Aztán ott maradsz egyedül a lakasodban tesó, család, pasi nélkül. De jó ötlet.

2021. máj. 15. 20:01
 163/305 A kérdező kommentje:

Egy két hálószobás lakásban igenis kerülgetni kell. Nem három emelet van három emberre.

És igen, szerintem borzasztó évekig úgy élni a saját lakásomban, hogy nekem az nem kényelmes, nem erre vágyom. Ha meg terhes lennék, amíg ő egyetemre jár, akkor is az lenne az elvárt, hogy mi lakjunk hárman egy szobában, babával együtt, nehogy őt megzavarjuk, nem?:D

2021. máj. 15. 20:06
 164/305 anonim ***** válasza:
98%
Igen, kerülgetni. Bármennyire kedves vendég, három napig untig elég. Ha még nem szeretné, ahhoz se lenne semmi közünk. Teljes joga van azt beköltöztetni a lakásába, akit akar.
2021. máj. 15. 20:07
 165/305 anonim ***** válasza:
23%
Figyelj, szerintem ezeken a kérdéseken akkor kellett volna gondolkoznod amikor odaköltöztetted magadhoz. Úgyhogy költöztesd ki nyugodtan, mondd meg neki, hogy ezért és ezért majd ekkor és ekkor el kellene költöznie, ezzel nincs gond, mondd meg neki. Csak ezt a felháborodottságot nem értem benned, mert gyakorlatilag kizárólag magadnak köszönheted az egész szituációt.
2021. máj. 15. 20:09
 166/305 A kérdező kommentje:
Én néhány válaszolót nem értek, hogy ők mit gondolnak? Hogy mégis meddig kéne ezt elviselnem? Ideköltözött, mert akkor volt hely, de már nincs és kényelmetlen lenne nekünk. Erre páran úgy nekem esnek, mintha ez nem az én lakásom lenne, hanem a testvéremé és úgy akarnám, hogy elköltözzön.
2021. máj. 15. 20:11
 167/305 anonim ***** válasza:
27%
Azt gondolják, hogy úgy írsz mintha valami áldozat lennél, akinek a nyakába sózták a testvérét, hogy szállásolja és tartsa el... miközben ez egyedül a te döntésed volt, te vállaltad önként és most mártírkodsz.
2021. máj. 15. 20:14
 168/305 anonim ***** válasza:
18%

Tudod ez olyan mint pl ha egy 14 éves és egy 50 éves jönne össze. Jogilag rendben van, erkölcsileg gusztustalan. Jogilag kidobhatod a testvéred is, erkölcsileg gusztustalan.

Nem kell kerülgetni egy két szobás lakásban. Bőven ellehetnetek ha nem utalnad mint a szart és nem lennél ilyen elkényeztetett. Látszik hogy mindent megkapsz amit kiejtesz a szadon. Azok az emberek szoktak ilyen élő fába belekötők lenni. Hova akarsz már gyereket te szerencsétlen? Friss kapcsolatban egyetemistakent? Gratulálok, erre van eszed.

2021. máj. 15. 20:16
 169/305 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem hordana fel a srác ittas tinédzsereket, akik nyilván botrányoznak, nem volna vele baja szerintem. Senkinek sem tetszene, ahogy a kérdező írja, hogy hazamegy, és a nappali tele részegen viháncoló csajokkal. A fiú nem normálisan viselkedik a testvére ingatlanában. Ezt rögtön le kellett volna tiltani nála. Most már nem lesz képes megérteni.
2021. máj. 15. 20:21
 170/305 A kérdező kommentje:
De ha a mi életünkbe ez a lakótársasdi már nem fér bele, kényelmetlen, akkor miért ne mondhatnám, hogy itt a vége és szeretném, ha a nyár folyamán elköltözne? Nem azt mondtam, hogy hétfőn nem akarom már itt látni, vagy hogy soha többet ne beszéljünk. De nekünk ez már sok, szeretnénk kicsit nyugisabb életet, kettesben.
2021. máj. 15. 20:22
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!