Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem enged felmondani...

Anyám nem enged felmondani mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tehát kipróbáltam diákmunkán milyen a gyári munka de kiderült hogy cseppet sem nekem való a monoton fizikai munka. Anyámnak mondtam hogy ezt a hetet ledolgozom és utána felmo0ndok de ő megtiltotta es azt mondta sulikezdésig mennem kell mert kell a pénz itthonra hiába utálom és nem bírom.

2017. aug. 3. 05:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/103 anonim ***** válasza:
81%
Jajjmár, nem kell itt mártíromkodni. Nyilván, ha létszükség, és a család fennntartásához kell akkor kibírja az ember, bár biztosan nem fog sok múlni még 3 heti diákmunka béren, hisz ez úgysem tartós. Még tini a kérdező, miért kell ennyire rosszindulatunak lenni? Egyszerűbben is meg lehetett volna oldani az ilyet, anyukát nem kellett volna beavatni, egyszerűen kirugathattad volna magad (azt a legkönnyebb) és akkor nincs min vitázni. Irónia OFF. Nem, nem vagyok gyerek, egykorú a kérdezővel a nagyobbik gyerekem, nem a fán terem itt sem a pénz, de mivel nem akart dolgozni nyáron, nem zavartam el én sem, elég volt neki suli után a 3 hét gyakorlat az aszfaltolvasztó hőségben, hadd maradjon gyerek amíg lehet. Természetesen lehet diákmunkázni és nagyon hasznos, tanulságos dolog, de kierőszakolni nem volna szabad, előbb-utóbb kikerül a munka világába mindenki, nyilván jó tapasztalatot gyűjteni, de egy nyögvenyelős, kikövetelt gyári robot tizenévesen semmiféle munkamorált a jövőre nézve nem fog egy 17 éves kamasz agyába vésni, maximum utálatot és frusztrációt okoz.
2017. aug. 3. 10:30
 32/103 anonim ***** válasza:
70%
"30: a csalad nem egyiranyu utca, az egy szovetseg," - khmmm... egy szövetség tagjait végképp az önkéntesség és a szabad döntés jellemzi, akivel én szövetséget alkotok, az a párom, mert mi ketten tényleg önként és szabad akaratunkból vállaljuk egymást erényeinkel és hibáinkkal egyetemben.
2017. aug. 3. 10:43
 33/103 anonim ***** válasza:
26%

Azért mondta ezt, mert rászorultok a pénzre vagy legalábbis nagy könnyebbséget jelentene a te fizetésed.

Ha találsz másik munkát, akkor nem hiszem, hogy anyukád kifogásolná, hogy elmész a gyárból.

2017. aug. 3. 10:48
 34/103 anonim válasza:
83%
Számtalan lehetőség kínálkozik a diákok számára a nyáron, ha nem tetszik böngészd az internetet, jelentkezz más, olyan jellegű munkakörre ami szerinted jobban testhezálló, ha lesz valami biztosra akkor pedig ezt a jelenlegit hagyd ott.
2017. aug. 3. 10:53
 35/103 anonim ***** válasza:
28%

" "Igazad van, de az is lehet anyja döntése, hogy kaja nuku, takarítás nuku, ingyen lakás nuku!" - persze, MAJD MIUTÁN megszűnik a tartási kötelezettsége... túl sokat képzelnek magukról manapság a kedves szülők... "

Hát igen. a szülőknél már csak a NÉMELYIK gyerek képzel többet magáról- azt , hogy a szülő köteles évtizedekig mindent alájuk tolni, cserébe se otthoni segítséget. se tanulást, se munkát nem várhat el, mert "nem ők akartak megszületni"

2017. aug. 3. 11:01
 36/103 anonim ***** válasza:
23%
Hogy mit tegyél? Hagyd ott, ha szar a meló, de anyád asztalához se ülj le, mert hogy adja már ki magát, hogy a munka büdös, de anyád zabálnivaló meg jól jön.
2017. aug. 3. 11:03
 37/103 anonim ***** válasza:
85%
Nézz helyette egy másik melót (ha már muszáj dolgoznod) és ha felvettek akkor hagyd ott az előzőt!
2017. aug. 3. 11:17
 38/103 anonim ***** válasza:
77%
#36, nézd, hogy egy szülő mire köteles és mit vállal azzal, ha gyereke lesz, az elég közismert mindenki számára, szóval nem igazán van helye utólagos lábrázásnak ez ügyben.
2017. aug. 3. 11:19
 39/103 anonim ***** válasza:
26%

De akkor ne várd el, hogy a bulit, cipöt uj telot stb megvegye.

De ez hogy van, ha dolgozni kell, akkor gyerek vagy, ha meg partizni és kimaradni, ajjor meg mér felnött? Hát melozni is legyél az, ne hisztizz!

2017. aug. 3. 11:39
 40/103 anonim ***** válasza:
55%

#32: "Természetesen lehet diákmunkázni és nagyon hasznos, tanulságos dolog, de kierőszakolni nem volna szabad, előbb-utóbb kikerül a munka világába mindenki, nyilván jó tapasztalatot gyűjteni, de egy nyögvenyelős, kikövetelt gyári robot tizenévesen semmiféle munkamorált a jövőre nézve nem fog egy 17 éves kamasz agyába vésni, maximum utálatot és frusztrációt okoz."

Vagy esetleg a fejéhez kaphat, hogy "b@zmeg, én ezt nem akarom csinálni felnött koromban, úgyhogy elkezdek tanulni, hogy normális melóm legyen."

Egyébként meg nem a világ legrosszabb munkája sor mellett dolgozni. Igaz, nem is a legjobb, de van ennél rosszabb. Pl a mezögazdaságban egész nap a napon, ha wc-zned kell, nem tudsz hova elmenni, a reggel kivitt hideg innivalód 9-re húgymeleg. Ezzel szemben gyárban szünetek vannak (ilyen idöben, ami most van, plusz höségszünet) jobb esetben kultúrált illemhelység, öltözö, hideg víz inni. És ez csask egy példa.

Kedves kérdezö, a legjobb megoldás szerintem, amit már más is javasolt, hogy munka után próbálj keresni olyan munkát, amit bírsz és szívesebben csinálnál, anyud azt biztosan megengedné, hogy válts. Te is jobban érzed magad, és dolgozol is,ahogy anyud szeretné. Ha nem találsz, próbáld meg végigcsinálni, 3 hét nem a világ.

Kedves válaszolók, ti pedig ne akarjátok eldönteni az anya helyett, hogy mennyire vannak rászorulva erre a pénzre. Lehet, hogy más oka van, hogy azt szeretné, hogy dolgozzon a gyerek.

2017. aug. 3. 11:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!