Anyám nem enged felmondani mit tegyek?
Kerdező kérdem én megérte? 3 hetet eldobtál... most mit mondtak? 18 évesen mehetsz? Akkor mar nem 3 hét lesz....
En sajnálom, hogy a sok kisgyerek tanacsat fogadtad meg, es nem azoket, akik adtak valami ötketet .... pl bird ki 3 hetet, vagy keres mást.... de neg csak az en tanacsomat se, higy beszelj szüleiddel, hogy elvezni szeretned a nyarat... egy válasz attol még hasznos lehet, hogy a sok unatkozó kölyök lepontozza....
Sajnalom es sok sikert 18 utánra.....
Legyen ugy, de nem lesz egyszerű.....
Neked meg plane nem...
"Igazad van, de az is lehet anyja döntése, hogy kaja nuku, takarítás nuku, ingyen lakás nuku!" - persze, MAJD MIUTÁN megszűnik a tartási kötelezettsége... túl sokat képzelnek magukról manapság a kedves szülők...
Csak mint a kedves gyerekek...a tartási kötelezettség kimerül abban hogy legyen neki meleg étel(nem, nem kedvenc, drága kaja meg pizza) legyen méretben passzoló ruhája(nem márkás, nem divatos, nem a gyerek ízlése a célnak megfelel a legolcsóbb turkálós is) és meleg víz meg fűtés.
De nem tartozik bele, az internet, a kábeltv, a zsebpénz, a márkás ruhák, a bulizás, az édesség, a mobiltelefon stb....
#42, már megválaszolták... tudod, egyetlen gyerek sem tehet arról, hogy milyen szülőket dobott neki a sors, ezen gondolkodj el.
Pontosan, mint ahogy a szülő se tehet arról hogy neki milyen gyereket dobott a sors..ha azt állítod a gyereknek nem kell tisztelnie, szeretnie a szülőjét csak mert a szülője, akkor fordított esetben a szülőnek sem kötelessége szeretnie a gyerekét csak mert megszületett, közben meg lusta, bunkó ingyenélő, akinek csak jogai vannak de kötelessége egy sem. Pl ha te lennél a gyerekem akkor már ezerszer elátkoztam volna a napot mikor megfogantál.
Az én gyerekem tudja hogy mik a jogai, és mik a kötelességei is. És nálunk ez a kettő egyensúlyban van egymással. Azt is tudja hogy ha nem teljesíti a kötelességeit akkor a jogaitól is elköszönhet. Viszont ha megcsinálja a dolgait, esetleg szó nélküli plusszokat is, akkor még több jogot kaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!