A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?
Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.
Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.
Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?
Szerintem nagyon rendes tőled, hogy gondoskodtál eddig a testvéredről! Én hálás lennék érte a helyében és elfogadnám, hogy össze szeretnél már költözni a barátoddal. Még akkor is, ha ez azt jelentené, hogy nekem mennem kell.. Nyugodtann mond el neki, hogy mit szeretnél! Meg kell értenie.
A továbbiak már a szülei felelőssége, nem a tiéd!
Most legalább megtanulod, hogy ha segíteni akarsz az embereken, akkor csak kihasználnak, és a végén úgyis te leszel a rossz...
Ha simán csak kiadtad volna azt a szobát valakinek mert a TIÉD, akkor az albérlőnek semmi baja se lenne azzal, hogy ősztől máshova kell mennie.
De mivel ingyen odaadtad egy rokonnak, így már te vagy a legrosszabb, ha az ingyenélőt kiteszed. :)
Az hogy a kérdezőt ki pénzeli (az apja, vagy dolgozik-e) az nem releváns. Attól még neki nem kötelessége mást eltartani. Ha úgy döntött volna hogy neki kell az a 2 szoba, mert szüksége van rá, és nem fér be még egy személy, akkor a féltestvér hol lakott volna az elmúl 1.5 évben? A lakás az övé egyedül. Nem közös, mert nem a közös szülőtől van. Ezen túl nincs amit ragozni ezen.
Ez tisztára az a felállas, mikor a suliban rendszeresen odaadod a házit valakinek (másolási célból), s miután ezt a szokásod abbahagytad, mert megelégelted azt hogy te csak adsz, de cserébe semmit se kapsz, elvagy küldve a francba a másik által.
Pedig ő kapott egy csomó házit tőled, teljesen ingyen, nem cserélgettétek a házikat, vagy valami. Teljesen ingyen kapott tőled valamit, s ahogy ez megszűnt, a szemében te vagy a legrosszab, mert már nem segítesz. Itt a kulcsszó a "már". Nélküled mit csinált volna addig az illető? Megbukott volna a sok házihiány miatt...
Ez a sztori is pont ilyen csak egy lakás van a középpontban s felek történetesen féltestvérek.
Az tény hogy nem a kérdező hibája hogy a féltestvere szülei nem tudják/akarják támogatni a gyereküket.
Tény hogy sem neki sem az ő apjának nem kötelessége ezt megtenni helyettük.
De basszus, nagyon jól tudod hogy ha ezt megleped a tesód vagy utcára megy vagy nem tudja befejezni a főiskolát.
És mindezt miért? Mert a faszinak nem elég egy íróasztal, kell egy egész szoba.
Komolyan az ő rigolyaja fontosabb mint a testvéred?
Jogod van megtenni. De én nem tudnék tükörbe nézni a helyedben. Nem a tesód tehet erről a sziturol, de ő lesz az egyetlen aki megszivja. Őt bünteted amiért anyad egy szerencsétlen luzer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!