Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyermekem vett 5-6 évvel...

A gyermekem vett 5-6 évvel azután egy befektetési célú lakást hitelte, hogy én vettem neki egy lakást, most viszont nem hajlandó egyik lakását átadni a húgának, akinek szüksége lenne rá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 19:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
87%
29 nem szép hogy követel a tesótól, de elhiszem hogy bacca a csőrét hogy amaz kapott ő meg nem.
tegnapelőtt 22:25
 32/70 anonim ***** válasza:
79%
31.: Kissé primitíven fogalmaztál, de biztos zavarja. Ennek ellenére nem a tesó gondja az ő lakhatásának megoldása.
tegnapelőtt 22:28
 33/70 anonim ***** válasza:
91%
Nyilván nem dolga megoldani, de ezzel ugrott is a jó testvéri kapcsolat. Gratulálok a szülőknek innen is.
tegnapelőtt 22:32
 34/70 anonim ***** válasza:
69%

#26 A jogcím: Meghiúsult feltevés

"Meghiúsult feltevés miatt is sor kerülhet az ajándékba adott dolog visszakövetelésére. Ez akkor valósulhat meg, ha az ajándékozónak valamilyen várakozása volt az ajándékozással kapcsolatban, ami nélkül nem adta volna az ajándékot."

[link]

Viszont igazad lehet, hogy a visszakérhetőségi időből már kifutottak.

Nézd, a kérdés kiírás nyelvezete-, továbbá a kérdező hozzászólásában említett "családi vagyon" fogalom használata alapján, a kérdező annyira nincs képben, hogy akár a saját gyereke is átverhette.

tegnapelőtt 22:58
 35/70 anonim ***** válasza:
43%
34.: Még ha jogilag így is van, de én nem adnék ötleteket a kérdezőnek.
tegnapelőtt 23:11
 36/70 anonim ***** válasza:
68%
Ráadásul, ha visszaadná az ajándék lakást, hosszú távon veszélybe kerülhetne a lakhatása is. Amíg le nem törleszti a hitelt, a lakás a banké. Ha nem tudja törleszteni, lakás nélkül maradhat.
tegnapelőtt 23:13
 37/70 A kérdező kommentje:
#36: Nem banké a lakás. Az elidegenítési tilalom és a jelzálogjog nem jelenti azt, hogy a banké lenne a lakás.
tegnapelőtt 23:15
 38/70 anonim ***** válasza:
89%
37.: Nem vagyok jogász, vagy közgazdász, de sokan bukták már a hiteles lakásukat, mert nem tudtak törleszteni.
tegnapelőtt 23:17
 39/70 anonim ***** válasza:
92%

Igaza van a 36-nak, valószínűleg a bérleti díjból törleszti a hitelt, ha az kiesik, akkor lehet, hogy nem fogja tudni tovább fizetni... Akárhogy nézzük, nagyon ronda dolog lenne visszakérni egy ajándékot, nekem nem lenne pofám ehhez. Mondjuk ahhoz sem, hogy ekkora különbséget tegyek két gyerekem között...

A kérdező meg eltűnt, mint szürke szamár a ködben 🙃

tegnapelőtt 23:19
 40/70 anonim ***** válasza:
76%

39-es.

Azért tűnt el mint szürke szamár a ködben, mert a túlnyomó többség nem az ő nézeteit vallja. Valamint ahelyett, hogy ötletet adnának neki, hogy a két lakással rendelkező gyermekétől hogy vegye el az egyiket és adja a másiknak helyette inkább a lakással rendelkező gyermek mellé állnak, s a szülői rátermettségét kérdőjelezik meg a kérdezőnek.

Ha nem osztják a kérdező látásmódját a válaszolók, akkor eltűnnek a kérdezők.

tegnapelőtt 23:39
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!