Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/305 anonim válasza:
99%

Szerintem nagyon rendes tőled, hogy gondoskodtál eddig a testvéredről! Én hálás lennék érte a helyében és elfogadnám, hogy össze szeretnél már költözni a barátoddal. Még akkor is, ha ez azt jelentené, hogy nekem mennem kell.. Nyugodtann mond el neki, hogy mit szeretnél! Meg kell értenie.

A továbbiak már a szülei felelőssége, nem a tiéd!

2021. máj. 15. 18:03
 152/305 anonim ***** válasza:
98%

Most legalább megtanulod, hogy ha segíteni akarsz az embereken, akkor csak kihasználnak, és a végén úgyis te leszel a rossz...

Ha simán csak kiadtad volna azt a szobát valakinek mert a TIÉD, akkor az albérlőnek semmi baja se lenne azzal, hogy ősztől máshova kell mennie.

De mivel ingyen odaadtad egy rokonnak, így már te vagy a legrosszabb, ha az ingyenélőt kiteszed. :)

Az hogy a kérdezőt ki pénzeli (az apja, vagy dolgozik-e) az nem releváns. Attól még neki nem kötelessége mást eltartani. Ha úgy döntött volna hogy neki kell az a 2 szoba, mert szüksége van rá, és nem fér be még egy személy, akkor a féltestvér hol lakott volna az elmúl 1.5 évben? A lakás az övé egyedül. Nem közös, mert nem a közös szülőtől van. Ezen túl nincs amit ragozni ezen.

2021. máj. 15. 18:07
 153/305 anonim ***** válasza:
91%

Ez tisztára az a felállas, mikor a suliban rendszeresen odaadod a házit valakinek (másolási célból), s miután ezt a szokásod abbahagytad, mert megelégelted azt hogy te csak adsz, de cserébe semmit se kapsz, elvagy küldve a francba a másik által.

Pedig ő kapott egy csomó házit tőled, teljesen ingyen, nem cserélgettétek a házikat, vagy valami. Teljesen ingyen kapott tőled valamit, s ahogy ez megszűnt, a szemében te vagy a legrosszab, mert már nem segítesz. Itt a kulcsszó a "már". Nélküled mit csinált volna addig az illető? Megbukott volna a sok házihiány miatt...

Ez a sztori is pont ilyen csak egy lakás van a középpontban s felek történetesen féltestvérek.

2021. máj. 15. 18:17
 154/305 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem kell túlgondolni a dolgot, pláne nem szabad halogatni. Én azt tartanám korrektnek, hogy minél előbb üljetek le beszélni és vázoljátok fel a tényeket, hogy ez és ez a probléma, valami megoldást kellene találni rá. Én azt mondom, hogy érdemes lenne a szülőket is belevonni a beszélgetésbe, hiszen akkor a testvéred még max. rájuk tud számítani anyagilag. Az addig teljesen rendben van, hogy együtt szeretnétek lakni a pároddal és szeretnétek, ha a testvéred elköltözne. Viszont azt neked is látnod kell, hogy azért ez az ő helyzetében (ha nincsen lakása, ha nincsen lakással rendelkező párja/rokona stb., ha nincsen pénze és a családja sem tudja támogatni nagy mértékben) nem egy egyszerű dolog. Maximum diákmunkát tud vállalni a nyáron vagy esetleg az egyetem mellett, de akkor is ugyanúgy lakni kell valahol és fizetni a megélhetési költségeket. Úgyhogy én megvárnám, amíg talál egy biztos lakhatási lehetőséget és az anyagiak tisztázódnak, esetleg az első hónapban anyagilag is segíteném amennyiben ez szükséges és majd azt követően költöztetném csak ki, addig maradhatna nyugodtan. Lehet, hogy neked már sok vele, számolgatod a heteket stb., de én azt gondolom, hogy ennyi idő után az az időszakot már ki lehet bírni és ennyit az ember megtehet. Máskülönben mégis mit tudnál tenni, kiteszed az utcára? Szóval ne értsd félre, én nem tartalak emiatt rossz embernek stb. és nem a te kötelességed a testvéredről gondoskodni, eddig is nagyon rendes volt tőled mindez, csak szerintem már az alap felállás is problémás volt és ezek után már nagyon nehéz jó megoldást találni. Szép dolog, hogy önzetlenül segítettél neki ennyi mindenben, de szerintem ezt már nem szép dolog felhánytorgatni vagy a szemére vetni. Eleve meg kellett volna beszélni, hogy milyen szabályok mentén szervezitek meg a közös életet és egyáltalán mennyi időre tervezitek őt elszállásolni, eltartani... azért számíthattál rá, hogy az egyetem végégig laknia kell valahol. Úgyhogy a kommunikáción és a tervezésen szerintem elég sok minden elcsúszott, persze ezen már nem lehet változtatni. A lényeg az, hogy minél korábban kellene ezt közölnöd vele, hogy legyen idő valami megoldást találni.
2021. máj. 15. 18:25
 155/305 anonim ***** válasza:
80%
Olyan klassz ez a szidalmazás a testvér felé. Nem ő kérte hogy ott lakhasson. A kérdező hívta oda. Ha értelmes ember, márpedig elvileg az, ha egyetemre jár, azt is megérti, ha vége.
2021. máj. 15. 18:37
 156/305 anonim ***** válasza:
93%
160, lehet hogy a testvér megérti de sok valaszoló nehezmenyezi es szapulja a kerdezot.
2021. máj. 15. 18:51
 157/305 anonim ***** válasza:
17%
160-as Amúgy igen, nekem még ez nem szimpatikus ebben. Nem a kérdező testvére vagy annak a szülei kérték meg a kérdezőt, hogy ott lakhasson, hogy fizesse neki a rezsit, vegyen neki kaját stb. Ezt mind a kérdező ajánlotta fel segítségként a testvérének, ami egy szép dolog. Ezt számon kérni rajta vagy, ahogy sok válaszban leírták, hogy kihasználja meg elvárja stb., nem helyes azt gondolom.
2021. máj. 15. 18:54
 158/305 anonim ***** válasza:
16%

Az tény hogy nem a kérdező hibája hogy a féltestvere szülei nem tudják/akarják támogatni a gyereküket.

Tény hogy sem neki sem az ő apjának nem kötelessége ezt megtenni helyettük.

De basszus, nagyon jól tudod hogy ha ezt megleped a tesód vagy utcára megy vagy nem tudja befejezni a főiskolát.

És mindezt miért? Mert a faszinak nem elég egy íróasztal, kell egy egész szoba.

Komolyan az ő rigolyaja fontosabb mint a testvéred?

Jogod van megtenni. De én nem tudnék tükörbe nézni a helyedben. Nem a tesód tehet erről a sziturol, de ő lesz az egyetlen aki megszivja. Őt bünteted amiért anyad egy szerencsétlen luzer.

2021. máj. 15. 19:28
 159/305 A kérdező kommentje:
Nem a páromról van szó, hanem a kapcsolatunkról. Kettesben szeretnénk élni normális életet. Meddig kéne még a testvéremhez alkalmazkodjunk? Osztatlan képzésen van, bőven van még neki hátra belőle. Akkor még éveken keresztül alkalmazkodjunk hozzá, kerülgessük a lakásban, éljünk hárman úgy, hogy mi nem erre vágyunk?
2021. máj. 15. 19:32
 160/305 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező kérd meg apucit toljon alád még egy lakást...
2021. máj. 15. 19:34
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!