Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A barátommal összeköltöznénk,...

A barátommal összeköltöznénk, hogy mondjam meg a tesómnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk, én kicsit nagyobb előnnyel tudtam indulni az életben az apám által. A lakást is ő vette nekem, az enyém. Viszont nem éreztem fairnek, hogy én itt lakok egyedül egy 2 hálószobás lakásban, közben a tesóm meg koliba költözne a halál f.szán. 1,5 éve költözött be. Nekem nyáron lett egy párkapcsolatom, és időszerűnek tartjuk, hogy ne az legyen, hogy hol nálam, hol a páromnál alszunk, hanem legyen egy közös otthonunk. Ő költözne hozzám.

Már április óta szó van róla, többször megjegyeztem a testvérem előtt is, hátha megkérdezi, hogy a továbbiakban mi hogyan képzeljük ezt el, de semmi... A barátom szerint úgy van vele, hogy úgyis két hálószoba van, elférünk hárman. És hogy ezt a beszélgetést nekem kell majd kezdeményezni... Viszont én ebben annyira béna vagyok, mindig kerülöm a kínos szituációkat, beszélgetéseket. Nem akarom megbántani, nem is mondanám azt, hogy akkor hétvégén pakoljon és hétfőtől nem lakhat itt, mert július-augusztus környékén kéne csak elköltöznie.

Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?

2021. máj. 15. 13:37
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/305 anonim ***** válasza:
11%

96!

Valóban. Igaz, az elején még a kérdező fizetett mindent, most meg már apuka.

2021. máj. 15. 15:45
 102/305 A kérdező kommentje:

"Egyetemisták vagyunk, de nem tudom, hogy most a covid miatt szeptembertől mehet a kollégiumba?"

Leírtam pedig. Kinyomtassam, szövegkiemelővel bejelöljem, elküldjem postán is?

2021. máj. 15. 15:46
 103/305 anonim ***** válasza:
18%
Én erre csak azt tudom mondani, hogy boldog vagyok, hogy nem ilyen testvér jutott nekem mint a Kérdező.
2021. máj. 15. 15:47
 104/305 anonim ***** válasza:
14%
Egyetemistaként mehetne az értő olvasás, ugyanis konkrétan ezt irtam: "Nem láttam sehol, hogy egyetemre járnál-lehet elsiklottam felette..."
2021. máj. 15. 15:47
 105/305 A kérdező kommentje:

Nem száll be az anyám semmivel. Mikor elkezdtem az egyetemet, 20-30 ezreken ment otthon a vita, meg az elszámoltatás, hogy mire költöm a pénzem. Úgyhogy én azóta egy forintot sem kérek az anyámtól, mert ő képtelen úgy adni, hogy a mostohaapám orrára ne kösse, ne beszélje meg vele.

Az apám meg ad annyit, amennyit kérek és nincs vita sem. Egyszerűbb így.

2021. máj. 15. 15:48
 106/305 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem egyetemistáknak hót fölösleges külön lakás, úgy sem vagytok ott egész nap, ez csak hiszti, hogy dolgozó szoba kell. Mi garzonba lakunk, mindketten home officaba dolgoztunk, bőven elfértünk. 1 éve se vagytok együtt, közel sem bizros, hogy örökké fog tartani
2021. máj. 15. 15:49
 107/305 anonim ***** válasza:
90%

Ebben a helyzetben az a legnagyobb gáz, hogy a kérdező apja fizette a rezsit és a kaját arra a gyerekre is, akihez semmi köze. Ha erre holnaptó nem lenne hajlandó, az is teljesen normális lenne.

Kérdező, ha a szülőknek nem tetszik, hogy innentől el kell tartaniuk a saját gyereküket, akkor mondd meg a mostohaapádnak, hogy kaphatnak (a feleségével,közösen) egy számlát az elmúlt 1,5 évről, mert egy szülőnek igenis kötelessége eltartani a gyerekét, és ócska proli dolog máson élősködni.

Már az is nagy szívesség lett volna, ha a tesóm úgy lakott volna ott, hogy a szülei fizetik a rá eső rezsit és kaját. De így tisztán pofátlanság.

2021. máj. 15. 15:50
 108/305 A kérdező kommentje:
Miért ne lennénk itt? Én még a rendes időszakban is sokkal effektívebben tanultam egyedül, úgy, hogy előre megszereztem a jegyzeteket és beosztottam, hogy mit, mikor fogok tanulni, ismételni. Egy kezemen megszámolom azokat a tárgyakat, amikből bejártam előadásra. Had döntsük már el mi, hogyan akarunk élni és kivel az én lakásomban. :D
2021. máj. 15. 15:51
 109/305 anonim ***** válasza:
88%
107, had döntsék már el mennyit használják a lakást.
2021. máj. 15. 15:57
 110/305 anonim ***** válasza:
91%
Ha a felteso egyke lenne,vagy a kerdezonek nem lenne lakasa,akkor vajon hogyan oldanak meg a teso lakhatasat?Nyilvan talalnanak valami megoldast,most is azt kell tenniuk.Masfel evet igy is sporoltak mar a kerdezon.
2021. máj. 15. 15:58
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!