Hogy dolgozzam ezt föl?
Kérdező, hogyan szeretnéd a gyereked eltartani? Abbahagyod az iskolát? Elmész dolgozni? Vagy a szüleid nyakába varrod a felelősséget, aztán megbolondulsz 3 év múlva mondjuk, hogy neked még bulizni kell, és a gyerek teljesen a szüleidre marad?
Szüld meg most már, és utána kerüljön egy családba. Sok ember vár arra, hogy örökbefogadhasson gyereket, jó helyre kerül, nyugodj bele.
Nagyon nagy szerelem lehetett, ha rögtön dobott...
A másik dolog, lehet hogy a szüleidnek jó az anyagi helyzete, de nem kötelezhetőek rá, hogy fölneveljék a gyerekük gyerekét, akire még magára is ráférne némi nevelés.
Amúgy nem hiszem el, hogy három hónap alatt nem vetted észre, hogy nincs menzeszed, és nem csináltál tesztet, miközben van szexuális életed. A korodbeli lányok általában ha csak pár napot késik már tiszta pánikban vannak az esetleges terhesség miatt. Nem vagyok sokkal idősebb nálad, tudom.
Szóval én leginkább azt tudom elképzelni, hogy pontosan tudtad te, hogy terhes vagy, csak gondolom azt hittem hogy ezzel majd magadhoz kötöd a pasit, a szüleid meg majd szó nélkül pénzelnek meg nevelik a gyereked... Hát a világ nem így működik kiscica!
Jó nagy pofont kaptál most az élettől, de remélem tanulsz belőle.
Az örökbeadási procedúra után, pedig jó lenne ha elmennél egy pszichológushoz. Mert lehet azon vitatkozni, hogy megérdemelted-e vagy nem, de az biztos hogy nem lesz egyszerű földolgozni. Ha magadban őrlődsz, csak bekattansz, ide szakember kell.
Nem értem, miért kell leoltani a kérdezőt. Nem össze-vissza szexelt felelőtlenül, védekezett is. Sajnos van ilyen. A fiú a paraszt, hogy ennyire nem vállal felelősséget.
Kérdező! Én sem bírnám örökbe adni. Beszélj mégegyszer a szüleiddel, ha velük nem tudsz, akkor nagymamával, nagynénivel. Iskolapszichológussal esetleg. Bárkivel, aki segíthet. Egy gyerek tényleg nagy felelősség, nem is kis pénz, de ha nem álltok annyira rosszul anyagilag, akkor bevállalhatná a családod. Kimaradsz az iskolából, majd bölcsibe adod, leérettségizel, egyetemre is mehetsz akár. Ha apukád emiatt elmegy, akkor nagyobb gondok vannak otthon, mint gondolnád. Ha nem adod örökbe, muszáj lesz, hogy támogassanak, annyira senki sem szívtelen, hogy utcára tegye a gyerekét és az unokáját. Érthető, hogy nem akarnak egy kisbabát, hogy féltik a jövődet, de meg kell velük értetned, hogy mennyit jelent ez neked, hogy nem akarsz megválni a kicsitől. Nem lesz könnyű felnevelni, de ha felelősségteljes vagy, van aki támogat, akkor meg lehet úgy oldani, hogy mindenkinek jó legyen.
Nagyon sok kitartást!
Tökmindegy, hogy védekezett vagy nem, mert száz százalékos védekezés kizárólag az, ha nem szexel. Nem véletlenül nem helyes gyerekeknek szexelni, mert csak baj van belőle!
Kérdező, valahol egyetértek azzal, aki azt írta, hogy te pontosan tudtad, hogy terhes lettél, és ezzel próbáltad megfogni a palit, de nem sikerült. És még csak meg sem tarthatod.
Ha csak masztiztál volna addig, amíg felelősséggel el tudod tartani a saját gyereked, most nem kéne búcsút venned tőle.
De ha nagyon meg akarod tartani, menj a gyámügyre, és próbáld meg elinténi, hogy elvigyenek anyaotthonba. De ott sem maradhatsz örökké, tehát valami munkát kell mielőbb keresned. Mivel érettségid, szakmád nincs, takarítónőnek biztos felvesznek fillérekért. Ebből fizetni albérletet, gyereket taníttatni nem lesz egyszerű. Tartásdíjat kérj majd. Ja és számolj azzal, hogy a szüleid esetleg nem látnak szívesen később, miután elköltözöl az anyaotthonba, és hátat fordítasz nekik. Nem lesz könnyű életed már soha, ha megtartod. Ha odaadod egy családnak, akik tisztességgel felnevelik, még van esélyed egy jobb életre, befejezni az iskolát, férjhez menni, és CSALÁDBA, FELNŐTTKÉNT szülni.
Válassz.
17es attól lenne felelősségteljes, ha érzelmi zsarolással rákényszerítené a szüleire a nem kívánt gyereket?
Tudod milyen élete lesz? Akár akaratukon kívül is de folyton éreztetni fogják vele, hogy nem akarták, hogy nem kellett, hogy csak teher. Sokkal jobb helye lesz olyan szülőknél akik tényleg akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!